Voorpublicatie 1

Beste TTCV-ers,

Zó zag de voorkant van het allereerste clubblad dat TTCV ooit uitbracht er uit. Ouderwets gestencild. Huh?!...wa’s dâ…stencillen?... Zelfs ná bezorging nog weken stinkend naar inkt, de nietjes er…op de scan duidelijk zichtbaar…wat scheefjes doorheen gerost. Kon je gemakkelijk je vingers aan openhalen, maar dat wist je na enkele exemplaren. Een gewaarschuwd TTCV-er telde in die dagen nog voor twee…

En dat die oude, nog met de hand bediende apparaten de inkt niet overal gelijkmatig verdeelden, is goed te zien aan het vage logo. Het allereerste TTCV-logo. Dat ‘RATH’ achter TTCV was afkomstig van de allereerste sponsor van TTCV, Rath & Co. Lang geleden was dat. Wie trouwens geïnteresseerd is in onze clubgeschiedenis…en die is zeker de moeite waard…moet op onze mooie nieuwe website zeker even naar > vereniging > historie!

 

En die vraagtekens op de voorkant? De allereerste redactie vond uiterst democratisch dat de naam van het clubblad door de leden moest worden bedacht. Gebeurde dus ook. Mari (Maïs voor oudere leden) Ketelaars kwam met ‘Intergame’, waardoor het blad vanaf nummer 2 die naam droeg. Dik veertig jaar later zou het Toffelpraot worden en uiteindelijk ophouden te bestaan.

 

Waarom dit nostalgisch geneuzel over lang vervlogen tijden?

Het coronatijdperk zorgde bij mij voor jeuk om weer eens ‘ouderwets’ iets clubblad-achtigs in elkaar te flansen. Maar dan in een modern, digitaal jasje! En zelfs voor de digibeten onder ons gemakkelijk te vinden via de website (www.ttcv.nl). Op diezelfde website heb je al de enige juiste tip gekregen om telkens snel en uiterst gemakkelijk op onze TTCV-website te komen: Zorg voor een snelkoppeling op je bureaublad! Zelfs hóe je dat moet doen staat erbij. Hoe gemakkelijk wil het hebben? Klik daar dan gewoon dagelijks even op en je zult versteld staan van de dynamiek binnen onze vereniging! En bij dat laatste woord sta ik een volgende keer uitgebreid stil, want ik had daar eigenlijk ‘ons clubje’ willen schrijven…

 

Oude naam weer terug

Behalve dat moderne, digitale jasje verandert er nog meer! De naam Intergame is terug en op een nog nieuw te presenteren voorzijde maakt het woord ‘clubblad’ plaats voor ‘verenigingsblad’. Leg ik volgende keer ook uit.

Tenslotte: Denk niet aan een periodiek uitkomend ‘blad’, maar aan onregelmatig verschijnende verzamelingetjes redelijk bij elkaar passende artikeltjes/verhaaltjes/foto’s of verwijzingen (links) daar naartoe. Ieder lid, ik herhaal…ieder lid…kan of mag daar aan deel nemen. Hoe? Blijf de voorpublicaties volgen!

 

Wordt dus vervolgd…

 

Hans van der Wijst