TTCV is herfstkampioen!

è(Verslag van Hein)

Het begin van deze wedstrijd liet zich anders aanzien dan de ruime overwinning met 7-3 doet vermoeden. De tegenstanders uit Tilburg verrasten TTCV in de opening van de wedstrijd met onorthodox spel. Met moeilijk te beantwoorden services en verrassende wisselingen in de rally’s moesten Gerald van Berkel en Alexandra Cano elk een verliespunt noteren.
Daan Hamstra kon 2x corrigeren, maar TIOS ’51 pakte relatief simpel de winst in het dubbelspel, waardoor een ruststand van 2-3 op het scorebord stond.
Hierdoor werd de druk op van Berkel en Cano extra groot om hun resterende enkelspelen tot een goede einde te brengen. Het moet gezegd dat beide spelers, die niet hun grootste vorm bereikten, wel de nodige veerkracht toonden om telkens de opgelopen achterstand weg te werken en uiteindelijk de punten naar zich toe te trekken. Van Berkel, nog altijd zoekend naar zijn beste spel, overtuigde met name in zijn laatste partij en Cano vocht als een ware leeuwin voor elk punt en imponeerde daarmee haar tegenstanders. In zijn laatste partij behield Hamstra zijn ongeslagen status, zowel in deze wedstrijd als in de competitie waarvan het eerste deel nu afloopt. Over 2 weken gaan we verder met de eerste returnwedstrijd tegen lantaarndrager TTV Landgraaf.

TTCV 2 (verslag van Han):

Tegen het laag geklasseerde Westa uit Wessem was een goed resultaat nodig om verder weg te geraken van plaats 5 op de ranglijst. De start was niet al te voortvarend na nederlagen van de gebroeders van Grootel. Han had weinig te duchten van zijn tegenstander en pakte simpel het eerste Veghelse punt. Het dubbelspel van Han en Ronald was te slordig en werd derhalve verdiend gewonnen door de Limburgers. Deze 3-1 tussenstand leek geen opmaat voor een goede uitslag. Maar die kwam er wel! Nadat naast Ronald ook Marcel en Han hun 2e partij winnend afsloten, al ging dat zeker niet gemakkelijk. Na deze inhaalslag ging Marcel nog eenmaal nipt in 5 games ten onder(4-4) maar trokken Ronald en Han de minimale overwinning over de streep. 

Taverbo 5 - TTCV 3 (verslag van Mark)

Op naar Boxtel, en zoals de laatste weken gebruikelijk mocht Mark het bal openen. De eerste wedstrijd tegen Tom, was helaas snel klaar, Mark kon aanhaken maar ook niet meer dan dat (1-0). Zoltán mocht starten tegen Kevin en wilde uiteraard goed straten , maar stond wat onder spanning. Na een mindere 1 e set waren de 2 volgende sets prima. Alleen Kevin vocht zich terug en dus moest er
een beslissende vijfde set aan te pas komen. Deze trok Zoltán prima over de streep. (1-1). Hierna was het de beurt aan Henny die tegen kopman Jim mocht aantreden. Een prima start van Henny resulteerde in de eerst set. Hierna schakelde de kopman een tandje bij , en kreeg Henny geen vat meer op het spel van Jim (2-1). De dubbel met Zoltán en Henny was voorbij voordat ze in hun spel kwamen, in de derde set waren ze dicht bij (12-10), maar ja. (3-1). Mark aan de beurt tegen Kevin, en was dus gewaarschuwd door de partij die Zoltán tegen Kevin al had gespeeld. Maar het was traag, niet goed bewegen van Mark, waardoor hij 2-0 en 10-8 achter kwam. Het dieseltje moest nog warm worden waarschijnlijk. Die derde set werd als nog gewonnen en ook de volgende twee sets gingen daarna relatief eenvoudig naar Mark (3-2). Nu was het de beurt aan Henny tegen Tom. Na twee onwennige sets van Henny, zag het er moeilijk uit voor
TTCV. Maar Henny gaf niet op, en begon beter te bewegen en voor elk punt te vechten. Erg knap bracht hij het wedstrijdpunt mee na dus die 2-0 set achterstand (3-3). Zou er meer in het vat zitten? Zoltán mocht aantreden tegen Jim en speelde een prima wedstrijd. De eerst sets wat ongelukkig en wennen aan het spel van Jim, maar daarna slim en actief waardoor er ook hier een vijfde set aan te
pas moest komen. Helaas kon Zoltán de wedstrijd net niet pakken (4-3). Nu mocht Henny tegen Kevin aantreden, het was een spannende wedstrijd, waarbij Henny helaas niet zijn beste spel kon laten zien. De punten vielen op de verkeerde momenten niet de kant van Henny op. De eerste 2 sets waren 13-11 voor Kevin. De derde set kwam Henny meer in zijn spel, en dus was er stiekem de
verwachting dat ook dit weer een 5 setter zou worden. Maar helaas de vierde set ging na kansen voor Henny toch naar Kevin 12-10. (5-3) Helaas moest Jim opgeven voor de pot tegen Mark met een blessure (5-4). Zou er dan toch een gelijk spel in zitten ? Zoltán begon energiek tegen Tom maar de eerste set ging toch naar Tom (12-10). De tweede set was een super set van Zoltán. De derde set ging weer naar Tom. Helaas was de energie Zoltán op, en werd de vierde set verloren. Eindstand 6-4 Een keer een dikke overwinning in deze poule zou wonderen doen, aangezien het allemaal zeer dicht bij elkaar zit.

