Speelronde 9

Ondanks nederlaag blijft TTCV hoopvol
Tegen het sterke SKF uit Veenendaal was een verlies ingecalculeerd. Echter de 10-3 nederlaag was wel even schrikken. De afwezigheid van Gerald van Berkel was een flinke aderlating. Zijn vervanger Ronald van Grootel kon het vaak lange tijd bijbenen maar moest zijn meerdere erkennen in de zeer geroutineerde tegenstanders die allen jarenlang op landelijk niveau spelen. Verder ontbrak het Alexandra Cano, Daan Hamstra en Maarten van Grinsven aan het beetje geluk om twee of drie extra punten in Veghels voordeel te laten uitvallen. Nadat alle enkelwedstrijden waren afgewerkt stonden er slechts 2 punten voor TTCV op het scorebord. Het moet gezegd dat TTCV niet aan strijdlust ontbrak. In het afsluitend dubbelspel bleef het duo Hamstra-van Grinsven met goed geconcentreerd en slim spel hun tegenstanders de baas. Omdat directe concurrent Bossche Never Despair op voldoende afstand blijft (negen punten), zijn nog een paar punten nodig om ook na de zomer weer in de landelijke 3e divisie uit te komen.

Team 2 (verslag van Han):

Tegen hekkensluiter Stiphout 1 was een goed resultaat nodig om in deze 9e speelronde handhaving al te bewerkstelligen. Het bleek tegen het verzwakte Stiphout een gemakkelijke opgave. Door 2 blessuregevallen speelde de tegenstander met invaller Mick, die zijn best deed maar geen potten kon breken. In rap tempo werden de punten binnen gehaald. Zeker Erwin en Jef wisten met speels gemak te winnen. Omar kon geen vuist maken tegen verdediger Patrick en moest de overwinning aan de tegenstander laten. Zijn 2e wedstrijd, tegen Ben, was er eentje waarin hij 2 keer een voorsprong in games pakte, het uit handen leek te geven aan het eind van de 5e, maar toch aan het langste eind trok middels een 12-14 score. Door deze 1-9 overwinning is handhaving al bereikt. Komende vrijdag is een formaliteit maar ook dan zal de concentratie maximaal zijn voor een goed resultaat.

Team 3 (verslag van Mark):

Wedstrijd verslag ATTC 1 – TTCV 3

Alweer wedstrijd nummer 9 van het seizoen. Helaas konden we door omstandigheden maar met 2 spelers aantreden, en dus gingen Ton en Mark op pad. De opdracht was simpel om de nood scenario’s te vermijden moesten er voldoende punten gehaald worden. Een voorsprong van 11 punten op de Meppers voor de start, alleen wij waren dus met 2 man, en de Meppers moesten tegen de nummer laatst (waar ze de vorige keer met 9-1 van hebben gewonnen). En met de wetenschap dat wij de laatste wedstrijd tegen de kampioen moeten (vorige wedstrijd 8-2 verloren) stond er dus voldoende druk op. In de trage zaal van ATTC voelde Mark zich duidelijk thuis en startte sterk (mocht ook wel een keer 😊) in 3 sets was Johan prooi voor Mark. Ton begon tegen Jeroen, die een sterke ontwikkeling doormaakt en Ton behoorlijk liet zweten, maar met ervaring en hard werken wist Ton in 4 sets Jeroen te pakken. We hadden besloten om de dubbel aan het einde te spelen, en eerst alle enkel spelen af te werken. Dus Mark mocht aan de bak tegen Bart, maar precies zoals in de thuiswedstrijd had Mark geen kans tegen Bart in 4 sets. Ton mocht hierna tegen Johan, die zijn spin arm liet zwaaien, en alles raakte. Ton was zeker niet kansloos, maar had last van de trage zaal, en trok aan het kortste eind in 4 sets. Oftewel 5-2 achter nu. Mark speelde zijn laatste wedstrijd tegen Jeroen. Jeroen had duidelijk last van de vele ballen die als maar terug kwamen van de sterk spelende Mark, en dus was de prooi dan ook in 4 sets voor Mark. Ton zijn laatste pot tegen Bart, was weer marathon. Na 2-0 in sets achter te hebben gestaan, knokte Ton zich terug tot 2-2. De laatste set was helaas alleen niet voor Ton. Als afsluiter speelde we de dubbel. Na 2 redelijk simpele sets van 11-6 dachten Ton en Mark dat wordt een makkie, maar ja de derde set werd verloren met 12-10, en ook de vierde was voor ATTC. Met een ultieme ontknoping van 13-15 werd toch nog een belangrijk vierde punt gepakt bij ATTC. Uitslag 6-4.

