Speelronde 3

Wisselvallig TTCV verliest met klein verschil 

17 februari: het is nog erg wennen aan het nieuwe spelsysteem in de landelijke 3e divisie van het nationale tafeltennis. Na 2 wedstrijden met grote uitslagen, zowel in het voordeel als nadeel van het Veghels team, werd zaterdagmiddag jl. in Rotterdam met 7-6 verloren van TTV Alexandria. De wedstrijd kende een heel wisselend verloop. De eerste enkelspelen gingen allemaal verloren met het kleinst mogelijk verschil (5 games), maar TTCV kwam daarmee wel op een 4-0 achterstand. Direct daarna herstelden Daan Hamstra, Alexandra Cano en Maarten van Grinsven met goed spel de verhoudingen. Met een 4-3 stand was er nog volop perspectief. Jammer genoeg kregen daarna Gerald van Berkel en Hamstra hun directe tegenstanders niet op de knieën. Met nog 3 individuele partijen te gaan lag er flinke druk op Cano, van Grinsven en van Berkel om weer de aansluiting te maken. Het lukte hen slechts te dele. Met een 7-5 achterstand werd het laatste onderdeel, het dubbelspel, aangevat. De combinatie Hamstra - van Grinsven rechten de rug en wezen hun opponenten overtuigend terug en zetten de eindstand van 7-6 op het scorebord. Met dit resultaat handhaaft TTCV zich in de middenmoot. In de komende uitwedstrijd tegen het befaamde SKF in Veenendaal zal duidelijk moeten worden of TTCV zich zal kunnen handhaven op deze veilige plek.

TTCV 2 (verslag van Han):

Omar, Ronald en Han mochten zet op de zaterdagmiddag opnemen in en tegen (mede)laagvlieger Brunssum. De start diep onder in Limburg was goed. Ronald pakte het 1e punt tegen Martin in 4 games. Han was in 4 games niet opgewassen tegen materiaalspeler Lars. Omar zit een beetje in een vormcrisis en was niet in staat om een vuist te maken in de derde partij tegen Daan. Het dubbelspel van Ronald en Han was er eentje om snel te vergeten. Geen schijn van kans tegen het duo van Brunssum. Ook Ronald kon geen druk zetten op de materiaalspeler en verloor in 3 games. Omar speelde al iets beter maar moest met 3 keer 11-9 nipt buigen tegen de jonge speler Martin. Het 2e punt kwam op naam van Han, die Daan vrij gemakkelijk in 3 games opzij zette: 5 - 2. In de 3 afsluitende partijen wist alleen Ronald nog te imponeren met een degelijke overwinning, waar Omar en Han tegen verdiende nederlagen opliepen. De stand geeft nog weinig hoop met 8 punten uit 3 wedstrijden en een achterstand van nu al 6(!) punten op de nummer 5.

 

TTCV 3 (verslag van Mark):

Wedstrijd verslag Meppers 1 – TTCV 3                       3 - 7

Zaterdag 24-02 Heeze

Vol bravoure werd de druk al opgevoerd op de heenweg een 2-8 overwinning moest haalbaar zijn. Ton was gereserveerder, immers zijn rug hielp niet mee de laatste weken. We hadden hiervoor wel speciale zaken in het vooruitzicht gesteld, zoals een masseuse, maar ja het enige wat echt helpt bij Ton is de uitzicht van een goed gevulde bar. Er waren vele lekkere biertjes te krijgen, en dus kroep Ton voor de wedstrijd even achter de bar om rond te snuffelen (zie onderstaande foto).

Zoltán startte als eerste en begon tegen kopvrouw Iris. Zoltán speelde een prima partij was beter, maar vergat 1 ding, en dat is winnen. In de vijfde beslissende set kwam hij 5-10 voor !! Maar helaas moest hij hem afgeven met 14-12. Hierna mocht Mark zijn eerste competitie wedstrijd spelen, en mocht aantreden tegen Hugo. Het zag er ook echt uit als zijn eerste wedstrijd, het was niet best, geen ritme, geen lef. Na een aanpassing van de tegenstander was het kansloos 3-1 er vanaf. Dus stonden we met een 2-0 achterstand ff te kijken. Ton had zich op een speciale stoel gezet, zodat zijn rug minimaal werd belast. Hij mocht tegen Wietse starten. Het werd een zeer vreemde partij tegen deze “alles of niets speler”, wat je dan ook ziet in de set standen (11-08 / 3-11 / 4-11 / 11-7 / 2-11). Ton was nu warm en wilde meteen door met de dubbel en is met Zoltán een gouden combinatie.

