TTCV overtuigend kampioen!

(Verslag van Hein)

Men hield er al stiekem rekening mee. Het zou dit weekend al kunnen gebeuren, maar dan moest er wel aan twee voorwaar-den worden voldaan. Ten eerste zelf een stevige overwinning op TTV Stiphout behalen en de mede kampioenskandidaat moest ook wel wat punten laten liggen in hun voorlaatste wedstrijd van deze najaarscompetitie. Met de terugkeer van de nog ongesla-gen Daan Hamstra in het team, de gedrevenheid van Alexandra Cano en veerkrachtige Gerald van Berkel werden de Helmonders met 9-1 naar huis gestuurd. Niet helemaal zoals deze uitslag doet vermoeden werd het geen walk-over.
In zijn eerste wedstrijd struikelde van Berkel over de eigen dadendrang waarna zijn teamgenoten hun beste spel op tafel moesten leggen om de boel weer recht te trekken. Hamstra dreigde even zijn eerste verliespartij van het hele seizoen te moeten noteren, maar wist het tij in zijn voordeel te keren. Ook in het dubbelspel met van Berkel drukte hij op de juiste momenten door naar de overwinning. Het nieuws dat concurrent WESTA meer verliespunten incasseerde dan normaal verwacht mocht worden, gaf het Veghelse team vleugels. Van Berkel kwam niet meer in de problemen en leverde met zijn 2 zeges een prima bijdrage aan de dagzege. Cano het nog even lastig maar bleef deze wedstrijd ongeslagen. Met de geruststellende gedachte dat met dit kampioenschap een terugkeer naar de landelijke competitie is bereikt, speelt TTCV zaterdag a.s. haar laatste thuiswedstrijd tegen TTV Maastricht in een feestelijke decor met haar vaste supporters. Locatie: Tafeltenniscentrum op het PWA sportpark. Aanvang: 14.30 uur

TTCV 2 (verslag van Han):

De uitwedstrijd tegen het altijd lastige Unicum stond in het teken van punten sprokkelen aangezien concurrent Flash de avond ervoor uithaalde met 8-2. De stand was nu gelijk alleen speelden wij een wedstrijd minder. Ronald trapte af tegen oud TTCV-er Marc Dijstelbloem en vocht zich naar de overwinning na een 0-2 achterstand. Broer Marcel zorgde vervolgens voor de brutale 0-2 voorsprong door Laurens te verslaan in 3 games. Omar kon tegen de (te) sterke kopman Kevin niet verrassen. Ook in het dubbel was weinig in te brengen tegen het sterke Geldropse dubbel. Ronald verloor enigszins verrassend van Laurens, zij het met 12-10 in de 5e. Omar kwam te kort tegen Marc en Marcel trad aan tegen Kevin. Eventjes hing er een stuntje in de lucht toen Marcel knap de 2e game naar zich toe trok. De 3e ging met minimaal verschil naar de Geldroppenaar en in de 4e game was het verzet gebroken. Na de 0-2 voorsprong stond er nu 5-2 op het scorebord. Omar greep het derde Veghelse punt door in 4 games Laurens te verslaan. Ronald speelde goed tegen Kevin en pakte direct de eerste game, maar bleek te onmachtig in de daaropvolgende 3 games en moest zijn meerdere erkennen in Kevin. In de slotpartij was het Marc die de klok sloeg en liet Marcel kansloos. Met de voorsprong van 3 punten (eigenlijk zelfs 4 i.v.m. een beter onderling resultaat) op Flash en wetende dat zij op bezoek moeten bij ditzelfde Unicum, zou handhaving zeker moeten kunnen. Zelf trappen we af, thuis tegen nummer 3 TTC uit Tegelen, waarna Flash de volgende middag op bezoek gaat in Geldrop.

TTCV 3 

De uitwedstrijd tegen het tweede van Unicum uit Geldrop werd niet gespeeld wegens ziektes en geblesseerden. Nog niet duidelijk is wanneer deze alsnog gespeeld gaat worden aangezien dat volgens de regels vóór aanstaande vrijdag gebeurd moet zijn.

