Tafeltennisclub Veghel succesvol van start

(Verslag van Hein)

Afgelopen zaterdag speelde TTCV haar eerste wedstrijd in de Hoofdklasse van de najaarscompetitie. Het trio Daan Hamstra, Alexandra Cano en Gerald van Berkel traden in Limburg een relatief onbekende tegenstander TTV Landgraaf tegemoet. De nog van een knieblessure herstellende Maarten van Grinsven was achtergebleven in Veghel. Hamstra opende voortvarend met dikke winst in zijn eerste partij. Van Berkel volgde aanvankelijk zijn voorbeeld, maar kreeg last van een spierverrekking waardoor hij zijn openingswedstrijd verloor. Alexandra Cano pakte de draad weer op en zette haar tegenstander simpel opzij. Aan de zijde van Hamstra zorgde zij ook voor winst in het dubbelspel. Daarna ging het helemaal ‘los’ en werden alle verdere partijen in Veghels voordeel beslist. Met uitzondering van de laatste wedstrijd waarin van Berkel te veel last kreeg van zijn blessure. Met deze 8-2 overwinning kan zaterdag a.s. met vertrouwen de volgende tegenstander tegemoet worden getreden. Westa uit Wessem is een geduchte tegenstander. We zijn benieuwd of TTCV de nieuw verworven koppositie kan handhaven. Zaterdag a.s. om 14.30 uur in het Tafeltenniscentrum op het PWA-sportpark.

 

TTCV 2 (verslag van Han):

Team 2, dat net zoals team 1 uitkomt in de hoofdklasse, startte voortvarend in de uitwedstrijd tegen concurrent Flash 1 uit Eindhoven.
Omar opende de score in Veghels voordeel middels een 5 gamer. Ook Han startte sterk en trok in een spannende wedstrijd in het maximaal aantal games met een randbal de winst over de streep. Jef zette de 0-3 stand op het bord na een sterk optreden waarin zijn tegenstander weinig tot niets in te brengen had. Het gelegenheidsdubbel van Han en Jef werd overtuigend gewonnen in 3 games. In de 5e partij had Omar de 0-5 op op het scorebord kunnen zetten, maar ondanks een 7-1 voorsprong in de beslissende 5e game, kon hij de overwinning net niet over de streep trekken: 15-13. Aansluitend was het Jef die mocht aantreden tegen de sterke verdediger Yohan.
Maar net zoals in zijn 1e wedstrijd won hij overtuigend in 4 games. Han verslikte zich in zijn 2e tegenstander en had geen antwoord op zijn spel en verloor in 4 games. Jef maakte zijn hattrick compleet en versloeg aanvaller Fabio in een mooie partij met prachtige rally's. Net als Han had ook Omar geen antwoord op het spel van Flash-speler Louis moest het 9e wedstrijdpunt aan de Eindhovenaar laten.
In de afsluitende wedstrijd speelde Han zeer overtuigend, gaf verdediger Yohan geen kans en won in 3 games. Deze 3-7 overwinning is een goed begin in de hoofdklasse.

 

TTCV 3 (verslag van Mark):

Return Oss 1 – TTCV 3

Altijd lastig uit naar Oss. Invaller René kon vanwege privé omstandigheden niet spelen, maar gelukkig was Henny toch op het laatste moment beschikbaar om zelf mee te doen, zodat we met 3 man sterk naar Oss konden.
Mark startte super en pakte knap het eerste punt tegen Melvin. De volgende 5 potten werden niet gewonnen, waarbij eigenlijk alleen Zoltán de pot tegen Melvin had kunnen winnen (12-10 verlies in de vijfde). In de potten van de sterke spelende kopman Robert van Return (met 1 kant rommel erop) hadden Henny en Mark geen kans.  Ook de dubbel had TTCV 3 geen kans. Zoltán verslikte zich in de good old Twan. En dus stonden we met 5-1 achter ! Er moest dus geschakeld worden om een afstraffing te voorkomen. Het in grote aantallen opgekomen publiek (Hans Swinkels en Han van Gemert) ging erachter staan en BAM er werd weer gewonnen. Henny gaf de aanzet en maakte er 5-2 van tegen Twan. Daarna pakt Zoltán heel de knap de Osse kopman Robert 5-3. Een gelijk spel zat er dus nog in. 
De laatste 2 wedstrijden werden tegelijkertijd gespeeld om op de doordeweekse woensdag niet na 01.00 uur thuis te komen 😊. Mark pakte zijn tweede overwinning van de avond en dus was het vierde punt binnen met een heerlijk nek-brekende pot tussen 2 verdedigers. Henny moest helaas de laatste wedstrijd buigen tegen Melvin, de pijp was leeg. Jammer want de vierde set pakte Henny nog met 3-11.
Maar goed de eerste 4 punten zijn binnen, nu op naar meer!!

