TTCV redt het vege lijf

In de laatste wedstrijd van deze voorjaarscompetitie stond er voor beide teams veel op het spel. Vechtend voor lijfsbehoud ofwel handhaving in de hoofdklasse moest TTCV veel punten pakken terwijl tegenstander Megacles uit Weert ook een flink aantal punten nodig had om zich tot kampioen te mogen kronen. Gerald van Berkel, Alexandra Cano en Maarten van Grinsven waren deze keer de aangewezen spelers om deze stevige klus te klaren. In de eerste helft liep het spel zeker niet
optimaal en het geluk ontbrak eraan om de eerste partijen in Veghels voordeel te laten vallen. Na de rust herpakte het team zich, vocht zich voortdurend in de wedstrijd en had in deze fase wel het spreekwoorde- lijk ‘beetje geluk’. Met de 4-6 uitslag waren beide partijen zeker tevreden. Mede door de uitslagen van de directe concurrenten bereikte TTCV een definitief veilige positie en mocht Megacles als kampioen de champagne ontkurken. In de zomerpauze zal TTCV terugkijken op een seizoen, waarin de zeer wisselende uitslagen
ertoe geleid hebben dat kampioenskansen nogal eens werden afgewisseld met de dreiging van degradatie. Dat geeft genoeg stof tot nadenken.

TTCV/van Herwaarden 2:

Na 9 overwinningen kwam er in de laatste wedstrijd van het seizoen toch nog een nederlaag bij. Uit bij Taverbo in Boxtel werden Marcel, Omar en invaller Zoltán getrakteerd op een 6-4 nederlaag. Boxtel speelde sterk, er stond voor hen namelijk nog lijfsbehoud op het spel. Boxtel liep al snel uit naar een 5-1 stand, nadat alleen Marcel zijn enkelspel wist te winnen en Omar en Zoltán elk tegen twee nederlagen aan liepen. Een fikse nederlaag lag op de loer maar het was Marcel die met zijn 2e en 3e overwinning en Omar met zijn eerste in het enkelspel de schade beperkt hielden. Zoltán speelde verdienstelijk maar bleef puntloos. Na het kampioenschap in de 1e klasse mogen Han, Marcel, Ronald, Omar en Jef het volgend seizoen gaan proberen in de hoofdklasse.

TTCV/van Herwaarden 3:

Team 3 hoefde niet meer in actie te komen maar kon toch een klein feestje vieren. Door de overwinning van Veldhoven op Irene mag ons 3e ook volgend seizoen acteren in de 1e klasse.

TTCV/van Herwaarden 4:

In navolging op team 2 vierde ook het 4e het kampioenschap door concurrent PJS in Vught te verslaan in een onderling duel. Alhoewel René in zijn eerste wedstrijd zijn meerdere moest erkennen in de Vughtse kopman, Wisten Maarten en Thijs hun eerste wedstrijd wel winnend af te sluiten. Het dubbel werd gewonnen door de heren van Dijk, gevolgd door een overwinning van René. Deze 4-1 voorsprong werd even de kop ingedrukt na nederlagen van Thijs  tegen de kopman, en Maarten. Na twee gemakkelijke overwinningen van René en Thijs werd het verschil wederom 3 punten. In de laatste wedstrijd was de nederlaag van Maarten niet meer van belang, aangezien ze niet meer te achterhalen waren. Het kampioenschap werd met één punt voorsprong op zowel PJS als Return Oss behaald. Gefeliciteerd met de promotie naar de 2e klasse Thijs, René, Berry, Hassan en Maarten!

TTCV/van Herwaarden 5:

De 7-3 nederlaag tegen Attaque uit St.-Oedenrode zorgde voor opluchting omdat hiermee de PD-wedstrijden werden vermeden. Alleen Pieter wist 2 partijen winnend af te sluiten, Jan en Chris konden beiden geen punt binnen slepen. Chris verloor van Cliff met 13-11 in de 5e game en ook Jan verloor in 5 games van Cliff, met 22-20!! Het dubbel van Jan en Pieter werd wel in winst omgezet. Volgend jaar blijven Pieter, Gerard K, Gerard H en Jan acteren in de 5e klasse.

TTCV/van Herwaarden 6:

Team 6 ging de bietenbrug op tegen de kampioen Een en Twintig uit Beek en Donk. Het werd maar liefst 9-1 voor de Beek en Donkenaren. Het enige lichtpuntje aan Veghelse zijde was het winstpuntje van Michiel. Het dubbelspel van Michiel en Henk werd verloren in 5 games, in de rest van de partijen was de kampioen gewoon te sterk voor Henk, Christian en Michiel. Jammer, handhaving zal nu bewerkstelligd moeten worden middels de PD-wedstrijden op 12 mei.