TTCV neemt verder afstand van concurrentie

(Verslag van Hein)

Als er al enig moment was waarop twijfel over een aanstaand kampioenschap zou kunnen bestaan, dan moest dat afgelopen zaterdag blijken in de uitwedstrijd tegen naaste belager WESTA/Wessem. Het idee van twijfel werd zelfs versterkt door de afwezigheid van de zieke kopman Daan Hamstra. Daarbij kwam ook nog het nieuws dat de tegenstander kwam opdraven met vrijwel een compleet nieuw team, waarin spelers met een rijk verleden in tafeltennisland. Echter, de mentale weerbaarheid en veerkracht van het Veghels team maakten snel een einde aan elke twijfel. Nadat Maarten van Grinsven de wedstrijd opende met zijn eerste winstpunt en vervolgens Gerald van Berkel en Alexandra Cano, onwennig en nog enigszins verrast, hun eerste punten inleverden, waren het juist de laatstgenoemden die in het dubbelspel zich prima terug vochten in de wedstrijd. Van Grinsven pikte het op als belangrijk signaal en zette met zijn tweede winstpunt de tussenstand met 2-3 in Veghels voordeel. In de tweede helft bleef de verhoudingen gelijk. Het was verrassend genoeg Alexandra Cano, niet bijster in goede vorm verkerend, die de na een verbeten strijd de kopman van de Limburgers terug wees met minimaal verschil. Met de 4-6 winst loopt TTCV als koploper verder uit naar een voorsprong van acht punten. Met nog 3 wedstrijden te gaan, mag en kan het niet meer mis gaan. Dat lijkt geen twijfel!

TTCV 2 (verslag van Han):

Een pak slaag werd het voor Marcel, Han en Ronald in de uitwedstrijd tegen aanstaande kampioen Belcrum. Ronald opende sterk tegen de Bredase kopman en zorgde voor een onverwachte 0-1 voorsprong. Han bleek, na een uitstekende reeks wedstrijden, deze avond niet in staat om ook maar  een beetje in de buurt te komen van het eerder behaalde niveau. Kansloos ging hij ten onder. Marcel onderging hetzelfde lot, zij het minder kansloos. Ook in het dubbel bleek Han niet het gewenste niveau te kunnen halen en daardoor werd ook de dubbel een prooi voor de tegenstanders: 3-1. Ronald zette zijn sterke spel voort en wist ook zijn 2e enkelpartij overtuigend te winnen. Marcel deed zijn uiterste best tegen Peter, maar kon niet voorkomen dat het punt mee naar Veghel ging. Han pakte één game tegen Nico maar ging daarna roemloos ten onder. Marcel moest het onderspit delven in een 5-gamer na een 2-0 voorsprong in games. Ronald speelde sterk, ook in zijn 3e partij, maar het was niet genoeg voor een derde overwinning. Han moest ook in de slotpartij zijn hoofd buigen en zo was de 8-2 nederlaag een feit. Komende vrijdag zullen er de nodige punten gehaald moeten worden aangezien concurrent Flash uit speel tegen ditzelfde Belcrum.

             

Taverbo 5 - TTCV 3 (verslag van Mark)

Verslag Belcrum 4 – TTCV 3.
De zaal van TTV Belcrum had een hoog TTCV gehalte, want naast ons, team 3, waren er ook de mannen van Team 2 en ook Martijn Kamstra, onze wedstrijdsecretaris, tegenwoordig competitie spelend bij Taverbo, was in de zaal aanwezig. Bij het inspelen raakte Joost, één van onze tegenstanders geblesseerd aan zijn rug, maar met een zaal vol Belcrummers was een invaller zo geregeld. Mark beet
wederom het spits af en mocht tegen invaller Michel aan de bak. Mark pakte de eerst pot in een vijfsetter (0-1). Zoltan startte als nummer 2, en speelde de eerste 2 sets voortreffelijk, initiatief pakkend, slim spelend, deze won hij dan ook, maar wel met het kleinste verschil (12-14 en 11-13), in de drie volgende sets sloop er onzekerheid in het spel van Zoltan en dus gingen de sets helaas allemaal naar Marcel (1-1). Henny mocht na een uur kijken eindelijk aan de bak en had een superstart tegen Rob, hij was snel klaar in 3 sets (1-2). De dubbel met Henny en Zoltan verliep wisselend, echter de vijfde set was helaas voor Marcel en Rob (2-2). Met een beetje mazzel had het
dus zomaar 0-4 kunnen (en misschien wel moeten) staan. In het vervolg van de partijen wisten Mark en Zoltan echter geen set meer te pakken ☹ helaas. Henny heeft echt wel weer iets van zijn oude vorm te pakken en pakte ook Marcel in 3 sets makkelijk in, maar moest zijn meerdere erkennen bij invaller Michel, na toch ook weer met 2-0 voor te hebben gestaan in sets. Einduitslag 7-3, terwijl het toch echt minimaal 5-5 had moeten zijn. Maar ja dat telt niet. Het degradatiespook komt wel dicht bij zo, maar ja een keer 10-0 winnen kan nog helpen 😊. Dus gas erop vrijdag thuis tegen Taverbo.

TTCV 4 (verslag van Han):

Tja, het werd een wedstrijd die weinig om handen had. De Beek en Donkers van Een en Twintig lieten geen spaan heel van Hassan, Hugo en Berry. Het klassenverschil bleek veel te groot. Zeker als je bekijkt dat er zelfs slechts maar één game werd gewonnen!
Deze 10-0 nederlaag komt toch wel hard aan. Met een achterstand van 10 punten op de nummer 4 lijkt het schier onmogelijk om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Aanstaande vrijdag de thuiswedstrijd tegen nummer 3 Valkenswaard.

TTCV 5 (verslag van Han):

Een puntendeling tegen Rally in Wijk en Aalburg werd het, mede dankzij Christian die voor 3 punten zorgde en samen met Ruud het dubbelspel won. Het vijfde punt kwam op naam van Jan. Een prima uitslag, maar wel eentje die eigenlijk toch te mager is om aansluiting te vinden met de plaatsen 5 en 4. Het verschil met de nummer 4 is 6 punten, dus niet onmogelijk!

TTCV 6 (verslag van Han):

En alweer was daar een dikke overwinning van Roland (3 overwinningen), Michiel (2x) en Henk (2x). Met deze 8-2 overwinning en dus 64 punten uit 7 wedstrijden, is het al bijna beslist. Aanstaande vrijdag zijn er 7 punten nodig om kampioen te worden in de uitwedstrijd tegen Return Oss. Eerder dit seizoen werd er thuis met 10-0 gewonnen dus een kans op een klein feestje is er wel degelijk!

TTCV 7 ( verslag van Han):

Wouter, Luca en Nick speelden tegen Return Oss 6. Het werd dezelfde uitslag als eerder dit seizoen in Veghel, 5-5. Bij de tegenstander speelde wederom de sterke Willie mee, die eigenlijk een paar klassen te laag speelt. Desalniettemin werd er gestreden voor elk punt. Wouter speelde niet zijn beste spel en moest naast de nederlaag tegen Willie nóg een nederlaag slikken. Luca bleef fier overeind en pakte 2 sterke punten. Nick wist eenmaal te winnen. Het vijfde punt kwam van het dubbel van Luca en Wouter. De achterstand op koploper Never Despair bedraagt nu 12 punten. Is er toch nog iets mogelijk in de laatste 3 wedstrijden van het seizoen? De tijd zal het leren.