Desastreus verlies voor TTCV 

Mocht er vooraf nog enige kans bestaan om aansluiting te vinden bij de koplopers TTC en Megacles, dan werd die afgelopen zaterdag in Venray tegen Red Stars al heel snel teniet gedaan. Nog erger, door het verlies met de grote cijfers van 9-1 bestaat zelfs de kans dat degradatie boven het hoofd van TTCV hangt. De mannen hadden in tegenstelling tot de thuiswedstrijd op geen enkel moment in de wedstrijd enig zicht op winstpunten. In rap tempo groeide het aantal verliespunten aan Veghelse zijde. Slechts tegen het einde van de wedstrijd kon Daan Hamstra laten zien waarom hij ook dit seizoen weer de best scorende
speler van TTCV is. Hij pakte het enige punt voor zijn team. Deze grote uitslag kan nog grote gevolgen hebben. Op de ranglijst duikelt TTCV terug in het rechter rijtje en heeft nog slechts vijf punten voorsprong op nummer voorlaatst, de plek die rechtstreekse degradatie inhoudt. Met slechts nog één wedstrijd te gaan is de situatie dus best kritiek. In deze thuiswedstrijd is uitgerekend kampioenskandidaat Megacles uit Weert de tegenstander. TTCV mag hopen dat zij de vorm van de heenwedstrijd terugvindt, immers toen werd met 6-4 gewonnen. De steun van de supporters is zeer welkom op zaterdag 22 april om 14.30 uur in het Tafeltenniscentrum op het PWA- sportpark.

TTCV/van Herwaarden 2:

Ook de 9e wedstrijd van het seizoen werd gewonnen. Nadat Jef, Marcel, Omar, Ronald en Han vorige week al kampioen waren geworden, werden er uiteraard geen cadeautjes uitgedeeld. Irene uit Tilburg werd met 6-4 verslagen. Zich neerleggen bij een nederlaag deden de Tilburgers zeker niet. Zij startten sterk en namen na de openingswedstrijd die werd gewonnen door Marcel snel een 1-2 voorsprong, nadat Jef zijn 1e nederlaag van het seizoen moest slikken en Omar weinig kans had tegen kopman Wietse van de Tilburgers. Door het sterke spel van Omar en Jef in het dubbel werd de stand in 3 games weer gelijk getrokken. Na het dubbel pakte Jef simpel zijn eerste winstpunt maar moesten Marcel, tegen Wietse, en Omar tegen de sterk spelende Ries hun punt inleveren. Deze 3-4 achterstand kon worden weggewerkt en worden omgezet in een kleine overwinning, Jef won in 3 sterke games van kopman Wietse, Omar won simpel van Bram en Marcel wist als enige Ries te verslaan. Volgende week de afsluiter van het seizoen bij Taverbo dat nog vecht voor lijfsbehoud.

Kampioen 1e klasse!

V.l.n.r.: Han, Jef(boven), Ronald, Marcel en Omar

Klik op de foto voor een vergroting!

TTCV/van Herwaarden 3:

Adrie, Henny en Mark vochten voor wat ze waard waren in de thuiswedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Irene uit Tilburg. Alleen een grote uitslag kan directe degradatie nog voorkomen. En het werd een grote uitslag. Moet wel gezegd worden dat de eerste  3 punten werden verkregen door een blessure bij tegenstander Wesley, die knieproblemen opliep in de openingswedstrijd tegen Mark. De overige wedstrijden werden, op twee na, allemaal winnend afgesloten. Alleen Adrie en Mark moesten hun meerdere erkennen in de sterk spelende Rick van Irene. Henny daarentegen leek tegen Rick ook naar de slachtbank te worden geleid, maar Henny pakte, na een 0-2 achterstand, toch nog de volle winst door 3 games achter elkaar te winnen. Nu is het afwachten wat de uitslag gaat worden tussen Veldhoven en Irene wetende dat Veldhoven genoeg heeft aan 3 punten en Irene aan 7 punten....... Zouden deze 2 teams het op een akkoordje gooien? We gaan er natuurlijk vanuit van niet!

TTCV/van Herwaarden 4:

In de spannendste poule sinds jaren deden René, Maarten Thijs goede zaken door Return Oss 3 met 6-4 te verslaan. René bleef ongeslagen, Maarten moest alleen het hoofd buigen voor de Osse kopman. Het dubbel van Dijk/van Dijk zorgde voor het 6e punt voor de Veghelaren. Komende vrijdag wordt de competitie beslist in misschien wel de laatste wedstrijd van speelronde 10!
PJS(55 pnt) speelt dan thuis tegen TTCV (54 pnt) en Taverbo (52 pnt) speelt thuis tegen Return Oss (53 pnt). 
Dus wie o wie gaat zich volgend seizoen proberen staande te houden in de sterke 2e klasse?

TTCV/van Herwaarden 5:

Ons 5e team moet punten blijven halen om zo de 5e plaats in de eindstand te voorkomen. Een 0-2 tussenstand thuis tegen Never Despair beloofde niet veel goeds, maar de 7 daarop volgende overwinningen zorgden voor een prachtige 7-2 voorsprong. De laatste partij ging naar de Bosschenaren. Chris won 3 keer en het dubbel samen met Jan, die één enkelspel naar zich toe trok. Gerard Ketelaars speelde sterk en was goed voor 2 winstpunten. Komend weekend gaat de beslissing vallen wie de PD-wedstrijd moet gaan spelen: TTCV 5(dat uit speelt bij titelkandidaat Attaque), Never Despair(dat op bezoek gaat bij Return Oss) of TTCV 6(dat donderdag op bezoek gaat bij Een en Twintig in Beek en Donk)?

TTCV/van Herwaarden 6:

In navolging van team 5 wonnen ook Henk, Michiel en Roland met 7-3, maar dan tegen Return Oss. Roland imponeerde en won 3 keer. Michiel pakte 2 winstpunten en het dubbel samen met Roland. Henk wist ook nog een punt toe te voegen. Komend weekend gaat de beslissing vallen wie de PD-wedstrijd moet gaan spelen: TTCV 5(dat uit speelt bij titelkandidaat Attaque), Never Despair(dat op bezoek gaat bij Return Oss) of TTCV 6(dat donderdag op bezoek gaat bij Een en Twintig in Beek en Donk)?