TTCV herstelt zich met kleine overwinning

Na een teleurstellende start in de nieuwe competitie was TTCV in haar eerste thuiswedstrijd uit op revanche. Niet zozeer op tegenstander Stiphout doch veeleer op zichzelf. In het eigen vertrouwde tafeltenniscentrum werd een voortvarende start gemaakt. Nestor Maarten van Grinsven, Daan Hamstra en Alexandra Cano wonnen vlot hun eerste partij met overtuigende cijfers. Het dubbel Hamstra/v. Grinsven ging gewoon door op de ingeslagen weg en met opnieuw winst van Hamstra in zijn tweede partij werd een ruststand van 5-0 bereikt. Er leek geen vuiltje aan de lucht om door te stoten naar een ruime zege. Maar het liep toch anders. De Helmondse materiaalspelers (met toegestane batjes die het spel sterk doen vertragen en elk effect van de bal neutraliseren) kregen meer vat op het aanvalsspel van TTCV. Van Grinsven pakte nog net zijn 2e wedstrijdpunt, maar daarna werd het steeds moeilijker. Cano sloeg zich helemaal ‘stuk’ en zelfs de in goede vorm verkerende Hamstra verkeek zich sterk op de stugge verdediging. En daarmee was het ‘hek van de dam’. In hun laatste partij werkte Cano werkte zich een slag in de rondte en was van Grinsven voortdurend op zoek naar de mogelijkheid om door de verdediging te komen, maar beiden bleven zonder resultaat. De 6-4 overwinning was op basis van het spel in de eerste helft dik verdiend. Maar er blijft veel werk aan de winkel! Volgende week staat de uitwedstrijd tegen TTV Falco in Valkenburg (L) op het programma.

TTCV/van Herwaarden 2:

In de jacht naar het kampioenschap in de 1e klasse deden Marcel, Ronald en Han goede zaken. Het debuut van Jef van Doorn, na een afwezigheid van 10 jaar, werd een week uitgesteld vanwege lichte klachten aan de lies. In de thuiswedstrijd tegen Bergeijk 2 werden het maximaal aantal punten behaald. Na een aanvankelijk stroeve start van Ronald werd het op papier een gemakkelijke overwinning. Op papier wel, maar zo gemakkelijk als de stand doet vermoeden, was het niet. Bergeijk legde zich niet zomaar neer bij een nederlaag en vocht voor elk punt. Maar het bleek niet genoeg om een puntje af te snoepen. Met 16 punten uit 2 wedstrijden is de start alvast prima!

TTCV/van Herwaarden 3:

Tegen kampioenskandidaat MTTV '72 uit Mierlo was het flink aanpoten voor Henny, Adrie en Wouter. De Mierlose kopman bleek een niet te nemen veste en won vrij gemakkelijk al zijn enkelspelen. Ook in het dubbelspel was hij te sterk. Tegen de 2 andere tegenstanders, waarvan één invaller, werden de resterende punten wel gepakt. Dat ging niet zonder slag of stoot maar de overige 6 punten bleven wél in Veghel.

TTCV/van Herwaarden 4:

Tegen Een en Twintig uit Beek en Donk moesten de punten gesprokkeld worden. Maar dat bleek lastiger dan vooraf verwacht. De bezoekers speelden met 2 invallers(een 3e klasser én een 5e klasser) die het uitstekend deden. Hugo verloor zijn 1e partij met 9-11 in de vijfde game, Thijs bleek kansloos tegen de stugge invalster uit de 3e klasse en Hassan won gemakkelijk van de andere invaller. Na het verlies van het dubbel en 3 opeenvolgende nederlagen stond er een onverwachte 1-6 achterstand op het scorebord. De schade bleef beperkt door de 3 daar op volgende wedstrijden winnend af te sluiten. 

TTCV/van Herwaarden 5:

De onderlinge clash met ons 6e team leek een prooi voor het 5e te gaan worden na een 0-3 voorsprong. Maar Roland, Christian en Michiel vochten zicht terug in de wedstrijd en trokken de stand weer gelijk. Ook na de winst van Jan op Christian waren er toch weer overwinningen van zowel Michiel als Christian. Sta-in-de-weg Jan van der Lans bepaalde met zijn zege op Roland de eindstand op 5-5

TTCV/van Herwaarden 6:

Zie verslag team 5!