Speelronde 4

TTCV strijdt voor ieder punt, maar verliest wel.

Hoewel TTCV zichzelf een ervaren team mag noemen moesten de Veghelaren
in de uitwedstrijd in Veenendaal ervaren dat er nog altijd ‘baas boven baas’ bestaat. Tegenstander SKF beschikt over oud-internationals waaronder Brenda Huntelerslag, nationaal kampioen in het post-Vriesekoop tijdperk. Zij wees haar tegenstanders allemaal terug. Was het daarmee gedaan voor TTCV? Allerminst, het waren met name Gerald van Berkel en Daan Hamstra die met goed spel de punten voor TTCV binnen haalden. Jammer genoeg verloren Alexandra Cano en Maarten van Grinsven ieder een wedstrijd met het kleinst mogelijk verschil (13-11 en 11-9 in de beslissende game). De totaalscore was anders in het voordeel van TTCV uitgevallen. Nu werd het een 8-5 verlies. Op de ranglijst neemt TTCV voorlopig de derde plaats in. Volgende week wordt de eerste helft van de competitie afgesloten met een regio-derby. TTCV ontvangt dan TTV Never Despair uit Den Bosch. Dan wordt meer duidelijk wat het verdere scenario kan worden. Zaterdag 9 maart, om 14.30 uur in Tafeltenniscentrum op het PWA sportpark.

TTCV 2 (verslag van Han):

Er stond nogal wat druk op deze wedstrijd thuis tegen Stiphout 1 omdat er in de eerste 3 wedstrijden slechts 8 punten bij elkaar gesprokkeld werden. Ronald opende tegen de Stiphoutse kopman maar had weinig in te brengen en verloor in 4 games. Han won solide van verdediger Patrick en Jef had geen kind aan Carlo. Nadat Han en Jef ook het dubbelpunt binnenhaalden kon er vol vertrouwen uitgekeken worden naar een mooie overwinning. Han won nipt van kopman Jörgen en Ronald won van Carlo: 5-1. Jef stak in een bloedvorm en versloeg Patrick met speels gemak. Carlo moest vanwege een schouderblessure de wedstrijd tegen Han opgeven vanwege te veel last tijdens het inspelen. Jammer Carlo! Ook Jörgen was niet opgewassen tegen het aanvallende geweld van Jef en moest al snel zijn meerdere in hem erkennen. In de afsluitende partij gaf Ronald alles om van de stugge verdediger te winnen. Na een achterstand van 2-0 vocht hij zich terug naar 2-1. In de beslissende fase van de 4e game zwikte Ronalds enkel om en kon hij niet meer verder spelen, met een opgave als gevolg. Deze 8-2 overwinning geeft de burger moed en er wordt dus vol vertrouwen uitgekeken naar de uitwedstrijd tegen TTC uit Tegelen aanstaande zaterdag. Of dat terecht is weten we over een paar dagen.

TTCV 3 (verslag van Han):

Een sterk optreden van Zoltán stond aan de basis van de 7-3 overwinning op ATTC '77 uit Aarle-Rixtel. Nadat Mark verloor in de openingswedstrijd werd er snel orde op zaken gesteld. Zoltán(2x), Mark, en Ton pakten opeenvolgend hun overwinning en tussendoor werd ook het dubbelspel naar de hand gezet. Ton verslikte zich in zijn 2e partij tegen Jeroen en Mark verloor na de openingswedstrijd ook de afsluitende partij. Tussendoor wist de sterk spelende Zoltán ook zijn 3e partij op zijn naam te schrijven. Na deze 7-3 overwinning is de 3e plaats op de ranglijst een feit. Wie weet is de achterstand op koploper Bergeijk nog te achterhalen? We gaan het zien!

