Speelronde 2

TTCV revancheert zich met grote overwinning

Na de forse nederlaag van vorige week herstelde TTCV zich met een glansvolle overwinning op The Back Hands uit Sint Willebrord. Het eerste optreden van oud-international Frank Boute zorgde voor een extra impuls om te laten zien dat TTCV zich allesbehalve als degradatiekandidaat laat bestempelen. Boute opende de wedstrijd met zijn eerste winst van de dag, terwijl Alexandra Cano zich stuk beet op de kopman van de West Brabanders. Hierna was het de beurt aan Maarten van Grinsven en Gerald van Berkel om te laten zien dat TTCV haar plaats in de landelijke competitie waard is. Beiden slaagden volledig door goede zeges. De resultaten van Cano en Boute in hun tweede wedstrijd waren omgekeerd in vergelijk met de eerste wedstrijd. Nu was Cano veel te sterk en verloor Boute met minimaal verschil van de kopman. De vastheid en het wedstrijdritme bij hem ontbreken nog, maar zijn huidig spelniveau is veelbelovend. Van Grinsven en van Berkel bleven op koers met elk een 2e winstpartij. Met een 6-2 voorsprong werd het derde en laatste deel van de strijd aangevat. Terwijl van Grinsven ook het sterke spel van diezelfde kopman moest ervaren en geen reële kans had werd van Berkel met zijn derde winst de ongeslagen man van TTCV. Daarna was het een gelopen koers. Cano en Boute wonnen ook hun laatste partij en de winst in het dubbelspel werd de slagroom op de taart-van-de-dag. Met deze 10-3 overwinning bezet TTCV voorlopig een plaats in de middenmoot. Wellicht zit er meer in wanneer over twee weken tegen lantaarndrager Alexandria ’66 in Rotterdam weer een flinke overwinning wordt behaald.

TTCV 2 (verslag van Han):

Na de oor wassing vorige week in Weert was er nu de lastige opgave om te pieken tegen kampioenskandidaat Westa uit het Limburgse Wessem. Dat lukte helaas maar gedeeltelijk. De start was goed, Han won in 4 games. Marcel moest nipt het onderspit delven tegen één van de 2 sterk spelende dames(13-15 in de 5e game😞). Omar pakte één game tegen kopvrouw Mascha maar dat was te weinig. Het dubbel werd een prooi voor Han en Marcel, die samen sterk speelden tegen het damesdubbel van Westa. Deze 2-2 tussenstand leek de opmaat naar een mooi resultaat, maar niets bleek minder waar. De 5 daaropvolgende partijen gingen allemaal naar de Limburgers, al ging dat niet zonder slag of stoot. Marcel piekte weer tegen Mascha maar ging net zoals in zijn 1e partij kopje onder in de 5e game(9-11). Ook Han had geen antwoord op het sterke spel van Mascha en verloor in 4 games. Omar leek zijn avond niet echt te hebben en kwam niet meer tot winst. Na winst in de 1e game tegen Marc leek Marcel op weg naar het 3e Veghelse punt maar het goede spel doorzetten lukte jammer genoeg niet. In de afsluitende partij speelde Han tegen de nummer 2 van Westa, Daantje. In deze spannende afsluiter ging het spel op en neer maar was het Han die uiteindelijk in 5 games aan het langste eind trok: 3-7. Na deze 2e nederlaag zal er over 3 weken een beter resultaat geboekt moeten worden in Brunssum om aan te haken en niet nog verder achterop te geraken.

Marcel in actie tegen Daantje van Westa/Wessem

TTCV 3 (verslag van René):

