TTCV herstelt zich door overwinning

In de wetenschap dat er flink wat punten gehaald moest worden, reisde TTCV zaterdag jl. af naar Weert (L). Daar wachtte het sterke Megacles dat ook nog meedoet voor promotie. Een tegenvaller leek de last-minute ziekmelding van sterkhouder Daan Hamstra, maar zijn vervanger Gerald van Berkel liet zich van zijn beste kant zien. Hij opende de wedstrijd met een overtuigende winst en motiveerde zijn ploeggenoten om tot het uiterste te gaan. Alexandra Cano pakte het goed op, ver- dubbelde de voorsprong en daarna was het de beurt aan Maarten van Grinsven tegen de Limburgse kopman. Helaas trok hij aan het kortste eind. Ook het dubbelspel was voor Megacles, maar daarna sloeg TTCV het gat. Eerst was het van Berkel die de sterkste opponent terugwees, daarna volgde winst van Cano en van Grinsven waarmee TTCV een 5-2 voorsprong nam. De definitieve winst kwam tot stand door de beste
speler van de dag, Gerald van Berkel. Ook zijn laatste partij won hij met duidelijke cijfers. Jammer genoeg moesten zijn collega’s de laatste punten in Weert achterlaten, waardoor er ‘slechts’ een 6-4 overwinning werd behaald. Over twee weken volgt de cruciale wedstrijd voor TTCV waarin duidelijk moet worden of TTCV nog kampioensaspiraties mag hebben. Koploper TTC uit Tegelen (L) met 1 punt voorsprong, maar wel een wedstrijd minder gespeeld, komt dan op bezoek. Zaterdag 18 maart om 14.30 uur in het Tafeltenniscentrum op het PWA sportpark..

TTCV/van Herwaarden 2:

Met de vijfde overwinning op rij werd er een grote stap gezet richting het kampioenschap in de 1e klasse(40 punten uit 5 wedstrijden en een voorsprong van 10 punten). Ditmaal werd Taverbo 4 verslagen met 8-2. Omar en Jef speelden zeer sterk en pakten samen het maximaal aantal punten in zowel de enkelspelen als in het dubbelspel. Marcel was minder bij de les, had moeite om in zijn spel te komen en verloor derhalve 2 van zijn 3 wedstrijden. Over 2 weken de thuiswedstrijd tegen Never Despair uit Den Bosch.

TTCV/van Herwaarden 3:

Team 3 kon uitrusten i.v.m. het terugtrekken van Deurne 1.

TTCV/van Herwaarden 4:

Thijs, Maarten en Hassan deden goede zaken door koploper PJS te verslaan en zodoende de koppositie over te nemen. Tot en met het dubbel liep het gelijk op: Maarten en Hassan pakten sterk hun eerste punt, maar het dubbel en Thijs' eerste wedstrijd gingen verloren. Na een sterke 5-gamer van Maarten tegen de Vughtse kopman volgde Thijs met een gemakkelijke overwinning tegen de invaller van PJS. Hassan verloor in 4 games, Maarten won ook zijn laatste partij en zorgde voor de 5-3 voorsprong. De taak aan Hassan en Thijs om het 6e punt binnen te halen. Hassan moest zijn meerdere erkennen in de kopman, maar Thijs sloeg overtuigend toe en zorgde daarmee voor de minimale zege. Over 2 weken wacht nummer 3 Taverbo, thuis op het PWA-sportpark.

TTCV/van Herwaarden 5:

Een behoorlijk afgetekende overwinning voor Attaque op ons 5e. Jan, Gerard K. en Chris waren niet opgewassen tegen het geweld van de Rooise tegenstander. Het team uit Rooi bestaat voor 60% uit TTCV-Attaquers die de omstandigheden in Veghel erg goed kennen en zodoende eigenlijk gewoon een thuiswedstrijd speelden. Chris was degene die een 10-0 pak slaag kon voorkomen door in 3 games te winnen van "onze Bram". Voor de rest was het een eentonig spelbeeld, de meeste partijen werden in 3 games beslist. Door deze nederlaag is een 4e plek in de tussenstand een feit en zal er voor elk punt geknokt moeten worden om niet verder weg te zakken op de ranglijst.

TTCV/van Herwaarden 6:

Ook ons 6e komt aardig in de problemen door de 2-8 nederlaag tegen runner-up Een en Twintig uit Beek en Donk. Zij komen uit in dezelfde poule als team 5. Het was Roland die 2 punten wist te redden, Robert en Henk kwamen helaas echt te kort en moesten toezien hoe Een en Twintig gemakkelijk uitliep naar een grote uitslag. Na deze nederlaag is de achterstand op nummer 4 TTCV 5  slechts één punt. Het zou toch jammer zijn als de strijd om plek 4 straks uitgevochten moet worden door onze beide teams.......