Speelronde 5

TTCV via grote overwinning op veilige plek
Afgelopen zaterdag ging TTCV de strijd aan met directe concurrent Never Despair uit Den Bosch, beiden met het doel om de huidige positie op de
ranglijst te handhaven of verbeteren, waarmee een langer verblijf in de
landelijke competitie wordt geborgd. Met een veelzeggende 10-3 overwinning maakte TTCV duidelijk aan iedereen, zowel tegenstander als de vele toeschouwers, dat zij de meeste aanspraak hierop maakt. Aanvankelijk ging het niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden. Alexandra Cano en Daan Hamstra moesten meteen ‘tot het gaatje’ gaan om hun eerste punten te pakken. Hun teamgenoten Gerald van Berkel en Maarten van Grinsven werden hierdoor geïnspireerd om ook direct ‘volle bak’ te geven. En dat pakte prima uit. Met een 4-0 voorsprong werd het tweede blok aangevat. Waar Hamstra het eerste verliespunt moest pakken, speelden zijn teamgenoten met overtuigend spel naar een 7-1 voorsprong. Tekenend was de vechtlust van Cano. Vanuit een schijnbaar verloren positie knokte ze zich terug in de wedstrijd, werkte een matchpunt weg en trok ook deze partij over de streep. In het derde en laatste gedeelte van de wedstrijd werden de vier punten gebroederlijk gedeeld. Terecht werd de ongeslagen Cano uitgeroepen tot ‘woman van de wedstrijd’. Met de gedachte dat ‘elk punt telt’ maakte het duo Hamstra - van Grinsven het dubbelspel tot een zinderend slot van de wedstrijd. Met dit resultaat mag TTCV zich redelijk veilig wanen op een comfortabele 3e
plaats. Of dat terecht is zal blijken wanneer volgende week koploper Sittard op bezoek komt in Veghel. Zaterdag 16 maart, om 14.30 uur in het Tafeltenniscentrum.

Team 2 (verslag van Han):

De derde uitwedstrijd naar Tegelen in Limburg werd na 2 nederlagen eindelijk eens een overwinning. Na de eerste 2 wedstrijden leek het daar totaal nog niet op. Zowel Marcel als Han waren niet in staat om hun beste spel te laten zien, daar waar Erwin eenvoudig won van routinier v/d Kerkhof. Gelegenheidsduo Han en Erwin pakten door en trokken de stand weer gelijk middels een degelijk gespeeld dubbelspel. Toch namen de Limburgers weer een voorsprong nadat Marcel geen vuist kon maken tegen de sterk spelende Wojciech. Wederom was het Erwin die de stand weer gelijk trok: 3-3. Dat kunstje moest hij nog een keer herhalen nadat Han in 5 games verloor van v/d Kerkhof. Dat het toch nog een 4-6 overwinning werd, was omdat Marcel(tegen v/d Kerkhof) en Han(tegen Hulsmann beiden in hun laatste partij toesloegen en in 4 games wonnen. De verschillen op de ranglijst zijn klein, wat betekent dat er komende vrijdag een goed resultaat behaald dient te worden thuis tegen Megacles uit Weert.

Team 3 (verslag van Ton):

TTCV 3 leed een geflatteerde 8-2 nederlaag tegen Bergeijk. Met invaller Hassan kreeg TTCV te weinig. De eerste 5 partijen waren allen in 5 games. Alleen Ton wist zijn partij te winnen. Hassan en Zoltán konden ondanks goed spel niet doordrukken en verloren al hun partijen. Ton wist nog 1 punt toe te voegen. Door deze ruime nederlaag zullen a.s. vrijdag punten behaald moeten worden om niet in degradatiegevaar te komen. 