TTCV 4 (verslag van Maarten):

Op 17-11 werd alweer de een na laatste wedstrijd gespeeld. En er moest gewonnen worden om zicht te houden op de 5e plek. Niet dat het een verschil maakt voor de degradatie, maar 5e worden is beter dan 6e. Voor deze taak werden Hassan Lawa, René van Dijk en Maarten van Dijk op pad gestuurd naar Flash (Eindhoven). Om de tegenstander meteen te breken werd onze joker in de vorm van René ingezet. Echter had René het niet zo heel makkelijk tegen Helmut. René wist pas in de 5e game de overwinning binnen te slepen. Wel met 1-11; maar toch. Het zou nog wel eens een lastige avond kunnen worden. Want ook Maarten speelde 5 games tegen Roger. maar wist gelukkig ook in de 5e game te winnen. We stonden met 0-2 voor. Hassan moest echter tegenstand bieden tegen hun sterke kopman Lars. Maar deze bleek echter een maatje te groot en Hassan moest na 3 snelle games zijn hoofd al buigen. De van Dijks wisten als dubbel koppel overtuigend (en na slim spelen) ook het 3e punt voor Veghel binnen te halen. Tevens wist René ook zijn 2e wedstrijd eenvoudig van Roger te winnen. Nog 1 punt en we konden al niet meer verliezen. Helaas ging Hassan in de 5e game onderuit tegen Helmut; die heel erg sterk tegen Hassan stond te spelen. Ook Maarten kon daarna niet dat felbegeerde 5e punt binnenhalen. Ook voor Maarten was Lars gewoon een klasse te sterk. Gelukkig wist Hassan in zijn laatste wedstrijd van Roger te winnen. Bam! En nu er overheen. De wedstrijd van de avond: Onze kopman René tegen hun kopman Lars. Echter had Lars totaal geen moeite met het spel van René. En na 3 korte games was de wedstrijd voorbij in het voordeel van Lars en was het 4-5. Maarten moest de laatste wedstrijd spelen en zorgen voor de eerste winstpartij van het seizoen. Alhoewel Helmut het Maarten af en toe lastig kon maken, kon Maarten toch heerlijk zijn eigen spel spelen. En na een overtuigende winst in de 4e game was onze eerste winstpartij van het seizoen een feit! En dat vind ik toch knap in de 2e klasse! Dat hebben we goed gedaan. Nu hopen dat we bij de laatste wedstrijd nog een paar punten kunnen halen; zodat we wellicht toch als 5e kunnen eindigen. Alles hangt natuurlijk van de directe tegenstander af. Duim voor ons! 

TTCV 5 (verslag van Han):

Ai! Na de 8-2 nederlaag in Rossum tegen Rotac is degradatie naar de 6e klasse een feit. In deze bijna eenzijdige partij was het alleen Christian die overeind bleef met 2 goede overwinning. Chris en Jan kwamen duidelijk tekort en gingen puntloos terug naar Veghel. Komende vrijdag de laatste wedstrijd tegen nummer vijf OTTC 4, dat nog vecht voor lijfsbehoud.

TTCV 6 (verslag van Han):

Hoe lekker is het om als kampioen nog gewoon even 2 wedstrijdjes af te werken zonder enige vorm van druk? Dat moet heerlijk zijn maar toch leek het aanvankelijk niet zo'n drukloze avond te worden aangezien de bezoekers  van Never Despair uit Den Bosch verrassend een 2-1 voorsprong namen na nederlagen van Michiel en Robert. Dat waren ook de enige wapenfeitjes van de bezoekers deze avond. De rest van de punten werden aan Veghelse kant bijgeschreven. Nog één verplicht nummertje en dan volgend seizoen gaan vlammen in de 5e klasse.

TTCV 7 ( verslag van Han):

Net zoals in de eerdere ontmoeting met Never Despair werd het ook nu een gelijkspel. Hiermee konden ze, zoals verwacht, de Bosschenaren niet van het kampioenschap houden. Daarvoor was de achterstand te groot. Waar Wouter ongeslagen bleef(hij verloor zelfs geen game deze avond!), pakten Kevin en Luca beiden toch knap een punt. Met een voorsprong van 6 punten op nummer 3 Return Oss kunnen onze jonge senioren zich gaan opmaken voor de promotie/degradatiewedstrijd. Maar eerst vrijdagavond nog het treffen thuis tegen OTTC.