TTCV op koers voor kampioenschap

(Verslag van Hein)

In Veghel begint men langzamerhand te geloven dat TTCV daadwerkelijk kampioen kan worden in de top van het tafeltennis in Zuid-Nederland. Met de 8-2 overwinning van afgelopen zaterdag gaat TTCV nog steviger aan kop van de ranglijst. In deze wedstrijd keerde Maarten van Grinsven na een half jaar blessureleed weer terug in het team. Hij moest ervaren dat de opgelopen achterstand in vorm en wedstrijdritme zich laten gevoelen in zijn persoonlijke resultaten. Nadat zijn openingswedstrijd verloren ging waren het Daan Hamstra en Alexandra Cano die de stand snel in Veghels voordeel
omkeerden naar een 4-1 voorsprong met de rust. Hetzelfde verloop zagen we in de tweede helft. Eerst verlies van Van Grinsven en daarna weer straight overwinningen van Hamstra en Cano. Het prikkelde van Grinsven voldoende om toch nog een keer voluit te gaan, zodanig dat hij toch met een winstpartij kon bijdragen aan de 8-2 zege. Volgende week wordt er veel meer duidelijk over een mogelijk kampioenschap. Met een goed resultaat in de uitwedstrijd tegen achtervolger Westa uit Wessem (L) mag TTCV met recht aanspraak maken op de titel.

TTCV 2 (verslag van Han):

Het gevecht om de 4e plaats gaat tussen ons en Flash 1 uit Eindhoven. In de openingswedstrijd van de competitie werd overtuigend gewonnen met 3-7. Dat dat deze keer niet zou gaan lukken was vrij snel duidelijk aangezien Flash in de sterkste opstelling aantrad. Jef moest vanwege aanhoudende liesproblemen verstek laten gaan en Omar was zijn vervanger. Ronald opende sterk tegen verdediger Yohan, kwam 2-1 in games voor, maar had in de 4e game pech toen hij de overwinning binnen probeerde te halen. In de beslissende game kwam hij er jammer genoeg niet meer aan te pas. Omar speelde niet zijn beste spel en had geen kans tegen de sterk spelende Fabio. Han zorgde voor het eerste Veghelse punt door Kelvin in 3 games te verslaan. Het enerverende en spannende dubbel was mooi om te zien. Beide partijen (Han/Ronald en Yohan/Kelvin) waren aan elkaar gewaagd en de lange rally's zorgden voor vermaak van de supporters in de kantine. Een 2-1 achterstand werd met minimaal verschil recht getrokken door Han en Ronald. 15-13 in de 4e en 12-10 in de 5game was net genoeg voor het belangrijke 4e punt: 2-2. Lang zag het er naar uit dat Omar zou zorgen voor een 3-2 voorsprong maar niets bleek minder waar. Na een 2-0 voorspong lukte het hem niet om Yohan klein te krijgen. Ronald speelde uitstekend en gaf Kelvin weinig kans: 3-3. Fabio speelde ook tegen Han erg sterk en pakte overtuigend het 4Eindhovense punt. Ook in zijn laatste partij kon Omar niet overtuigen en moest de zege in 3 games aan Kelvin laten. Han bracht het verschil weer terug tot één punt door een degelijke overwinning op de Eindhovense verdediger. Ronald mocht de avond afsluiten tegen Fabio, vocht voor wat hij waard was maar kwam niet verder dan 1 gewonnen game. Deze 4-6 nederlaag was een beetje teleurstellend maar ook weer geen grote ramp, aangezien het verschil met Flash nog 5 punten bedraagt en ook het onderling resultaat is in ons voordeel. Komende speelronde wacht de zware uitwedstrijd tegen aanstaande kampioen Belcrum uit Breda.  

             

Taverbo 5 - TTCV 3 (verslag van Mark)

TTCV 3 – Return Oss 1

De 2e seizoenshelft is begonnen en moet eigenlijk beter gaan dan de 1e seizoenshelft, want anders vliegen we eruit. Dus de druk staat erop voor de komende wedstrijden 😊. Inmiddels traditie getrouw beet Mark het spits af, en natuurlijk moest de diesel eerst weer warm worden. Na 2 mindere sets, begon Mark langzaam te pruttelen, maar hij miste de overtuiging en het geduld en moest de vierde set met het kleinste verschil 10-12 en dus de winst aan Melvin laten. De tweede pot was voor Zoltan, die mocht strijden met Jeroen. Het onberekende bare van Jeroen was helaas teveel voor Zoltán met 4 games 11-9 ging hij de bietenbrug op. Henny kon starten tegen “good old” Twan die een super seizoen draait. Henny wist ze echter goed te raken en Twan was totaal geen probleem voor Henny. Tussenstand 1-2. De dubbel zou wel eens doorslag gevend kunnen worden, zoals zo vaak. Onder leiding van de goed coachende en sturende Henny werden de Osse broeders verslagen in 4 games. Zoltan kon nu de eerste voorsprong op het bord laten zetten bij een overwinning op Melvin, en door de goede dubbel, was Zollie volledig gefocust en pakte hij Melvin met knap en dwingend spel. BAM 3-2. Mark speelde in de 6e pot tegen Twan, en het publiek veerde op, bij het idee, dit kan wel eens een lange spectaculaire pot worden met twee “frotters”.  Maar Mark was er niet bij, en had geen schijn van kans. Henny daarin tegen komt steeds meer terug op zijn oude niveau en pakte Jeroen compleet in. Helaas moest ook Zoltán zijn meerdere erkennen in Twan die aan zijn tweede jeugd is begonnen. En dus stonden we weer gelijk 4-4. Henny de “comeback kid” maakte zijn hattrick van de avond compleet door heel knap na een 0-2 achterstand tegen Melvin nog even gas te geven. Het was aan Mark om de overwinning veilig te stellen. Nu een redelijk begin, waar Mark de fouten door Jeroen kon laten maken, pakte Jeroen opeens uit, en was Mark niet in staat om er ook maar iets aan te doen ☹. Een 5-5 gelijkspel als gevolg. De laatste plaats verlaten, maar ook 4 punten achterstand op de nummer 4.