Team 4 (verslag van Thijs):

Team 4 had een uitwedstrijd naar de nummer laatst Taverbo Boxtel. TTCV stond maar 2 punten boven hun, dus beide teams stonden dicht bij elkaar in de stand op de ranglijst. Zaak dus om punten te pakken deze avond. Voor TTCV traden Maarten Hugo en Thijs aan. Hugo begon, en maakte er meteen een spannende 5 gamer van, die hij helaas nipt verloor. Hierna was het de beurt aan Maarten om de stand gelijk te trekken. Na een lastige 1e game, wist hij vrij eenvoudig te winnen: 1-1. Thijs kon het tegen de kopman niet bolwerken: 1-2. Hugo en Maarten, die samen een sterk dubbel vormen moesten nu wel een dure nederlaag lijden, zij het in 5 games. Zodoende keken we nu tegen een onverwachte 1-3 achterstand aan. Het leek nog erger te worden toen Hugo tegen een 2-1 achterstand aankeek, maar hij toonde veerkracht en sleepte de partij er nog uit 2-3. Thijs won hierna in 4 games en trok hiermee de stand weer gelijk 3-3. Maarten verloor hierna in 4 games van hun kopman 3-4. Thijs had hierna weinig moeite, en kon vrij eenvoudig de stand weer gelijk trekken 4-4. Hugo speelde wederom een 5 gamer, stond goed te spelen tegen hun kopman maar verloor helaas. 4-5. Maarten zette hierna een goede overwinning neer en bracht de einduitslag hiermee op 5-5. We hadden op meer gehoopt en er had ook iets meer ingezeten, maar in ieder geval houden we hiermee Boxtel wel onder ons.

Team 5 (verslag van Han):

.De uitwedstrijd uit bij Never Despair in Den Bosch werd meer dan waar op werd gehoopt. Er werden net zoveel punten behaald als in de 3 voorgaande wedstrijden. De Bosschenaren werden met gemak opzij gezet. Henk, Michiel en Robert wonnen allen hun eerste wedstrijd. Nadat ook het dubbelspel overtuigend werd gewonnen, was het Henk die als eerste moest capituleren. Hij bleek ook de enigste te zijn die slechts één punt moest afstaan deze avond. Er werd daarna gemakkelijk uitgelopen naar de eindstand van 1-9. Een welkome overwinning na een stroeve start in de 5e klasse. Komende vrijdag wordt koploper Kruiskamp ontvangen in ons eigen tafeltenniscentrum. Dat zal een lastigere, maar zeker niet onmogelijke, opgave worden om enkele punten af te snoepen.

Team 6 (verslag van Ruud):

Woensdag 6 maart, de spanning zat er goed in want de mannen van TTCV 6 moesten flink wat puntjes pakken nadat ze van de eerste plek naar de derde waren gezakt. Christian begon meteen goed met een 3-setter en het stond 1-0. Dat zette meteen de toon voor Ruud die na een 5-setter het tweede puntje binnen haalde, 2-0. Nu de beurt aan Gerard die met in de beginnende sets wat moeite had maar het spelletje van de tegenstander snel onder controle had en sleepte het 3e punt binnen. De dubbel was uitbesteed aan Christian en Ruud en waar het in de eerste set moeilijk wist te winnen en daarna de andere twee sets konden doorpakken, 4-0. Ruud kon na de dubbel meteen door en sleepte het 5e punt na een 2-0 achterstand toch binnen voor TTCV. Vervolgens pakten Christian en Gerard met gemak nog twee puntjes binnen. 7-0. Ruud had moeite met het spelletje van Johan en helaas werd het na drie korte sets toch 7-1. Gerards laatste wedstrijd was hem op het lijf geschreven en maakte de 8-1 met gemak. Nu de beurt aan Christian om de avond af te sluiten en hij leek er in het begin wat moeite mee te hebben maar hij krijgt het toch onder controle en sloot de avond af met 9-1.

Team 7 (verslag van Han):

Er werd gehoopt op een goed resultaat. Maar die hoop vervloog al snel. Het verblijf in de 6e klasse is misschien van korte duur, zeker na het pak slaag dat nummer 4 Maashorst gaf aan Wouter, Luca en Kevin. Vanaf de 1e wedstrijd gaf Maashorst de indruk dat er weinig te halen zou zijn in Uden. Halverwege de avond stond het al 5-0. En dit was zeker niet geflatteerd, er werd immers nog geen game gewonnen! Het 2e deel van de avond was niet heel veel beter. Alleen Wouter kon wat druk uitoefenen op de tegenstander, speelde 2 sterke 5-gamers maar kon er uiteindelijk maar eentje over de streep trekken. Deze 9-1 nederlaag komt hard aan. Samen met Never Despair staan ze nu op de laatste plaats. Punten pakken wordt nu dus een must, aanstaande vrijdag thuis tegen koploper ATTC uit Aarle-Rixtel.