Man of the Match: Zoltan Nyitrai

TTCV 4 (verslag van Thijs):

Ttcv 4 moest het in eigen huis opnemen tegen Veldhoven 3, een geduchte tegenstander die meedingen voor het kampioenschap. Hugo mocht beginnen, en kwam goed uit de startblokken. Hij Kwam 2-0 voor maar kon het helaas niet over de streep trekken. Nu was het aan Thijs om de stand gelijk te trekken. In wederom een lange 5 gamer lukte dat. Hassan verloor hierna in 4 games 1-2 Hugo en Hassan kwamen 2-1 voor in het dubbelspel, maar konden in de 4e en 5e game niet meer doordrukken 1-3. In wederom een lange 5 gamer wist Thijs de aansluiting te behouden 2-3. Hugo en Hassan verloren hierna beide in 4 games 2-5. Thijs won hierna zijn derde partij in 5 games. 3-5. Hierna wist Hassan ook een 5 gamer binnen te slepen 4-5. Hugo lukte het helaas net niet om de stand gelijk te trekken. Hij verloor de 7e 5 gamer van de avond. Na deze slijtageslag die pas om 00:30 eindigde blijft het 4e aansluiting naar boven houden. Nu is het zaak om volgende week punten te pakken tegen de nummer laatst.

Hassan en Hugo in actie tijdens het dubbelspel

TTCV 5 (verslag van Han):

Tegen het stugge PJS uit Vught werd een minimale nederlaag geleden. De ervaren Bert, Frank en Peter waren niet van plan om ook maar iets cadeau te doen. Een 2-0 achterstand werd verkleind door Henk en maar na verlies in het dubbel was de marge wederom 2 punten. Roland verloor met nipt verschil in de 5e game. Toen begon de comeback met 3 achtereenvolgende overwinningen van Henk, Roland en Robert en was de stand weer gelijk:4-4. Nu erop en erover! Allen dat bleek schier onmogelijk, want de Vughtenaren zetten alle zeilen bij om de laatste 2 punten mee in de zak naar Vught te nemen.

Robert zorgt voor het 2e Veghelse punt

TTCV 6 (verslag van Han):

Het enigste team dat vrijdag uit speelde ging kopje onder in Vlijmen waar Hooghei een maatje te groot was voor Christian, Ruud en Gerard. De Vlijmenaren schoten uit de startblokken en namen vrij gemakkelijk een 4-0 voorsprong. Christian zorgde voor het eerste punt. Na 2 nederlagen van Gerard en Ruud was het Gerard die de score verdubbelde. Christian speelde sterk en mede door zijn overwinning bleef de schade beperkt tot een 7-3 nederlaag. Ruud speelde in de laatste partij verdienstelijk maar kon geen potten breken. Het is spannend aan de top van de ranglijst waar de verschillen erg klein zijn. Er is dus nog helemaal niets te zeggen over wie aan het einde van de competitie bovenaan de ranglijst zal eindigen.

TTCV 7 (verslag van Han):

Onze jonkies hadden het lastig tegen de tegenstanders van Never Despair uit Den Bosch. Nick had weinig tot geen kans in de eerste wedstrijd van de avond, waar Wouter nipt het onderspit moest delven met 10-12 in de beslissende game. Kevin kwam na een 2-0 achterstand door goed spel terug tot 2-1 maar in de 4e game ging hij toch ten onder. De overwinning in het dubbel gaf weer wat lucht, zeker toen aansluitend Wouter en Nick hun tegenstanders gedecideerd aan de kant zetten: 3-3. Kevin moest zijn tweede nederlagen slikken waarna Wouter genadeloos toesloeg en de stand wederom gelijk trok. De laatste 2 partijen zouden in Veghels nadeel uitvallen. Gestreden werd er, maar het bleek niet voldoende. Er is stuivertje gewisseld met de nummer 5 op de ranglijst, de laatste plaats is nu een feit. Misschien komt het treffen met Maashorst uit Uden op het juiste moment om te zorgen voor een ommekeer zodat er weer met vertrouwen naar boven gekeken kan worden op de ranglijst.

Wouter speelde toch, ondanks een longontsteking