Verslag Clubkampioenschappen 2023

 

Op zaterdag 14 januari 2023 werden de clubkampioenschappen voor de senioren gehouden. Zou het Alexandra Cano lukken om haar titel te verdedigen?

 

Uiteindelijk hadden 28 personen zich ingeschreven. Door blessures en andere kwaaltjes kwam dit aantal uiteindelijk op de speeldag zelf uit op 25 deelnemers. Het opgestelde schema moest ter plekke nog een aantal keer worden aangepast, maar om klokslag 11:15 (!?) konden de deelnemers aanvangen in 5 vierkampen en in 1 vijfkamp. Zoals elk jaar gingen de nummers 1 en 2 in de voorronde naar de A poule. De rest mocht zich opmaken in een titanenstrijd in de B poule. Want wat vooral opviel was dat het niveau van de deelnemers aanzienlijk hoog was. Zo waren bijna alle competitiespelers van de eerste 4 teams aanwezig. Rond 13:00u was de uitslag van de eerste ronde bekend en was de scheiding tussen de A en B poule gemaakt. Elke poule bestond uit 4 meerkampen, waarvan ook hier de nummers 1 & 2 doorgingen naar de volgende ronde (kwartfinales). Was je nu uitgeschakeld, dan kon je gaan douchen en genieten als toeschouwer van de vele mooie wedstrijden die nog zouden volgen.

 

Uiteindelijk stonden in de A poule; Daan, Erwin, Jef en Alexandra in de halve finale. Erwin wist van Jef te wonnen en Daan van Alexandra. Hierdoor mochten Daan en Erwin zich opmaken voor de finale. Na een zeer spannende wedstrijd, waarbij Daan spectaculair in de 5e game wist te winnen met 11-8, mocht Daan zich de terechte clubkampioen van 2023 noemen. Jef en Alexandra mochten een troostfinale spelen, om te bepalen wie er 3e zou worden (want voor de nummer 3 was er ook een heerlijke prijs te verdienen). Jef wist van Alexandere te winnen en hiermee was de top 3 van de A poule bekend.

 

In de B poule streden Zoltan, Maarten, Joey en Stefan voor hun eigen beker. Want dit was het eerste jaar dat ook de B poule een eigen beker had. Uiteindelijk wisten Maarten en Zoltan beide overtuigend de finale te bereiken. In deze wedstrijd was Zoltan net een klasse te sterk voor Maarten. Hiermee werd Zoltan de eerste B poule kampioen waarvan de naam ook vereeuwigd zal worden op een mooie beker. In de troostfinale wist Joey net van Stefan te winnen en maakte hiermee de top 3 in de B poule compleet.

 

Na een dag vol sportieve activiteiten begon menig persoon al te merken dat ze behoorlijke honger hadden. En dat kwam goed uit, want om 18:00u ging de frietkar open en kon er flink gebunkerd worden. Iets wat ook zeker is gedaan…

Terugkijkend was het weer een fantastische clubkampioenschappen toernooi en willen we vanuit de EC iedereen  bedanken voor hun sportieve inzet en enthousiasme. Zonder jullie kan het nooit zo’n mooie dag worden! En natuurlijk Daan proficiat met je terechte overwinning en geniet er een jaartje van, want volgend jaar zul je weer aan de bak moeten om deze titel te verdedigen.

 

 

Namens de Evenementen Commissie,

Maarten van Dijk & Hans van Zoggel