TTCV 4 (verslag van Thijs):

Het 4e van Ttcv ging op bezoek naar Valkenswaard.
Na een lange rit met een aantal files en wegafsluitingen, kwamen Hassan, Thijs en Hugo toch nog net voor achten aan. De tegenstanders hadden daar gelukkig alle begrip voor, en zodoende konden we toch nog een balletje inslaan, en ons opmaken voor de wedstrijd. Valkenswaard heeft een sterk team wat altijd bovenin meedraait, en ze speelden met hun beste opstelling. Het was zaak om de schade te beperken voor ons en zoveel mogelijk puntjes weg te kapen. Hassan mocht het spits afbijten. Moest wennen aan het spel van de tegenstander, kwam 2-0 achter, vocht zich terug in de wedstrijd, maar kon er net geen 5e game uitslepen. Toen trad Thijs aan, en won overtuigend in 3 games, En trok daarmee de stand weer gelijk. Hugo had weinig in te brengen tegen het lastige spel van hun kopman en verloor in 3 games. Daarna was het aan Hassan en Thijs om iets te forceren in het dubbel. Ze kwamen met 2-0 achter, maar bleven stug doorvechten. Met wat tactische wijzigingen wisten ze het de tegenstanders lastiger te maken, en wonnen verrassend in 5 games. Hierna kwam Hassan weer in actie en dit werd weer een spannende 5 gamer. Waarin Hassan pech had in de 4e game en zodoende nog een 5e game moest spelen. In de 5e game had Hassan echter Vrouwe Fortuna weer aan zijn zijde, en met een paar tover- en geluksballen dreef hij zijn tegenstander tot wanhoop en besliste daarna de wedstrijd. Hugo kon daarna helaas geen potten breken en verloor kansloos in 3 games: 3-3. Daarna moest Thijs aantreden tegen de kopman van Valkenswaard. Hij wist het hem lastig te maken maar verloor in 4 games. Hierna was het aan Hugo om de stand weer recht te trekken. Door de bal goed in het spel te houden, en zijn kansen af te wachten wist hij zich in zijn laatste wedstrijd goed te herstellen en sleepte de partij binnen, 4-4. Hassan kwam hierna snel op 2-o achter, 3e game kwam hij beter in de wedstrijd, Maar dat was helaas te laat. Thijs kon er daarna net geen gelijkspel meer eruit slepen, maar met 4 punten terug naar Veghel waren we dik tevreden, tegen deze sterke tegenstander. En blijven hiermee de aansluiting met de concurrentie houden.

TTCV 5 (verslag van Han):

Een kansloze 10-0 nederlaag voor Chris, Jan en Ruud tegen PJS uit Vught. De nummer 2 van de ranglijst was veel te sterk. Af en toe kon er een gamepje gewonnen worden maar daar bleef het dan ook wel bij. Met 13 punten uit 5 wedstrijden en een achterstand van 8 punten op de nummer 5 lijkt het voorkomen van degradatie uit de 5e klasse al bijna een utopie. 

TTCV 6 (verslag van Han):

Na de 10-0 overwinning van vorige week werd het ook deze keer weer zo'n monsterscore! Ook na deze wedstrijd was de 10-0 overwinning een feit, deze keer gerealiseerd door Henk, Roland en Michiel . Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat het kampioenschap kan worden gevierd. Met 47 punten uit 5 wedstrijden een bijna perfecte score!

TTCV 7 ( verslag van Han):

ASIO 3 stond op dinsdag op het programma van Wouter, Nick en Luca. Wouter opende sterk en pakte het eerst winstpunt van de avond. Luca kwam net te kort en verloor in 4 games, maar Nick bleef knap overeind tegen tegen de Haaftense kopman en sleepte er, in een 5-gamer, een punt uit! In een spannende dubbel trokken Nick en Luca aan het langste eind. Wouter had veel moeite in zijn tweede partij maar kon uiteindelijk in de 5e game gemakkelijk afstand nemen en zorgen voor een 1-4 tussenstand. Nick volgde goed door ook overtuigend zijn 2e wedstrijdpunt te pakken. Luca was niet opgewassen tegen de kopman ondanks dat hij af en toe toch goed kon bijblijven. Maar het punt ging uiteindelijk toch naar ASIO. Nick kon zijn hattrick helaas niet maken en verloor in 4 games. Wouter daarentegen wist wel zijn 100% status te behouden en gaf zijn tegenstander geen enkele kans op meer. Het was uiteindelijk Luca die met zijn eerste winstpunt, in de laatste partij zorgde voor de 3-7 overwinning. Een knappe 2e plaats op de ranglijst is zeker verdiend voor onze nieuwste seniorenteam. Wie weet zit er nog meer in?