TTCV 4 (verslag van Thijs):

TTCV 4 ontving titelkandidaat Luto uit Tilburg. Na de 10-0 nederlaag in de uitwedstrijd, werd er nu thuis gestreden om een paar puntjes te pakken. René deed voor de 1e keer mee en verving hiermee Hugo, die nog aan moest sterken na ziek te zijn geweest. René mocht meteen het spits afbijten. Het werd meteen een spannende 5 gamer, die René knap na een 1-2 achterstand eruit wist te slepen. Hierna was het de beurt aan Thijs, die tegenstand bood maar uiteindelijk in 4 games verloor. Berry verloor zijn 1e pot in drie games. Hierna het dubbelspel waarin Maarten speciaal mee deed als speler D, omdat hij samen met René een prima op elkaar afgestemd dubbel vormen. Het werd een 5 gamer waarin ze een 2-1 voorsprong, helaas niet over de streep konden trekken. Thijs en Berry verloren hierna hun partijen, waarna René iets terug deed, door na een 0-2 achterstand terug te knokken naar een overwinning. Berry en Thijs wisten het in hun laatste wedstrijd hun tegenstander lastig te maken, en een game te pakken, maar daar bleef het bij. René speelde daarna zijn 4e 5 gamer die hij helaas verloor. Hierdoor bleef het bij 2 puntjes voor onze Veghelse promovendus.

TTCV 5 (verslag van Han):

De eerste overwinning is in deze 6speelronde een feit. En die kwam er zelfs tegen concurrent ASIO uit Haaften! Christian, Gerard en Ruud startten allemaal met een overwinning, maar dat kon niet door worden getrokken in het dubbelspel dat in 3 games werd verloren. Ook Gerard kon zijn partij niet in winst omzetten maar dat deed Christian in de daarop volgende partij wel: 4-2. Ruud verloor ondanks goed spel toch zijn 2partij. Gerard wist daarentegen met sterk spel zijn wil aan de tegenstander op te leggen en zorgde voor het 5Veghelse punt. Het punt voor de overwinning werd uiteindelijk door Christian binnen gehaald nadat Ruud net daarvoor nipt in 5 games had verloren. 

TTCV 6 (verslag van Michiel):

De tegenstander was maar met 2 personen, door een zieke binnen het team waardoor een teamgenoot lastminute ook geen oppas meer kon regelen en ze ook van een lager team niemand meer hadden kunnen regelen. Zowel tegenstander Jelmer als Gera speelden thuis stukken beter dan in Veghel! We hadden dan ook meer moeite dan thuis. Eerst waren alle enkels gespeeld. Roland had erg veel moeite met het spel van Gera en verloor deze kansloos met 3-0. Alle andere enkels werden toch door Henk, Roland en Michiel gewonnen. Tot slot werd de dubbel gespeeld, wat de spannendste wedstrijd van de avond werd. Na een voorsprong voor TTCV pakte ROTAC de 2e game. De 3e game kwamen Henk en Michiel terug van een 9-1 achterstand en wisten deze toch nog met 11-13 te winnen. De 4e game begon weer met een 8-0 achterstand. Wederom kwamen ze terug tot 2 punten achter maar dit keer bleek de achterstand toch te veel. De beslissende 5e game werd wel vanaf het begin goed gespeeld door TTCV waardoor ook de dubbel kon worden binnengesleept. Een 9-1 overwinning voor TTCV team 6 was dan ook het resultaat.

TTCV 7 ( verslag van Han):

De thuiswedstrijd tegen het 5e van ROTAC werd een vluggertje. Vanwege ziekte bij de Rossumse tegenstander werd er maar met 2 spelers aangetreden. Wouter, Kevin en Nick hadden geen kind aan de tegenstanders, die waarschijnlijk met hun gedachten ook ergens anders waren. Het was alleen Kevin die eenmaal zijn tegenstander moest feliciteren, de rest van de partijen werd in winst omgezet. Het verschil met koploper Never Despair is 8 punten, dus dat wordt nog een uitdaging voor onze jongelingen om dat gat te gaan dichten.