TTCV blijft winnen ondanks gemis van kopman

(Verslag van Hein)

Ook in de uitwedstrijd tegen het altijd lastige TIOS ’51 uit Tilburg pakte TTCV weer de winst, evenzeer zoals in alle competitie= wedstrijden tot nu toe. Het was niet helemaal vanzelfsprekend omdat ook dit keer de ongeslagen kopman Daan Hamstra nog ziek thuis zat.  Het siert het Veghels team dat het altijd weer voldoende veerkracht heeft om zijn afwezigheid te doen vergeten. In een moeizame eerste helft werd door Alexandra Cano en Gerald van Berkel een zwaar bevochten voorsprong van 3-2 genomen. Daarna was het de beurt aan Maarten van Grinsven om TTCV op een zekere kampioenskoers te houden.      Bij twee sets achterstand en een 8-10 matchpoint ontwaarde zich een  Houdini-act waarin hij toch nog de winst in een maximaal aantal sets naar zich toe trok. Hiermee inspireerde hij de collega’s om volledig te gaan voor maximaal resultaat. Het geluk zat niet helemaal aan Veghelse zijde, waardoor Cano naast een ‘clean sheet’ greep. Maar met een 6-4 overwinning, gecombineerd met het bericht dat achtervolger WESTA geen punten wist in te lopen, blijft TTCV fier aan kop van de ranglijst. Wellicht dat TTCV volgende week haar supporters al een voorproefje van een aanstaand kampioenschap kan geven. Op zaterdag 18 november trapt TTCV om 14.30 uur af tegen TTV Stiphout (Helmond) in het Tafeltenniscentrum op het PWA sportpark.

TTCV 2 (verslag van Han):

De overwinning die gepland was kwam wel uit, al was het een minimale. Tegen nummer laatst West uit Wessem opende Ronald sterk en zorgde voor de 1-0. Marcel kon niet imponeren en verloor in 4 games. Jef, die pas zijn 2e competitiewedstrijd speelde, won in 4 games na een slippertje in de 1e game. Het dubbel werd een slijtageslag voor Ronald en Jef maar werd in de beslissende game met 11-6 over de streep getrokken: 3-1. Marcel, niet in sterke vorm dit seizoen, bleek ook nu niet opgewassen tegen de snelle Limburgse aanvaller. Nadat Ronald en Jef beiden hun tweede partij binnen hengelden was minimaal een gelijkspel al bereikt: 5-2. Zowel Marcel als Ronald konden werd verslagen terwijl Jef overtuigend zijn hattrick voltooide. Een overwinning met een kleine nasmaak aangezien er misschien nog wel een klein beetje meer uit gehaald had kunnen worden.               

TTCV 3 (verslag van Mark)

Een 6-4 overwinning die tot stand kwam mede door opgave van een van de tegenstanders. Mark opende de avond met een nederlaag, maar dan wel in de maximale aantal games. Zoltan en Henny pakten beiden wel de volle buit en ook het dubbel werd, zij het nipt, gewonnen. De 3-1 voorsprong was een goede start tegen dit doorgaans sterke team. Zoltan kon niet toeslaan tegen de Boxtelse kopman en zijn partij ging kansloos verloren. In de daarop volgende wedstrijd won Mark van Jim, die zichtbaar veel last had van een armblessure. Henny pakte zonder enige moeite zijn 2e punt van de avond. Zoltan hoefde niet meer in actie te komen door de opgave van Jim en dat was het 6e punt voor TTCV. Nu was het aan Henny om het 7e punt te scoren maar dat lukte helaas niet tegen de kopman van het Boxtelse team. Ook Mark bleek niet opgewassen tegen Max waarna het een minimale overwinning werd. De 4e plaats is nog behoorlijk ver weg (5 punten) maar daardoor ook zeker niet schier onmogelijk.

