TTCV brengt spanning terug

Niemand had er nog rekening mee gehouden dat TTCV nog enig uitzicht mocht hebben op de promotie naar de landelijke competitie. Afgelopen zaterdag  presteerde het Veghels team bijna maximaal door een 2-8 uit overwinning bij TTV Stiphout. Dit keer waren Gerald van Berkel, Maarten van Grinsven en Alexandra de aangewezen personen om de positie op de ranglijst te behouden. En dat deden ze met verve. Van Grinsven en van Berkel starten met klinkende overwinningen, zowel in het enkel- als hun dubbelspel en Cano pakte na een kleine struikeling haar eerste winstpunt. In rap tempo werd de pauze bereikt met een 1-4 voorsprong. Na de rust was het wedstrijdbeeld vergelijkbaar. Van Grinsven behield een ‘clean sheet’ en Cano vocht zich opnieuw naar winst. Enkel Gerald van Berkel leverde nog een puntje in. Met deze 8 punten nestelt zich stevig in het linker rijtje. Extra verrassend was een nederlaag van de koploper waardoor het kampioenschap nog binnen bereik is van meer kandidaten, waaronder ook TTCV. Het is wel zaak dat er in de resterende drie wedstrijden een flink aantal punten wordt behaald. En dat begint in de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen TTV Falco uit Valkenburg (L). Zaterdag 8 april om 14.30 uur in het Tafeltenniscentrum.

TTCV/van Herwaarden 2:

De wedstrijd tegen Kruiskamp uit Den Bosch in de 8e speelronde (de wedstrijd werd 2 weken eerder gespeeld) werd een nipte overwinning voor Ronald, Omar en Marcel. Marcel speelde sterk en bleef ongeslagen. Het dubbel samen met broer Ronald ging nipt verloren in de beslissende game. Omar won 2 partijen maar moest in zijn laatste partij het punt aan de Bossche kopman laten. Ronald verloor zijn 1e wedstrijd tegen de kopman en won zijn 2e wedstrijd wel overtuigend. Jammer genoeg speelde zijn rugblessure weer op en moest hij zijn 3e wedstrijdpunt ook afgeven. Door deze 6-4 overwinning komt de titel in de 1e klasse zeker niet in gevaar.

 

De uitwedstrijd bij nummer laatst Bergeijk werd, mede door de wederom opspelende rugblessure van Ronald, een kleine overwinning. Door de blessure had Ronald in zijn 1e partij geen kans tegen Ellen. Hij probeerde in zijn volgende wedstrijd het tij te keren maar het mocht niet baten, ook deze wedstrijd ging verloren. Daarna nam Ronald zelf de beslissing om zijn laatste enkelspel maar niet meer te spelen. Door het sterke spel van Marcel en Omar, zij pakten beiden de volle buit, werd de uitslag uiteindelijk 4-6. Het dubbel van laatstgenoemden ging kansloos verloren. Met een voorsprong van 18 punten is het kampioenschap bijna een feit. Op vrijdag 14 april kunnen Jef, Omar, Ronald en Han kampioen worden en promoveren naar de hoofdklasse.

TTCV/van Herwaarden 3:

Thuis tegen de tijdelijke koploper Unicum uit Geldrop bleek pijnlijk dat het team te kort komt voor handhaving in de 1e klasse. Mark was dichtbij een overwinning maar bleef toch puntloos, behalve in het dubbel samen met Wouter. Halverwege was de stand daarom al 1-4. Wouter en Zoltán konden beiden nog één punt toevoegen maar daar bleef het dan ook bij. De 3-7 zorgde voor een 4e plek op de ranglijst maar de nummer 5 heeft nog 2 wedstrijden tegoed en een achterstand van maar 2 punten. Het zou een unicum 😉 zijn als handhaving wordt bewerkstelligd!

TTCV/van Herwaarden 4:

Uit bij Een en Twintig in Beek en Donk moesten er de nodige punten behaald worden om de titelkansen levend te houden. En zo geschiede. Halverwege was de stand al 1-4. Maarten(2x), Thijs en René pakten overtuigend hun punt, alleen het dubbelspel van de heren van Dijk ging verloren. Thijs gin vervolgens over de knie waarna René en opnieuw Thijs wel hun winst pakten. Ook Maarten moest eenmaal capituleren en het was aan René om met zijn 3e overwinning de definitieve 3-7 overwinning op het scorebord te zetten.

TTCV/van Herwaarden 5 en 6:

Na het eerdere gelijke spel in de onderlinge ontmoeting tussen team 5 en 6 werd het deze keer een nipte overwinning voor het "5e". Daar zag het na een 2-4 voorsprong voor team 6 niet naar uit. Gerard H. startte met een overwinning op Henk. Christian en Michiel versloegen op hun beurt Gerard K. en Pieter, 1-2. Het dubbelspel zorgde voor een gelijkspel, na de overwinning van Gerard H. en Pieter. Toen Henk en Michiel de beide 'Gerarden' versloegen leek een overwinning voor het 6e team bijna een feit, gezien de 2-4 stand. Maar Gerard H, Gerard K en Pieter bleken taaie tegenstanders die niet van plan waren om dit te laten gebeuren. De vier laatste partijen waren allemaal een prooi voor team 5 waarna de 2-4 werd omgezet naar een 6-4 overwinning.