TTCV zet zegereeks voort

(Verslag van Hein)

Het lijkt niet op te kunnen voor het Veghelse tafeltennisteam. Ook afgelopen zaterdag werd met grote cijfers gewonnen in Maastricht. De 9-1 overwinning werd relatief gemakkelijk behaald onder aanvoering van Alexandra Cano, die in supervorm verkeert. Zij versloeg haar tegenstanders, inclusief de Chinese kopman, met het grootste gemak. Zij spoorde hiermee haar teamgenoten Daan Hamstra en Gerald van Berkel aan haar voorbeeld te volgen. Laatstgenoemde leverde, na aanvankelijke opstartproblemen in zijn eerste partij, een goede bijdrage met 2 wedstrijdpunten. Hamstra deed wat van hem verwacht mocht worden, maar heel simpel ging het niet. Niet geheel fit moest hij diep gaan om zijn wedstrijden winnend af te sluiten. Aan de zijde van Cano won hij, zij het met minimaal verschil, ook het altijd belangrijke dubbelspel. Het getuigt van juiste mentaliteit om, ondanks de pijntjes en andere beperkingen, toch door te gaan voor de volle winst. Volgende week volgt de afsluiting van de eerste helft van de competitie met de thuiswedstrijd tegen TIOS ’51 uit Tilburg. Het kan bijna niet anders dat TTCV zich dan mag kronen tot herfstkampioen van 2023. Zaterdag 14 oktober om 14.30 uur in het Tafeltenniscentrum op het PWA Sportpark.

TTCV 2 (verslag van Han):

Om niet weg te zakken richting de degradatiezone was het voor Marcel, Omar en Han noodzaak om de nodige punten te halen in de uitwedstrijd tegen het Limburgse Tegelen. Dat bleek nog niet zo'n gemakkelijke opgave. Halverwege stond er een teleurstellende 5-0 op het scorebord. Marcel opende tegen de ervaren Ron, Han stuitte op de sterk spelende Tomek en Omar verslikte zich in de uitstekende jeugdspeelster Dido. Het dubbelspel van Han en Marcel ging nipt in 5 games verloren. Tegen Tomek had ook Marcel weinig tot niets in te brengen. Hij bleek een onneembare veste. Omar moest ook het onderspit delven tegen Ron, Han zorgde voor het eerste Veghelse punt na winst op Dido, 6-1. Omar legde het af tegen Tomek en Marcel moest zijn meerdere erkennen in Dido. In de laatste wedstrijd van de dag wist Han met goed spel de 8-2 eindstand op het scorebord te zetten. Een tegenvallend resultaat, maar er blijft zeker zicht op lijfsbehoud in de hoofdklasse. 

 

 Flash 2 - TTCV 3 (verslag Mark)

De eerste zaterdag wedstrijd van het seizoen. Goed uitgeslapen starten we om 14.00 uur. Mark mocht het spits afbijten tegen Edward, maar moest toch echt wakker geschud worden, na een 2-0 achterstand werd de diesel warm, en wist hij steeds meer zijn tegenstander te ontregelen. Uiteindelijk stond er dus 0-1 op het bord na een geweldige comeback. Daarna mocht Ton aantreden tegen Patrick. Ton speelde een ouderwetse top partij, hij kwam 1-2 voor en 6-10 in de vierde, maar kon hem niet over de streep trekken. Dus een vijfde set. Ton dacht deze ga ik pakken en kwam ook 2-8 voor. Maar ja wat doe je tegen 7 !!! rand ballen. Alle energie voor niks. In de eerste van Henny, was het zoeken, vechten, proberen, want na een “makkelijke” 0-2 voorsprong kwam Luat sterk terug. De vijfde set bracht gelukkig de winst voor Henny. (1-2). De dubbel van Henny en Ton was ook weer een vijfsetter, er moest geknokt worden want de eerste twee sets waren voor Patrick en Luat. Maar de meer dan tachtig jaar ervaring kwam op gang en zo werd er in de vijfde set met 10-12 gewonnen (1-3). Het prima tussenstand. Over de rest van de wedstrijden kunnen we helaas kort zijn. Mark kwam net tekort tegen Patrick, in een wedstrijd der “frotters”. Henny kwam niet in zijn spel tegen Edward, en Ton zijn energie was na de eerste set tegen Luat geheel weg. Gelukkig speelde Henny tegen Patrick een goede wedstrijd en pakte deze overtuigd. De laatste 2 wedstrijden waren ook voor de tegenstander, en zo kwam er een 6-4 uitslag op het scorebord.

