TTCV raakt toch weer achterop

Kwam er met de winst van vorige week weer enig uitzicht om mee te doen in de strijd voor het kampioenschap of promotie, afgelopen zaterdag kreeg TTCV een flinke teleurstelling te verwerken. In de thuis wedstrijd tegen TTV Falco incasseerde het Veghels team een 3-7
nederlaag. Hoewel de stand van beide teams op de ranglijst anders deed vermoeden, waren de lager geklasseerde Limburgers toch de bovenliggende partij. Gerald van Berkel mocht de aftrap doen tegen de kopman, gaf goed partij maar trok uiteindelijk aan het kortste eind. Daarna trok Daan Hamstra in zijn eerste enkelspel de stand weer gelijk. Daarna volgde een reeks waarin TTCV niet zijn beste spel liet zien maar ook niet het beetje geluk had om het winstpunt binnen te harken. Eerst was Alexandra Cano die met het kleinst mogelijk verschil verloor, daarna was het niet geheel fitte Daan Hamstra met een vergelijkbaar resultaat. Toen hij ook nog met van Berkel het dubbelspel verloor kwam er een 1-4 tussenstand op het scorebord. Na de pauze keerde TTCV met overtuiging aan tafel terug. Eerst was het Cano die met haar aanvallende spel haar enige winstpunt binnen hengelde en vervolgens Hamstra die met het laatste restje energie nog voor een punt zorgde. Daarna was de koek wel op. De resterende punten gingen allemaal mee naar Limburg. Met deze uitslag en de resultaten van de directe concurrenten, is het uitzicht op de titel wel erg uit zicht geraakt. Het resultaat van de komende uitwedstrijd tegen Red Stars in Venray zal uitwijzen of TTCV nog enige kans op de titel mag maken.

TTCV/van Herwaarden 4:

Om aansluiting te houden bij de top moest er gewonnen worden thuis tegen rode lantaarn Never Despair. De lage plaats van de Bosschenaren op de ranglijst  leek een voorbode voor een dikke overwinning. Niets bleek minder waar. De Bosschenaren gaven niets weg en kwamen zelfs enkele keren terug vanuit het niets. René van Dijk pakte wel 3 belangrijke punten. Hassan gaf een zekere overwinning alsnog weg in de beslissende 5e game. Berry overkwam hetzelfde, een 8-2 voorsprong in de 5e game kon niet worden omgezet in een overwinning: 19-21! Ook ging tussendoor het dubbel verloren met het kleinste verschil in de 5e game. Hassan kon nog één puntje toevoegen aan de 3 punten van René en zo eindigde de avond in een teleurstellende 4-6 nederlaag. Door de overige uitslagen blijft het team 1 punt achter de koploper, maar de nummer 3 en 4 zit hen op de hielen.

TTCV/van Herwaarden 5:

Uit bij nummer laatst werd een degelijke overwinning geboekt door Pieter, Chris en Gerard. Pieter opende sterk in 3 games, Gerard volgde zijn voorbeeld en zorgde voor de 0-2 voorsprong. Chris verslikte zich in 5 games in de Osse kopman. Pieter en Gerard zorgden weer voor een verschil van 2 punten door gemakkelijk af te reken in het dubbelspel. Pieter zette zijn sterke spel door en zette de 1-4 op het bord waarna Chris zijn 1e, en tevens laatste punt binnenhaalde. Ook Gerard ging ten onder tegen de Osse kopman, maar Pieter was de niet-te-kloppen man. De 3-7 overwinning zorgt voor een klein gaatje (2 punten) tussen de nummer 4 (TTCV 5) en 5 (TTCV 6). Pas na de laatste competitieronde zal duidelijk zijn wie op de 5e plaats eindigt en dus PD-wedstrijden zal moeten gaan spelen.

TTCV/van Herwaarden 6:

Tegen koploper Attaque werd een nipte nederlaag geleden door Michiel, Henk en Christian. Er werd volop gestreden tegen 'Die TTCV-ers uit Rooi'. Halverwege was er nog een 3-2 voorsprong dankzij overwinningen van Henk en Michiel(2x). Christian kon keer niet voldoende druk zetten en verloor van Bram en het dubbel ging in 5 games verloren. De Rooienaren schakelden een tandje bij en pakten 3 punten op rij, waarbij gezegd moet worden dat Christian nipt ten onder ging tegen de Rooise kopman Stefan. In Christians laatste wedstrijd wist hij het 4e en laatste punt over de streep te trekken.