TTCV 4 (verslag van Thijs):

TTCV 4 ontving het vaandelteam van Valkenswaard.
Maarten, Hassan en Thijs, gingen de strijd aan tegen dit gelouterde team. Maarten beet het spits af, won de 1e game maar daar bleef het helaas bij. Hassan had daarna weinig in te brengen tegen hun kopman. Thijs verloor daarna in een spannende 5 gamer. Maarten en Hassan speelden een goed dubbelspel maar konden de 2-1 voorsprong net niet over de streep trekken. Hassan speelde ook in zijn enkelspel pot goed maar deze ging ook in 5 games verloren. Na deze drie verloren 5 gamers achter elkaar, stond er een geflatteerde 0-5 stand op het bord. Maarten kon daarna iets terugdoen en won overtuigend in 3 games. Bij dit ene punt bleef het helaas, al kwam Hassan nog dicht in de buurt van een overwinning. Een teleurstellende avond vanwege de 4 verloren 5 gamers, en zodoende kon het goede uitresultaat thuis geen vervolg krijgen. Hierdoor staan ze nu laatste, maar hebben de sterkste 3 teams in de poule nu wel gehad. Zaak is nu om tegen de mindere teams punten te pakken.

TTCV 5 (verslag van Han):

De doordeweekse wedstrijd thuis tegen koploper PJS uit Vught werd verre van waar op gehoopt werd. Het krachtsverschil was veel te groot. Geen schande uiteraard, maar het lijkt dat de 5e klasse toch net een stapje te hoog is. Christian, Ruud en Chris wisten slechts één schamel puntje te pakken. Het was Chris die zijn eerste partij in winst kon omzetten. Voor Ruud en Christian was er niet veel eer te behalen. Om eventueel nog PD-wedstrijden te kunnen spelen zal de 5e plaats moeten worden behaald maar gezien de achterstand van 8 punten is dit niet erg realistisch.

TTCV 6 (verslag van Han):

In de 8e wedstrijd je kampioenschap vieren, dan steek je er echt met kop en schouders bovenuit! Gefeliciteerd Robert, Michiel, Roland en Henk! Een gemakkelijke overwinning werd het zeker niet in de uitwedstrijd tegen Return Oss. Henk en Michiel openden sterk, terwijl Robert zich verslikte in zijn tegenstander. Na het dubbelspel was het alweer 2-2. Michiel en Robert verloren deze met 12-10 in de beslissende game. Henk verslikte zich net als Robert in dezelfde tegenstander waarna Michiel de stand weer gelijk trok door zijn tegenstander simpel opzij te zetten. Robert en wederom Michiel zorgden voor de 3-5 voorsprong. De laatste twee partijen werden gelijkmatig verdeeld toen Henk verloor en Robert overtuigend voor het overwinningspunt zorgde. Ga zo door heren en veel succes volgend seizoen in de 5e klasse!

TTCV 7 ( verslag van Han):

Thuis werd er nog niet verloren en ook deze keer zou dat niet gaan gebeuren. Luca mocht de avond openen en deed dat op overtuigende wijze. Wouter volgde zijn voorbeeld, maar Kevin beet zich tevergeefs stuk op zijn tegenstander. Het dubbelspel werd een prooi voor Luca en Wouter en aansluitend voegde Wouter daar meteen zijn tweede winst achter aan. Luca speelde uitstekend en gaf het goed voorbeeld voor Kevin. Die had niet zijn beste avond en moest kansloos toezien hoe ook zijn tweede partij verloren ging: 5-2. Wouter was ongenaakbaar en voltooide, net als Luca in de laatste partij, zijn hattrick. Kevin deed zijn stinkende best maar bleef ook nu met lege handen achter. Al met al een prima 7-3 overwinning, al zal Kevin daar anders over denken. Kampioen worden zal niet meer gaan lukken maar een PD-wedstrijd voor promotie naar de 6e klasse zit er zeker wel in. 8 punten voor op de nummer 3 zou daarvoor genoeg moeten zijn.