TTCV stevig koploper na opnieuw winst 

(Verslag van Hein)

Het lijkt niet op te kunnen voor het Veghels tafeltennisteam. Ook afgelopen zaterdag werd met grote cijfers gewonnen in Maastricht. De 9-1 overwinning werd relatief gemakkelijk behaald onder aanvoering van Alexandra Cano, die in super-vorm verkeert. Zij versloeg haar tegenstanders, inclusief de Chinese kopman, met het grootste gemak. Zij spoorde hiermee haar teamgenoten Daan Hamstra en Gerald van Berkel aan haar voorbeeld te volgen. Laatstgenoemde leverde, na aanvankelijke opstartproblemen in zijn eerste partij, een goede bijdrage met 2 wedstrijdpunten. Hamstra deed wat van hem verwacht mocht worden, maar heel simpel ging het niet. Niet geheel fit moest hij diep gaan om zijn wedstrijden winnend af te sluiten. Aan de zijde van Cano won hij, zij het met minimaal verschil, ook het altijd belangrijke dubbelspel. Het getuigt van juiste mentaliteit om, ondanks de pijntjes en andere beperkingen, toch door te gaan voor de volle winst. Volgende week volgt de afsluiting van de eerste helft van de competitie met de thuiswedstrijd tegen TIOS ’51 uit Tilburg. Het kan bijna niet anders dat TTCV zich dan mag kronen tot herfstkampioen van 2023. Zaterdag 14 oktober om 14.30 uur in het Tafeltenniscentrum op het PWA Sportpark.

TTCV 2 (verslag van Han):

 

 

TTCV 3 – Unicum 2 (verslag van Mark)

In dezelfde opstelling als vorige week, was er vooraf eigenlijk toch wel de hoop om minimaal 5 punten te pakken. Maar ja zoals zo vaak, is hoop niet genoeg! Na de eerste 4 wedstrijden stond er 0-4 op het bord, en was er maar 1 setje gewonnen in het dubbel !! Ton opende tegen ruitenwisser Petro, en kreeg geen vat op het spel. Nog voor dat Ton door had wat er gebeurde was het afgelopen. Mark mocht starten tegen Marinjo, maar de vastheid van deze “frotter” gaf aan dat Mark nog wel iets te leren had. Henny trad aan tegen Stefan en speelde wat ongelukkig onder zijn kunnen, maar soms gaat dat zo. Na de dubbel was het duidelijk dit word een zware avond. Maar gelukkig werd de rug daarna gerecht, en won Mark van de ruitenwisser, Ton in een mooie pot van Stefan en verschalkte Henny betrekkelijk eenvoudig Marinjo. Zo stond het dus ineens 3-4 als tussenstand. Zou er nog meer in het vat zitten? Helaas draaide de wedstrijd weer volledig om, met als gevolg dat er aan het einde een dikke nederlaag 3-7 als eindstand bereikt was. Volgende week gas erop mannen.

 

TTCV 4 (verslag van Maarten):

Op vrijdag 29 september mocht dit team aantreden tegen een op papier gelijkwaardige tegenstander: Flash uit Eindhoven. Het moment om punten te pakken. Hassan mocht het spits afbijten, maar liep vast tegen hun kopman Lars. Maar Berry wist in een zeer spannende 5 gamer zijn allereerste winstpartij binnen te halen in de 2e klasse. De toom was gezet! Maarten wist overtuigend ook zijn eerste competitiewedstrijd van Walter te winnen. We stonden voor! Helaas van korte duur, want de dubbel ging naar de tegenstanders. Ook moest Berry in de 5e wedstrijd de tegenstander een hand geven. De rollen waren weer omgedraaid en het we stonde 2-3 achter. Maar Hassan wist wederom in een 5 gamer te winnen van Walter, waardoor de spanning weer terug was. Maarten zorgde ervoor dat TTCV weer op voorsprong kwam door zijn partij ook weer zeer overtuigend in 3 games te winnen. Respectievelijk daarna verloren Berry en Maarten hun wedstrijd, waardoor het toch echt stuivertje wisselen bleef. Het was aan Hassan in zijn laatste partij om de winst binnen te halen en die oh zo terechte en belangrijke 5-5- uitslag te verzilveren. In een zeer spannende wedstrijd tegen Helmut wist Hassan in de 4e game met 13-11 zijn tegenstander te verslaan. Een mooie uitslag. Want: Niet verloren! En 5 zeer belangrijke punten. Momenteel staan de nr 4 en 5 op 8 punten en wij als 6e op 7 punten. Het kan dus nog alle kanten op. Volgende week uit naar Never Despair 5 op plek 4. Dit wordt een belangrijke wedstrijd om nog mee te mogen doen voor plek 4 en behoud in deze klasse!

 

TTCV 5 (verslag van Han):

Christian, Gerard en Jan hadden het lastig tegen Rotac '82 uit Rossum. Na het dubbel stond het 2-2, dankzij een sterk optreden van Christian en een gedegen overwinning van Jan. Gerard verloor in 5-en maar de stand werd weer recht getrokken door Christian die zijn tegenstander gedecideerd opzij zette: 3-3. Hierna leek de pijp wel leeg, want de resterende 4 wedstrijden konden niet meer in winst worden omgezet. Jammer, zeker na zo'n goed start! Komende vrijdag wacht de nummer 5 van de stand, namelijk OTTC in Oss.

 

TTCV 6 (verslag van Han):

8 wedstrijden in 3 games, eentje in 4 en eentje in 5 games. Meer was er niet nodig voor Michiel, Robert en Henk om tegenstander Never Despair, op dat moment de nummer 3 op de ranglijst, op te rollen met 0-10! Ze gaan in sneltreinvaart richting het kampioenschap in de 6e klasse, om volgend seizoen weer uit te komen in de 5e klasse, daar waar ze eigenlijk ook thuis horen.

 

TTCV 7 ( verslag van Han):

Onze jonkies in de seniorencompetitie haalden een verdienstelijk gelijkspel tegen Never Despair 14. Ook in zijn 2e competitiewedstrijd bleef Wouter ongeslagen. Luca pakte knap één wedstrijd nadat de eerste game verloren werd. Kevin lijkt nog even te moeten wennen aan het spelen in de seniorencompetitie maar hij gaat vast zijn draai nog wel vinden. Hij speelde zeker niet slecht maar kon geen punt binnenhalen tegen de Bosschenaren. Het sterke dubbel van Luc en Wouter zorgde voor het belangrijke 5e punt.