Tafeltennisclub Veghel wederom op winst

(Verslag van Hein)

In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen was TTCV wederom succesvol. Blessures van twee basisspelers dwongen de Veghelaren een beroep te doen op good-old Paul van Berkel die al langere tijd geen competitiewedstrijd meer had gespeeld. Deze loyale clubman probeerde  Daan Hamstra en Alexandra Cano  bij te staan in de strijd tegen het piepjonge team van Westa/Wessem (L). Van Berkel mocht de openingswedstrijd spelen, maar moest al snel ervaren dat het tempo wel erg hoog lag om enige kans te hebben. Hamstra en zeker Cano hadden wel een antwoord op het snelle en technisch verzorgde spel van de tegenstanders. Na de winst in het dubbelspel stond het al snel 4-1. Na de pauze krabbelde Westa enigszins terug (4-3 tussenstand), mede door een kleine uitglijder van Cano die onvoldoende druk zette op haar tegenstander. Daarna was het Hamstra die zijn triple scoorde en daarmee ook teamgenoot Cano weer op het juiste spoor zette. Dat van Berkel in zijn laatste partij tot opgave was gedwongen, was een enkel voor de statistieken. Met deze 6-4 overwinning blijft TTCV fier aan kop. Of dat zo blijft, hangt zeker af van het resultaat in de komende uitwedstrijd tegen TTV Stiphout uit Helmond.

TTCV 2 (verslag van Han):

Na de winst op concurrent Flash vorige week, was het nu flink aanpoten voor Omar, Marcel en Han tegen het sterke, ervaren Belcrum 2 dat al enige jaren vertoeft in de hoofdklasse. Han opende sterk tegen één van de sterkhouders van de Bredase tegenstander en wist deze nipt in 5 games over de streep te trekken. Marcel kwam niet in zijn spel en verloor vrij kansloos tegen kopman Peter. Ook Omar had het lastig tegen materiaalspeler Marco en trok aan het kortste eind: 1-2. Het dubbelspel van Marcel en Han was zeker niet slecht, een 2-0 achterstand werd rechtgetrokken maar in de beslissende game kwamen ze net te kort. De 3e vijfgamer van de avond ging jammer genoeg ook naar de tegenstander. Marcel kon in de beslissende game niet aanhaken en moest in Nico zijn meerdere erkennen. Na verlies in de 1e game tegen Marco, trok Han de winst degelijk naar zich toe: 2-4. Omar had bijna kopman Peter over de knie gelegd maar ook hij kon de overwinning net niet over de streep trekken, jammer! Marcel herstelde zich prima en won knap in 3 games van Marco. Ook Omar stond op in zijn laatste partij en pakte zijn 1e punt tegen Nico in het maximaal te spelen aantal games. Han sloot de avond, nou ja het was alweer na middernacht, af met zijn partij tegen de sterke kopman. Ook Han was niet opgewassen tegen zijn sterke spel en verloor kansloos in 3 opeenvolgende games. De 4-6 eindstand geeft moed voor komende vrijdag wanneer Ronald, Omar en Han het thuis op gaan nemen tegen de absolute titelkandidaat Unicum uit Geldrop.

 

TTCV 3 – Belcrum 4 (verslag van Mark)
Eindelijk weer een thuiswedstrijd bij TTCV, heerlijk vrijdagavond potje fanatiek ballen en daarna een biertje doen. Deze avond stond natuurlijk in het teken van wederom een rentree van “good-old” “mister TTCV” “golden backhand boy” Ton van Doorn. Tevens benieuwd of Henny de kans op revanche van vorige week pakt, en als derde moesten we eens kijken of kopman na vorige week, Mark “frotter” de lijn kon door trekken. Ton mocht starten en luisterde zijn rentree meteen op met een degelijke overwinning tegen Marcel (1-0). Hierna was het meteen duidelijk dat Mark de status van kopman zeker “nog” niet aan kan. Gewoon kansloos tegen Tommy. (1-1). Henny mocht starten tegen toptalent Rune van 15 jaar, maar gebruikte al zijn ervaring op de goede manier (2-1). Bij het dubbel van Henny en Ton kun je zien wat samen 80 jaar tafeltennis ervaring doet. BAM (3-1). Mark mocht hierna kijken of er nog enigszins leven zit in zijn aspiraties, maar het werd pijnlijk duidelijk dat hij nog wel wat kan leren. Er was deze avond geen vertrouwen in zijn slagen (3-2). Het 15 jarig talent Rune moest helaas opgeven met een schouderblessure, waardoor er een 5-2 tussenstand op het bord kwam. Henny mocht tegen de
sterke kopman Tommy spelen en wist er een mooie vijfsetter uit te slepen, maar kon de wedstrijd niet over de streep trekken (5-3). Na een aantal minuten pauze mocht Henny wederom aan de bak, dit keer tegen Marcel, deze pot werd betrekkelijk eenvoudig gewonnen, en dus was het belangrijke winstpunt binnen (6-3). Ton mocht als laatste aan de slag, terwijl hij likkebaardend keek naar de biertjes in de kantine mocht hij nog een keer volle bak tegen kopman Tommy. In een leuke wedstrijd was Ton niet opgewassen tegen de variatie van Tommy, en dus was de eindstand 6-4. Netjes mannen. Dank aan het trouwe en gezellige publiek. Volgende weer thuis in dezelfde samenstelling.

