TTCV herstelt zich met kleine overwinning

In de uitwedstrijd tegen TTV Falco in Valkenburg, liet TTCV zien veel geleerd te hebben van hun aanpak van vorige week. Voortvarend van start, hoog tempo en veel druk neerleggen bij de tegenstander. Ook deze keer was Daan Hamstra de sterkhouder van het team. In zijn
opening wees hij zijn tegenstander duidelijk terug. Alexander Cano was met haar aanvallend tempospel ook snel klaar in haar eerste enkelspel. Voor Gerald van Berkel was het nog wennen in zijn allereerste wedstrijd van dit seizoen. Het was nog erg zoeken naar het juiste ritme is zijn spel en verloor zijn eerste punt. Samen met Hamstra kon hij zich wat her-stellen met een vlotte overwinning in het dubbelspel. De Veghelaren kregen hierdoor vleugels, leek het wel. Hamstra was niet bij te benen, Cano toonde mentaliteit door voor elk punt te strijden en Van Berkel haakte op tijd aan. Jammer genoeg dat het in zijn laatste partij een
beetje op was met de energie en weerbaarheid. Het laatste wedstrijdpunt bleef daarmee in Limburg. Met deze 8-2 overwinning laat TTCV zien weer volop mee te willen doen om de promotie-plaatsen. Het seizoen is nog jong en daarom zal TTCV de komende twee wedstrijden moeten laten zien dat het ook echt hierop aanspraak kan maken. Dat gaan we zien in de komende thuiswedstrijd tegen Red Stars uit Venray op zaterdag
25 februari in Tafeltenniscentrum op het PWA sportpark.

TTCV/van Herwaarden 2:

De uitwedstrijd bij Kruiskamp in Den Bosch zou een lastige worden. Kruiskamp startte in hun sterkste opstelling. De taak aan Marcel, Ronald en Han om zo veel mogelijk punten mee naar Veghel te nemen. Ronald opende sterk en pakt het eerste punt in 3 games, Han trok in een 5-gamer aan het langste eind tegen de kopman van de Bosschenaren. Nadat ook Marcel in een 5-gamer zijn tegenstander opzij zette, was het belangrijke dubbel voor Ronald en Han aan de beurt. Deze werd in 4 games gewonnen en stond de comfortabele  0-4 tussenstand op het scorebord. Ronald moest in 4 games zijn meerdere erkennen in de Bossche kopman, waarna Marcel met enige moeite zijn 2e punt pakte. Han pakte ook zijn 2e overwinning en moest ook Marcel zijn meerdere erkennen in de kopman van Kruiskamp. Ronald hoefde uiteindelijk niet meer aan de tafel te verschijnen voor zijn 3e wedstrijd, aangezien zijn tegenstander opgaf vanwege fysieke ongemakken. De opdracht voor Han was om het 8e punt binnen te halen en zodoende met een 2-8 overwinning richting Veghel te gaan. Hij bleek te sterk voor de 3e man van Kruiskamp en won eenvoudig in 3 games. De jacht op het kampioenschap gaat voort, met 24 uit 3. 

TTCV/van Herwaarden 3:

Na de uitstekende prestatie vorige week tegen de titelkandidaat stond deze week een uitwedstrijd tegen Unicum op het programma. De taak aan Wouter, Zoltán en Henny om de nodige punten mee naar Veghel te nemen. Zoltán opende met een nipt verlies in 5 games. Wouter kwam te kort in zijn partij en ook Henny moest zijn hoofd buigen. Nadat ook het dubbel kansloos verloren werd  en Zoltán zijn 2e nederlaag moest slikken leek het een kansloze missie te worden om een mooi resultaat te behalen in Geldrop. In de 6e partij werd door Henny het 1e punt gepakt. Hij trok met 9-11 in de 5e game aan het langste eind. Na de daarop volgende nederlaag van Wouter was het wederom Henny die in 4 games het 2e wedstrijdpunt pakte. Jammer genoeg gingen de laatste wedstrijden van Wouter en Zoltán verloren in de maximaal te spelen 5 games. De 8-2 nederlaag zorgt voor een 5e plaats in de huidige stand.

TTCV/van Herwaarden 4:

Hugo, Hassan en Thijs namen het in Den Bosch op tegen het 8e van Never Despair. Deze laagvlieger in de 3e klasse zou met grote cijfers aan de kant gezet moeten kunnen worden. Hassan opende met een verrassende nederlaag in 5 games. Thijs pakte door en trok de partij in 4 games naar zich toe. In een 3-gamer verslikte Hugo zich waarna een 2-1 achterstand op het scorebord stond. De resterende 7 partijen werden allemaal in winst omgezet. Van deze 7 partijen werden er maar liefst 4(!) in 5 games gewonnen, Met een minimale voorsprong op de nummer 2 staat dit team trots bovenaan!

TTCV/van Herwaarden 5:

Tegen het 4e van Return Oss deden Jan, Chris en Gerard H. wat er van hun verlangd werd. Een overwinning pakken tegen het laag geklasseerde team uit Oss. De trein kwam aardig op stoom door meteen de 3 enkelspelen binnen te halen. Even haperde de motor toen het dubbelspel van Jan en Chris verloren ging en ook Chris zicht verslikte in zijn tegenstander. De overige partijen werden gemakkelijk gewonnen waarna de volgende eindstand op het scorebord stond: 8-2. Een prima resultaat met als gevolg een 3e plek op de ranglijst.

TTCV/van Herwaarden 6:

De uitwedstrijd tegen "ons" Attaque werd een pak slaag voor Michiel, Robert en Roland. Robert verloor 3 partijen, waarvan 2 in de maximale 5 games. Roland had zijn avond niet en wist slechts één game te winnen deze avond. Michiel redde de eer door de openingspartij in 3 games te winnen, want ook het dubbel ging nipt verloren met het minimale verschil in de 5e game. De komende wedstrijden zullen er meer punten gepakt moeten gaan worden om zo snel mogelijk uit de degradatiezone te komen.