Teleurstellend verlies TTCV

Gesterkt door de overwinningen in de voorgaande twee wedstrijden trad TTCV zaterdag jl. het sterke Red Stars uit Venray, met veel vertrouwen tegemoet. De eerste helft werd een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Na een minder fortuinlijke opening door Maarten van Grinsven, zette Daan Hamstra als man in beste vorm de zaken snel recht. Hij deed dat opnieuw na de eerste struikelpartij van Gerald Van Berkel, die in deze competitie ver achter blijft bij zijn eerdere prestaties in afgelopen najaar. Met dubbelpartner van Grinsven trok Hamstra de stand weer gelijk en met zijn tweede gewonnen enkelspel na een uiterst spannend duel zette hij een 3-2 voorsprong op het scorebord. De tweede helft vertoonde een heel ander beeld. Eerst was het van Grinsven die zijn tweede partij met minimaal verschil verloor, vervolgens van Berkel die vertwijfeld naar zijn vormpeil zoekend op nul bleef staan, en daarna moest Hamstra toch een keer de winst aan zijn tegenstander laten. Tot slot kon van Grinsven nog wat terugdoen voor TTCV, maar de 4-6 nederlaag was reeds een feit. Door dit resultaat raakt de koppositie verder uitzicht en is het alle hens-aan-dek om volgende week in Weert tegen TTV Megacles een groot aantal punten weg te halen.

TTCV/van Herwaarden 2:

Omar en debutant Jef van Doorn openden sterk en wonnen beiden vrij gemakkelijk in 3 games in de uitwedstrijd tegen Irene uit Tilburg. Invaller Hans Swinkels kwam in de 5e game net te kort om de winst binnen te halen. Gelegenheidsduo Omar/Jef speelde sterk in hun eerste dubbel en zorgden voor een 1-3 tussenstand. Daarna was het wederom de sterk spelende Omar die overtuigend in 3 games zijn tegenstander verraste. Het was zeker niet de avond van Hans, aangezien hij ook zijn 2e partij niet winnend kon afsluiten: stand 2-4. Jef won zijn resterende 2 partijen, Omar pakte ook de maximale winst en Hans kon uiteindelijk in zijn laatste wedstrijd meer overtuigen en zodoende toch een puntje pakken. Door deze 8-2 overwinning is er een gat geslagen naar de nummer 2. Nu is het taak om dat zo te houden.

TTCV/van Herwaarden 3:

Evenals team 2 speelden ook Wouter, Zoltán en Mark in de koude zaal van Irene. Mark moest in de 5e game van zijn eerste partij het hoofd buigen, zij het met een minimaal verschil: 13-11. Zoltán en Wouter waren daarna samen goed voor de daarop volgende 3 punten, zij gaven nagenoeg niets weg in zowel de enkelspelen als het dubbelspel. Nadat ook Mark zijn eerste overwinning binnenhaalde stond er een mooie 1-4 tussenstand op het scorebord. Dat het uiteindelijk eindigde in een gelijkspel was teleurstellend te noemen, nadat alleen Zoltán nog een wedstrijd in winst wist om te zetten. Komend weekend geen wedstrijd voor dit team, aangezien Deurne 1 zich heeft terug getrokken.

TTCV/van Herwaarden 4:

De uitwedstrijd tegen Return Oss 3 werd een dubbeltje dat beide kanten op kon vallen. René pakte overtuigend het eerste punt. Maarten had weinig kans tegen de Osse kopman en Thijs won in de maximale 5 games. Het dubbel werd een prooi voor het duo Maarten/Thijs. René verslikte zich ook in de kopman en Thijs moest zijn 2e wedstrijdpunt vrij kansloos afgeven. Maarten zorgde met zijn 2e overwinning voor de 3-4 voorsprong, Thijs pakte de 1e game tegen kopman Pierre maar moest daarna alsnog het hoofd buigen. Het dubbeltje viel uiteindelijk naar de Veghelse kant doordat de heren van Dijk(René en Maarten, géén familie) hun laatste partij winnend afsloten. Aankomende vrijdag in Veghel de clash met koploper PJS, dat slechts één punt voorsprong heeft.

TTCV/van Herwaarden 5:

Jan, Gerard H. en Pieter namen het in Den Bosch op tegen het 11e van Never Despair. Halverwege leek het een pak slaag te gaan worden nadat zowel het dubbel als 3 van de 4 enkelspelen werden verloren. Alleen Pieter won overtuigend tegen de invaller van de tegenstander, waar Jan(2x) en Gerard hun meerdere moesten erkennen in hun tegenstander. Het dubbel van Jan en Gerard ging kansloos verloren. Nadat ook Jan de bietenbrug op ging tegen de Bossche kopman leek een nederlaag bijna onafwendbaar: 5-1. De volgende 3 wedstrijdpunten werden allen een Veghelse prooi waardoor de meer acceptabele 5-4 op het scorebord prijkte. Gerard beet zich in de laatste wedstrijd van de avond stuk op de kopman en moest uiteindelijk in hem zijn meerdere erkennen. Deze 6-4 nederlaag resulteerde in een 4e plaats in de stand.  

TTCV/van Herwaarden 6:

Kopman Michiel gaf meteen het juiste voorbeeld door in het minimaal aantal games zijn openingswedstrijd te winnen. Henk kwam te kort, maar Robert won wel overtuigend. Het dubbelpunt moest aan de tegenstander worden gelaten door Henk en Michiel. Michiel, Robert en Henk wonnen daarna opeenvolgende wedstrijden overtuigend, stand 2-5. Robert en Henk konden in hun laatste partij geen overwinning binnenhalen, Michiel lukte dat wel. Met een 5e plaats op de ranglijst is er nog genoeg werk aan de winkel om straks degradatie of PD-wedstrijden te ontlopen.