Nu stond er 2-2 op het bord, en kon er gas gegeven worden. Zoltán (tegen Hugo) en Ton (tegen Iris) wisten eenvoudig hun volgende partijen te winnen met 0-3 set stand). Mark mocht in zijn tweede partij revanche nemen voor zijn slechte eerste pot, en wist Wietse meer fouten te laten maken dan Mark zelf, maar het was allemaal nog erg stroef. Tussenstand 2-5. Nu mocht Ton starten aan zijn derde partij (tegen Hugo), maar de rug moest eerst nog wat soepel worden en dus werd de hele sporthal doorgewandeld. Maar daar stond hij dan toch maar weer. En wat een partij, totaal 5 games, waarvan 3 in extremis , een spannende pot met goede afloop. Ook Zoltán was in zijn laatst pot foutloos tegen Wietse en wist deze vrij eenvoudig over de streep te trekken (1-3). Nog kijken of de diesel van Mark nog gestart kon worden in de laatste partij tegen Iris. De diesel pruttelde wel, maar kwam niet op temperatuur helaas. Eindstand 3-7. Prima resultaat mannen.

TTCV 4 (verslag van Maarten):

Op vrijdag 23-03 mochten we op bezoek bij Return Oss. Geen gemakkelijk team om tegen te spelen. Ook team 7 moest naar Oss. We hadden dus mooi wat support van elkaar. Hassan begin zijn eerste wedstrijd tegen materiaalspeler Peter. Helaas kwam Hassan net te laat in het spel en moest het eerste punt aan de tegenstander geven. Ook Maarten kon deze keer niet van Twan winnen. Gelukkig haalde Thijs het eerste punt tegen Paulina binnen. Zou dit de ommekeer zijn? Echter konden Maarten en Hassan net niet de dubbel pakken. Ook bij de 3 wedstrijden erna wist alleen Maarten 1 punt te pakken. 5-2 achter. In de laatste ronde moest ook Thijs zijn hoofd buigen voor Twan. Hassan won van Paulina. Maarten verloor helaas de laatste wedstrijd met 16-14 in de 5e van Peter. Deze 3 punten zijn net te weinig en we moeten volle bak om de 4e plek of hoger te halen.

TTCV 5 (verslag van Han):

De uitwedstrijd tegen ASIO uit Haaften werd een bittere pil voor Henk, Roland en Michiel. Het sterke ASIO pakte maar liefst 4 wedstrijden in 5 games, het was elke keer een dubbeltje op z'n kant. Roland en Henk waren er dus een paar keer dicht bij maar bleven uiteindelijk met lege handen. Michiel hield de schade nog enigszins beperkt door 2 partijen met gemak te pakken. De laatste plaats op de ranglijst zal snel verlaten moeten worden, want in deze poule van 5 zal waarschijnlijk alleen de nummer laatst degraderen of pd-wedstrijden moeten spelen.

TTCV 6 (verslag van Gerard}:
Wedstrijdverslag 23 februari  OTTC 5  -  TTCV 6

Vol goede moed ging het team TTVC 6 richting Oss naar de opponent van die avond OTTC 5. Volgens eerdere uitslagen zou het team deze avond weer behoorlijk wat punten kunnen pakken om de koppositie wat verder uit te bouwen. Helaas was er buiten de ‘waard’ gerekend want in Oss werd Jur aan ons voorgesteld. Deze jonge gast heeft 3e klas gespeeld en later zonder trainen 4e klas. Christian die deze keer niet meedeed had er graag tegen gespeeld…, maar Jan, Ruud en Gerard weten intussen hoe hij speelt. Zij hadden tegen hem nagenoeg geen kans op de overwinning. Dus na 6 partijen, waarvan 2 winstpartijen van Jan en Gerard, was de stand al 4 – 2 voor Oss en zag het er niet goed uit. Maar..  de ruggen werden gerecht en was de stand na de volgende partijen van Ruud, Jan en Gerard  5 – 4 voor de mannen uit Veghel. Helaas kon Gerard in de laatste partij ook geen winst tegen de reeds besproken Jur behalen. De eindstand werd dus 5 – 5 waarmee we toch nog redelijk zonder kleerscheuren uit de strijd waren gekomen omdat we, na later bleek, de koppositie toch nog naar 3 punten uit hebben kunnen bouwen.

 
TTCV 7 (verslag van Han): 
 
TTCV's jongste team trad net zoals team 4 aan in en tegen Return Oss. Zowel Wouter als Nick en Luca gingen in hun 1e partij kopje onder. Wouter was er dicht bij, verloor in 4 games die allen met 2 punten verschil werden gewonnen en verloren. Middels een 5-gamer werd door Wouter en Luca een achtervolging ingezet. In de vijfde partij was er wederom een overwinning van Wouter in het maximaal aantal games: 3-2. Het Osse trio gas weer flink tegengas door opeenvolgend Luca(2x) en Nick te verslaan. Gelukkig waren Wouter en Nick bij de les om de laatste 2 punten bij TTCV's totaal te voegen. Deze minimale nederlaag zorgt voor een 5e plaats op de ranglijst. Die zal in de komende wedstrijd, vrijdag thuis tegen rode lantaarn Never Despair, verlaten kunnen worden mits een grote uitslag wordt gerealiseerd.