Team 4 (verslag van Maarten):

Als laatste uitwedstrijd mocht team 4 aantreden tegen Veldhoven 3. Hugo had deze avond een feestje en wilde graag iets eerder beginnen en zijn 3 wedstrijden achter elkaar spelen. Gelukkig stemde de tegenstander met dit verzoek in. Rond 19:30 begon Hugo tegen de sterkte man John. Alhoewel Hugo zeer dichtbij was elke game; ging de wedstrijd naar John in 3 games. Tegen materiaalspelen Huub wist Hugo eindelijk wel eens een 5 gamer te winnen, waardoor het 1-1 was. Direct daarna tegen linkshandige Willem. Het uithoudingsvermogen van Hugo wordt steeds beter en zijn spel gaat elke week met stappen vooruit. Hugo had geen probleem met Willem en wist deze in 3 games te winnen. Waarna Hugo direct vertrok en ons met een comfortabele stand van 1-2 voor achterliet. Hierna konden onze enkels starten. Maarten begon zijn wedstrijd tegen Huub. Het duurde even voordat Maarten wat meer grip op het materiaal kreeg, maar uiteindelijk wist hij in een 5 gamer te winnen. Ook Hassan wist van Willem te winnen. In 3 games, waarbij Hassan elke game wel achterstond, maar toch 3x met 9-11 wist te winnen. Heel knap gedaan! We stonden hierdoor al met 1-4 voor. Het ging beter dan we hadden verwacht. Echter de dubbel was zeer lastig en het Veldhovense team liet zien waarom zij bijna nog geen dubbel verloren hadden. Hassan stond daarna zeer goed te spelen tegen John maar kwam in de 5 game net iets te kort. Ook Maarten kwam tegen Willen in de 5e game als verliezen uit de strijd (15-13...). Op eens was het weer spannend met een tussenstand van 4-4. Tegen het materiaal van Huub had Hassan het moeilijk en moest helaas een puntje aan Veldhoven geven. De laatste wedstrijd van Maarten was tegen Kopman John. Deze stond goed te spelen, maar Maarten wist de ballen goed weg te blokken en tevens had John veel last van de service. Hierdoor eindigde deze wedstrijd na 3 games in het voordeel van Maarten. Waardoor er een eindstand van 5-5 op het bord kwam te staan. Geheel terecht en van te voren hadden we hiervoor getekend. Op dit moment staan we 4e met 2 punten los van de nummer 5 (Flash 5). We hebben het helemaal zelf in de hand de komende wedstrijd om de 4e plek te verzilveren, waarbij we thuis tegen de hekkensluiter Taverbo mogen.

Team 5 (geen verslag ontvangen):

PJS 3 - TTCV 5:         5  -  5

Team 6 (verslag van Gerard):

TTCV 6 - HOOGHEI 2
Deze midweekse wedstrijd op woensdagavond heeft voor team 6 een dubbele lading en zijn we allemaal erg gebrand op een flinke overwinning. Maar ja.., zo leg je natuurlijk wel erg veel druk alle partijen. We wilden sowieso winnen omdat de uitwedstrijd tegen dit team in Vlijmen tot nu toe onze enige verlieswedstrijd(7-3) was. Het 2e doel van de avond is om minimaal met 6 - 4 te winnen om zodoende op deze avond al de kampioensvlag te kunnen hijsen.
Maar goed.. nu nog aan de slag!
Zonder Chris die er nog steeds niet bij is, maar verder met Ruud, Christian, Gerard en ook Jan die als 4e man mee het dubbel kwam spelen om zo voor extra power te zorgen. Christian begon zoals we hem kennen full speed aan de wedstrijd, maar oei… de eerste game ging flink verloren maar daarna werd met veel ‘spin’ de kat in het bakkie geslagen! De partijen verliepen soms nogal stroef en de dubbelpartij werd zelfs een complete thriller die met een 8 – 4 tussenstand in de 5e game toch nog naar Hooghei ging..! Na 5 partijen was de tussenstand gelukkig toch nog 3 – 2 maar moesten we nog flink aan de bak om onze doelstellingen te realiseren.
Verbeten slepen we weer onze tafeltennisbatjes en gingen we weer aan het werk; Christian en Ruud pakten de volgende 2 punten en was het bijna zover…! Ruud werd gevraagd om meteen de volgende partij te spelen om de oudere Ton Wakelkamp wat meer rust te geven voor zijn partij tegen Gerard. Christian had hem eerder al in 5 games gesloopt.
Die goeie Ruud stond dus alweer aan de tafel om meteen weer vol goede moed de gevraagde partij te spelen. Helaas moest hij het hoofd buigen voor de tegenspeler die met het enorm irritante antirubber speelde. Daarna dan toch de uitgestelde partij. Het bleek dat het eerdere sloperswerk goed was uitgevoerd; Gerard veegde in 3 games de tafel aan met de ‘sterke’ Ton W.
Het slotstuk van deze grandioze avond werd door Christian verzorgd door zijn 3e overwinning binnen te halen.
Eindstand 7 – 3 en dus… KAMPIOEN..!

Team 7 (verslag van Han):

De openingswedstrijd was meteen een prooi voor Wouter, die tegen de Bossche kopman duidelijk maakte dat de strijd was begonnen. Never Despair 13 is namelijk hekkensluiter en staat 3 punten achter op TTCV 7. Jammer dat Nick en Kevin er geen gevolg aan konden geven, iets wat ook in het dubbel nog niet lukte(3-1). Een dikke nederlaag leek in de maak, iets wat Wouter gedeeltelijk voorkwam door ook zijn 2e tegenstander opzij te zetten. Kevin kwam tekort tegen de kopman en Nick verloor in vijven. De 5-2 tussenstand beloofde nog steeds weinig goeds. Kevin vocht zich in zijn laatste wedstrijd naar een belangrijk punt. Wouter ontdeed zich van zijn tegenstander waarna het Nick was die ook met een knappe overwinning voor een definitieve puntendeling. Knap herstel na een behoorlijke achterstand. Komende vrijdag de opgave om de 3 punten voorsprong op de Bossche concurrent te behouden. Alleen dan kan handhaving nog worden gerealiseerd middels de P/D-wedstrijden.