 

TTCV 4 (verslag van Maarten):

TTCV 4 mocht deze avond tegen de onderlinge concurrent - om degradatie te voorkomen - spelen. En dit in Den Bosch tegen Never Despair 5. Elk punt is momenteel belangrijk, dus het was prettig dat hun sterkste speler (Bram van den Heuvel) niet meedeed deze avond. Wel was hij aanwezig om zijn team een steuntje in de rug te geven. Berry mocht het spits afbijten tegen Joost Pieterse (een bekende bij TTCV). Alhoewel Berry de eerste game wist te winnen, kon Joost toch uiteindelijk in 4 games de wedstrijd naar zich toe trekken. Thijs kon helaas in de trage zaal van Never Despair ook niet het eerste punt binnen halen tegen Dominic Edel. De service van Dominic was te lastig. Met een 0-2 achterstand was het de taak van Maarten om van Marije te winnen. In de 4e game wist Maarten overtuigend met 1-11 te winnen. het begin was gemaakt. Berry en Thijs gingen voor deze gelegenheid proberen te dubbelen. Helaas bleef het bij proberen, want het ging niet echt super. En ook de enkel daarna was Dominic met zijn service en goede backhand te sterk voor Berry. Het was al 4-1. Maarten moest zijn wedstrijd tegen Joost winnen om nog enigszins in de race te blijven. Na een zeer spannende wedstrijd die gelijk op ging, wist Maarten in de 5e game gelukkig aan het langste eind te trekken. Ook Thijs wist in 5 games knap van Marije te winnen in de 7e wedstrijd. 4-3! Konden we het nog gelijktrekken? Maarten mocht aantreden tegen Dominic met zijn lastige service. Echter wist Maarten deze zeer actief op te vangen en speelde een fantastische wedstrijd. Dominic had niets in te brengen tegen het sterke spel van Maarten en in 3 games werd de wedstrijd beslist. 4-4! Spannend. Berry speelde echter deze avond niet DE avond van zijn leven en moest Marije na 3 games een hand geven. Alles hing nu af van de laatste wedstijd van Thijs tegen Joost. Een hele spannende wedstrijd, waarbij Thijs met 2-1 in games voorkwam. Echter wist Joost zijn spel iets aan te passen, waardoor het voor Thijs moeilijker werd om zijn eigen spel te maken. Thijs verloor helaas, waardoor de eindstand op 6-4 eindigde. Een 5-5 was meer terecht geweest, maar het is wat het is. We blijven nog enigszins in de race.

TTCV 5 (verslag van Han):

Het wordt tijd dat er punten gehaald gaan worden want anders wordt degradatie straks misschien wel onvermijdelijk. Dus dat moest deze keer maar gaan gebeuren tegen OTTC. Chris, Ruud en Christian mochten in het Osse aantreden. Christian legde het direct af tegen de ervaren Peet en Ruud was niet opgewassen tegen het sterke spel van zijn tegenstander. Het was, hoe kan het ook bijna anders, Chris die het eerste Veghelse punt binnen wist te halen. Het dubbelspel van Christian en Ruud was zeker niet slecht , maar gewonnen werd er jammer genoeg niet, 3-1. Christian bracht het verschil weer terug naar 1 punt na een degelijke partij waarin hij slechts één game hoefde af te staan. Ook Chris bleek niet opgewassen tegen Peet en verloor nipt in 5 games. Voor Ruud lijkt het niveau toch nog wat te hoog ondanks zijn tomeloze inzet. In zijn laatste partij sloeg Chris wel toe en kon, na een 1-0 achterstand, het 3e en laatste punt toevoegen aan de stand. Zowel Christian als Ruud waren niet bij machte om de nederlaag te verkleinen naar een minimaal verschil. Mede door deze nederlaag wordt het steeds lastiger om uit het diepe te klauteren en omhoog te kijken naar plek 4.

 

TTCV 6 (verslag van Han):

Het wordt een beetje een eentonig verhaal, maar ook deze week werd weer bevestigd dat dit team niet thuis hoort in de 6e klasse. Henk, Robert en Michiel haalden wederom een maximale score in de midweekse thuiswedstrijd tegen JCV. Er werd zelfs slechts maar één gamepje afgestaan. Met 37 punten uit 4 wedstrijden en een voorsprong van 13 punten stevent dit team ongehinderd door naar het kampioenschap. Woensdag 11 oktober weer een thuiswedstrijd op de planning, nu tegen Return Oss 4.

 

TTCV 7 ( verslag van Han):

Nick, Luca en Kevin namen het in Oss op tegen OTTC 6. Na een stroeve start, was het Kevin die, na een valse start van Nick, het eerste punt binnenhaalde middels een 5-gamer. Luca kon niet volgen en ook het dubbel van Nick en Luca ging vrij kansloos verloren. Geen van beide spelers liet het koppie hangen en zo was het al snel weer een gelijke stand: 3-3. Kevin boog het hoofd voor de sterke Osse kopman, waarna Luca met sterk spel de stand wederom gelijk trok. Nick was dicht bij het 5e punt maar verloor nipt in de 5e game. Kevin pakte in de laatste wedstrijd sterk de eerste game maar kon zijn goede spel geen vervolg geven en moest het hoofd buigen in de volgende 3 games. Deze 6-4 nederlaag komt op een slecht moment aangezien onze jeugdige senioren door deze nederlaag wegzakken naar de 5e plaats. Gelukkig is het verschil met de nummer 3 op de ranglijst slechts 2 punten. Dinsdagavond (10-10) kan ook Wouter weer meedoen en kunnen er hopelijk wat meer punten aan het totaal worden toegevoegd.