Team 3 had een zware avond, en verloor met 3-7 van Stiphout. Zoltán trapte af en verloor met 0-3, heel stabiel werd het 3x 9-9, maar helaas ook 3x 9-11. René begon goed aan zijn wedstrijd en kwam met 2-0 voor. De wedstrijd draaide helaas, waarna hij in 5 sets krap verloor. Ton had eenzelfde wedstrijdverloop: 2-0 voor, en 2-3 verloren. Gelukkig konden Zoltán en René het tij keren, door het dubbel overtuigend te pakken. René begon slecht aan de 1e game van zijn 2e wedstrijd maar herpakte zich door de drie games daarna overtuigend te winnen. De tussenstand was nu 2-3. De spanning was terug. Zoltán verloor helaas zijn 2e wedstrijd ook in 3 games.
Ton begon goed aan zijn 2e wedstrijd en won de eerste twee games. Daarna draaide de wedstrijd, waarbij Ton helaas in de 4e game geblesseerd moest opgeven i.v.m. ernstige rugklachten. Ton wou toch zijn 3wedstrijd nog spelen, maar het kwam niet meer tot inspelen. Ook deze werd een opgave. René verloor helaas zijn 3e wedstrijd met 1-3. Gelukkig kon Zoltán nog een 3e punt binnenslepen voor het team door een mooie overwinning in 4 games. Beterschap Ton! Nu drie weken uitrusten om weer fit achter de tafel te verschijnen.

TTCV 4 (verslag van Thijs):

TTCV 4 moest  het vrijdagavond opnemen tegen Flash uit Eindhoven. Maarten, Hassan en Thijs waren ditmaal aan slag, en namen het op tegen een team met daarin oud teamgenoot Joey Chen. Verder voor ons 2 onbekende spelers, waarvan 1 een verrassend sterke invaller. Thijs mocht het spits afbijten tegen Joey en won in 4 games. Hassan wist hierna de voorsprong te verdubbelen tegen een lastige materiaalspeler. Maarten kon het hierna niet bolwerken tegen een verrassend  en goed spelende invaller. Thijs en Hassan wisten hierna vrij eenvoudig in 3 games het dubbelspel te winnen 3-1. Hassan zette hierna zijn goede spel door en won overtuigend van Joey. Thijs verloor ook van de invaller na een zware strijd net in 5 games.  Maarten wist zich goed te revancheren en won hierna overtuigend. Hassan was niet opgewassen tegen de invaller en verloor in 3 games. Maarten wist zijn laatste wedstrijd in 4 games van Joey te winnen en het 6e punt binnen te slepen. Thijs kon het in een zware laatste wedstrijd net niet meer bolwerken. Met deze 6-4 overwinning haakt het 4e van TTCV weer goed aan in de poule.

TTCV 5 was vrij
 
TTCV 6 (verslag van Han):
Op woensdagavond namen Jan, Gerard en Christian het thuis op tegen het 4e van Kruiskamp uit Den Bosch. Na de winst in de eerste speelronde werd ook nu weer gestreefd naar een overwinning. En die kwam er! Met enige moeite kwamen Jan en Gerard in het maximale aantal games tot winst. Christian had weinig moeite met zijn tegenstander en zorgde vóór het dubbelspel voor een 3-0 voorsprong. Ook het dubbel werd een eenvoudige prooi voor Jan en Christian. Gerard ging door met waar hij mee geëindigd was: winnen. Het was Jan die in 5 games moest capituleren: 5-1. De overige partijen werden, op de laatste na, eenvoudig gewonnen. Na wederom een overwinning staat dit team nipt aan kop met 17 uit 2. Zit een terugkeer naar de 5e klasse er in? We gaan het zien de komende maanden.

TTCV 7 (verslag van Han): 

Het treffen van Nick, Wouter en Kevin met Een en Twintig uit Beek en Donk werd niet waarop gehoopt werd. Een minimale nederlaag was na een valse start het resultaat. Voor het dubbelspel kwam alleen Kevin tot een overwinning. Nick en Wouter kwamen zelfs niet tot gamewinst. Het dubbelspel, door Nick en Wouter werd een prooi voor de bezoekers. Nadat Nick zijn tweede nederlaag moest slikken was het Wouter die het 2e Veghelse punt binnensleepte: 2-4. Kevin kwam in zijn resterende wedstrijden niet meer tot winst. Nick en Wouter daarentegen wel. Met deze kleine nederlaag is een de laatste plaats een feit. Uitdaging genoeg voor dit jonge team dat flink wat punten zal moeten gaan sprokkelen om lijfsbehoud te realiseren.

Nick en Wouter tijdens het dubbelspel