 

TTCV 4 (verslag van Maarten):

Op vrijdag 15-09-2023 uit naar Tilburg. Meteen een serieuze krachtmeting voor dit team in de 2e klasse. De gemiddelde teamrating is bijna 200 punten meer voor LUTO 1 dan voor team 4. Berry beet het spits af en wist meteen de eerste game te winnen, maar helaas kon Berry het niet volhouden. Ook Maarten en Hugo hadden moeite met hun tegenstander. Al vrij snel stond de 3-0 op het scorebord. De dubbel van Hugo en Maarten verliep niet eens heel slecht, maar ze kwamen net te kort. Daarna moesten Berry en Hugo hun tegenstander een hand geven. Maarten had een serieuze kans om het eerste punt binnen te halen. Maar met 3 geluksballen op een rij voor de tegenstander bij 6-6 was de 9-6 lastig weg te werken. Helaas gingen ook de laatste 3 partijen verloren en moet dit team volgende week flink aan de bak om van de 0 af te komen.

 

TTCV 5 (verslag van Han):

In Haaften bleek het voor Jan, Christian en Gerard Ketelaars niet mogelijk om een overwinning binnen te slepen. Het was zeker mogelijk geweest aangezien de stand halverwege 1-4 was. Deze tussenstand werd bereikt dankzij 2 goede overwinningen van Jan, de overwinning van Christian en het dubbelspel van Jan en Christian. Gerard kwam te kort en moest genoegen nemen met een nederlaag. Na de spreekwoordelijke thee deed ASIO 2 er een schepje bovenop en pakte de resterende 5 punten, waarbij ze zelfs slechts 2 games in hoefden te leveren. Zo kreeg de avond toch nog een zure nasmaak als gevolg van de 6-4 eindstand.

 

TTCV 6 (verslag van Michiel):

Met misschien wat onderschatting door TTCV team 6 vanwege het uitkomen in de 6e klasse werd afgelopen woensdag gestart met de eerste wedstrijd tegen ROTAC team 4. De eerste pot werd door Robert tamelijk eenvoudig gewonnen. De tweede wedstrijd van Henk en derde van Michiel werden al wat lastiger en toen werd ook duidelijk dat TTCV vandaag niet moest verslappen om de punten te pakken, maar ook deze wedstrijden gingen naar TTCV. Bij de dubbel leken Gerdy en Jelmer beter op elkaar ingespeeld dan Michiel en Robert. Met name Gerdy legde de ballen vaak mooi scherp neer waardoor ze niet te belopen vielen. Gerdy en Jelmer maakten echter teveel slordigheidsfouten waar Michiel en Robert van konden profiteren en waardoor het 4-0 werd. In de wedstrijden daarna wist ROTAC 2 games te pakken, maar alle andere gingen naar TTCV. Waardoor er door Robert, Henk en Michiel met 10-0 werd gewonnen. Een goed begin van de competitie voor TTCV team 6, met kampioensaspiraties.

TTCV 7 ( verslag van Han):

Voor het eerst uitkomen in de seniorencompetitie en dan starten met een klinkende overwinning! Dat gebeurde Wouter, Nick en Kevin. De uitwedstrijd bij ROTAC '82 werd met vertrouwen tegemoet gezien. Wouter startte sterk door de Rossumse kopman in 4 games te verslaan. Nick volgde zijn voorbeeld en versloeg zijn tegenstander in 3 opeenvolgende games. Kevin moest nog even wennen, pakte de 3e game maar moest uiteindelijk het hoofd buigen tegen zijn vrouwelijke tegenstander. Het dubbelpunt ging ook mee naar Veghel door een sterk dubbel van Wouter en Nick. Wouter was een maatje te groot voor zijn tegenstander en won eenvoudig in 3 games. Kevin pakte zijn eerste wedstrijdpunt door een overwinning tegen kopman van ROTAC. Hij pakte de eerste game waarna zijn tegenspeler (misschien door een blessure?) moest opgeven en ook zijn laatste wedstrijd niet kon spelen. Aansluitend moest zowel Nick als Kevin zijn meerdere erkennen in de volgende 2 wedstrijden. Bij deze 3-6 stand zorgde Wouter in zijn laatste partij voor de 7-3 overwinning nadat zijn tegenstander in 4 games opzij werd gezet. Wat een mooie start voor dit nieuwe seniorenteam dat komende vrijdag gaat proberen om de volgende overwinning binnen te halen tegen Return Oss 6.