TTCV/van Herwaarden degradeert

In de laatste wedstrijd van het najaar 2022 heeft TTCV het uiteindelijk niet gered. Het bezoekende SKF uit Veenendaal, de bakermat waar ooit de legendarische broers Van Spanje uitgroeiden tot nationale kampioenen, was te sterk om echt potten te kunnen breken. Ook nu weer kon het Veghels team in de eerste helft van de wedstrijd het aardig bijbenen. Winstpunten van Gerald van Berkel, Daan Hamstra en het dubbelspel met van Berkel/Alexandra Cano bracht TTCV zelfs even op voorsprong. Daarna zetten de Utrechtse tegenstanders een tandje bij. Met technisch verzorgd spel in een hoger tempo dwongen ze de TTCV-ers tot een hoge foutenlast. Enkel Maarten van Grinsven kon nog een puntje afsnoepen, maar de nederlaag en daarmee de degradatie was onontkoombaar. TTCV vooraf wist dat deze competitie zeer lastig zou worden. Met de laagste teamrating (score o.b.v. gemiddelde resultaten in voorgaande seizoen) moest men opboksen tegen beter geachte concurrenten. Het werd een lange strijd met goede wedstrijden afgewisseld met mindere partijen, waarin alle spelers hun niveau niet haalden. Met een gemiddelde van 40 op 100 te behalen punten kom je tekort. In de winterstop zal hard gewerkt moeten worden om een stabieler vormpeil te bereiken. Dat is noodzakelijk om eind januari 2023 als titelfavoriet in de Hoofdklasse van Zuid-Nederland bestempeld te kunnen worden.

TTCV/van Herwaarden 2:

Thuis de competitie afsluiten met een nederlaag is nooit leuk maar in het snel te vergeten, tegenvallende seizoen van Omar, Marcel, Ronald en Han was alles mogelijk. Middenmoter Hotak '68 uit Hoogerheide pakte vrij gemakkelijk 4 punten in de eerste 5 wedstrijden van de avond. Uiteindelijk werd het een 3-7 nederlaag nadat ook Marcel en Omar, net zoals invaller Hans Swinkels al eerder deed, elk een punt pakte tegen de minst zwakke speler van de bezoekers. Voor nu betekent het een stapje terug naar de 1e klasse na dit tegenvallende seizoen(niet vanwege de prestaties, maar vanwege de blessures van Ronald en Han).

 

TTCV/van Herwaarden 3:

De wedstrijd tegen nummer 3 Veldhoven was er eentje om des keizers baard. Concurrent Een en Twintig had immers de avond ervoor een gelijkspel geboekt, waardoor op moment van aanvang van de wedstrijd er al een voorsprong was van 3 punten en dus het kampioenschap al een feit. Henny(3x), Wouter(2x) en Mark(1x) mochten deze avond aantreden en boekten een degelijke 7-3 overwinning. Bij deze feliciteren we Martijn, Henny, Adrie, Wouter, Hans, Zoltan en Mark met het kampioenschap en de promotie naar de 1e klasse!!

V.l.n.r.:Mark van Kessel, Henny Klerkx, Wouter v/d Voort en Hans Swinkels.(ontbrekend: Adrie Welten, Martijn Kamstra en Zoltan Nyitrai)

TTCV/van Herwaarden 4:

Een competitie met een spannend einde werd helaas net niet het kampioenschap in de 4e klasse voor Maarten, Thijs, Hassan, Berry, René en Hugo. Nu na de 10e speelronde heeft Flash 1(!) punt voor sprong! Zonde, want de onderlinge partijen werden beiden in Veghels voordeel beslist. Nu rest de PD-wedstrijd binnenkort om alsnog promotie naar de zo gewilde 3e klasse af te dwingen.

TTCV/van Herwaarden 5:

De 8-2 nederlaag bij PJS in Vught was de nekslag voor Gerard, Gerard, Jan en Chris. Maar de 5e plaats in de eindstand geeft nog recht op een PD-wedstrijd om zodoende handhaving in de 5e klasse te bewerkstelligen. Gemakkelijk zal het niet worden maar zeker weten dat er alles aan zal worden gedaan door dit door de pokken gemazelde team!

TTCV/van Herwaarden 6:

Een puntendeling met Unicum uit Heeze zorgt voor een uiteindelijke 3e plaats in de eindstand nadat er lang een kampioenschap in zat. Helaas kon het constante niveau van het begin van de competitie niet vast worden gehouden. Een mooie uitdaging voor Michiel, Roland, Henk, Robert en Christian om er komend seizoen wel een kampioenschap uit te slepen.