 

TTCV 4 (verslag van Maarten):

Vrijdag mocht het 4e team aantreden tegen het 1e team van een en Twintig. Hopend om deze week wel wat punten te pakken. Helaas konden Maarten en Thijs geen potje breken. Maar Hugo wist in 5 games wel het eerste Veghelse punt binnen te halen. Ook de dubbel (Maarten en Hugo) werd gewonnen, 2-2! Opeens was het een wedstrijd. Echter werd vanaf dat moment geen wedstrijd meer gewonnen. Een paar keer heel dichtbij voor Maarten en Thijs. Maar kwamen ook deze wedstrijd net iets te kort. Maar het begin is gemaakt en op naar de volgende wedstrijd. Elk punt is belangrijk.

 

TTCV 5 (verslag van Han):

Jan, Gerard K. en Ruud moesten het op woensdagavond opnemen tegen Rally 1 uit Wijk en Aalburg. Jan beet het spits af maar kwam niet verder dan winst in één gamepje. Daarna was het de beurt aan Ruud Vissers die na 10 jaar weer het batje ter hand heeft genomen. Het was voor hem nog erg wennen en kon helaas nog geen vuist maken. Gerard pakte zijn 2e overwinning deze competitie en deed dat overtuigend in 4 games. Het eerste dubbel ooit van Jan en Ruud bleek nog niet echt een succes: 1-3. Ook in zijn 2e wedstrijd was er nog geen eer te behalen voor Ruud, hij werd simpel opzij gezet door zijn tegenstander. Nadat ook Jan niet tot winst kwam was het wederom Gerard die een punt in Veghel wist te houden, hij won nipt in een boeiende 5-gamer: 2-5. Ruud moest nogmaals het hoofd buigen, evenals Gerard die in zijn laatste partij tekort kwam om de maximale score van 3 punten te behalen. Het was Jan die de eindstand op 3-7 bracht na een simpele winst in de afsluitende wedstrijd.

 

TTCV 6 (verslag van Robert):

Wedstrijdverslag kruiskamp ‘81 3- TTCV 6

Na een onnodig verlies van Robert in de 1e partij (3-2) wonnen Roland en Michiel redelijk eenvoudig beiden twee wedstrijden. De sterkste speler van Kruiskamp won net van beide spelers. Gelukkig maakte Robert zijn eerste partij goed door de sterkste speler gedecideerd terug te wijzen en te winnen met 3-1. Ook het dubbel werd gewonnen door Michiel en Robert. Een verdiende overwinning van 3-7 was het gevolg.
Volgende week weer naar Den Bosch maar dan naar Never Despair.

TTCV 7 ( verslag van Han):

Na de 7-3 winst van vorige week kwamen Kevin, Nick en Luca niet verder dan een gelijkspel tegen het 6e van Return Oss. Kopman Wouter werd node gemist. Nick kon niet overtuigen in de openingspartij, Kevin won simpel in 3 games en ook Luca speelde sterk en won simpel van zijn Osse opponent. Het dubbel van Nick en Kevin bleek nog niet zo soepel te gaan en ging verdiend verloren. Kevin was vervolgens niet opgewassen tegen Return's kopman Willie: 2-3. Nick won, na een 2-0 achterstand, sterk in 5 games en ook Luca wist simpel te winnen waardoor er een 4-3 voorsprong op het scorebord stond. Kevin kon niet imponeren in zijn laatste partij en verloor kansloos. Luca probeerde het wel maar ook hij verloor van kopman Willie. De laatste wedstrijd van de avond was een prooi voor Nick, hij pakte simpel het 5e punt en zorgde daarmee voor de puntendeling: 5-5.