Speelronde 10

TTCV sluit competitie af met ruime overwinning

Met een goed gevoel kan TTCV terugkijken op haar rentree in de landelijke competitie. Hoewel het daarin gehanteerde speelsysteem (4 tegen 4) menige club kwetsbaar maakt bij blessures, omdat vervanging ‘op niveau’ extra moeilijk is, had het weinig invloed op het Veghels team. Slechts tweemaal werd een beroep gedaan op een invaller. De resultaten waren zeer wisselend, maar redelijk conform de krachtsverhoudingen. Tegenover ruime verliespartijen tegen de top werd ‘dikke winst’ behaald op de laag geklasseerde. Zo ook was degradant Never Despair afgelopen zaterdag in Den Bosch de klos. In het eerste deel moest TTCV erg wennen aan de omstandigheden en verliep de strijd nog gelijk op, maar daarna gingen alle remmen los. Gerald van Berkel bleef ongeslagen (zonder gameverlies!), Maarten van Grinsven bevestigde als materiaalspeler zijn kunde om de wedstrijd te ‘lezen’ en Daan Hamstra hervond zijn ritme en vorm. Beiden wonnen 2 van hun 3 partijen. Jammer genoeg bleef Alexandra Cano ‘op nul’ in haar enkelwedstrijden, maar droeg wel bij aan de winst in het dubbelspel. Eindscore: 8-5 voor TTCV. TTCV sluit af met een 4e plaats bij haar landelijk debuut en kan daar zeker tevreden mee zijn. Het gaat nu met vakantie en zal in de zomerperiode de trainingen weer hervatten om in september de nieuwe competitie weer goed voorbereid aan te vatten.

Team 2 (verslag van Han):

Voor tegenstander TTC uit Tegelen was er alles aan gelegen om zo veel mogelijk punten te pakken om ver genoeg weg te blijven van plaats 5. De bezoekers startten voortvarend en namen brutaal een 0-2 voorsprong nadat Erwin zich verslikte in Gerard en Ronald zijn meerdere moest erkennen in de sterk spelende Philip. Jef zorgde voor een ommekeer door Ron simpel opzij te zetten. Het sterke dubbel Jef/Erwin maakte in 4 games korte metten met de Limburgse tegenstanders. Ronald zette de opmars voort door met sterk spel te winnen van Gerard. Halverwege stond er, na een goede comeback, 3-2 op het scorebord. De stand werd verder uitgebreid door overwinningen van Erwin op Ron en Jef op Philip. Na 2 eerdere verliespartijen van Ron sloeg hij nu wel toe tegen Ronald. De ongenaakbare Jef won ook zijn laatste wedstrijd met speels gemak en bleef zonder gameverlies in zijn enkelpartijen. In de afsluitende partij nam Erwin een 1-0 voorsprong maar moest toch het punt aan tegenstander Philip laten. Eindstand 6-4. De competitie werd niet best begonnen maar na 10 wedstrijden is een 2e plaats op de eind ranking toch een mooie prestatie.

Team 3 (verslag van Mark):
TTCV 3 – Bergeijk 2
De laatste competitiewedstrijd van het seizoen alweer, waarbij nog een aantal punten nodig zouden zijn, om zeker te zijn van handhaving in de 2e klasse. We mochten aantreden tegen de kampioen Bergeijk. Onze nestor Ton was aanwezig als mental coach en groot supporter. Het team had een klein presentje voor Ton, die stopt met competitie tafeltennis. Grote dank voor jou laatste topseizoen Ton. Mark startte prima tegen Tim, en zette zo het herstel van zijn vorm door en pakte brutaal de voorsprong. Zoltán gaf hieraan een goed vervolg en was veel te sterk voor Patrick. Als derde was René aan de beurt, die tegen Joyce mocht starten. Helaas wist René, Joyce niet te ontregelen, die sterk speelde. Na een spannende vijfsetter in de dubbel van Zoltán en Mark, tegen Tim en Patrick stond het 3-1 voor de Veghelse formatie en was klasse behoud een feit. De volgende uitdaging was natuurlijk om de kampioen de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Het moet wel gezegd worden dat de Bergeijkenaren zonder kopman Alwies waren afgereisd. Uiteindelijk wist alleen Mark een 5 setter af te dwingen tegen de in vorm verkerende Joyce, maar de kopvrouw van de dag wist alle drie de mannen op de knieën te krijgen. De heren van Bergeijk waren niet bij de les en Mark, Zoltán en René waren gewoon weg te sterk vandaag voor Tim en Patrick. Uitslag 7-3

Team 4 (1e verslag van Hugo, 2e van Thijs):
TTCV 4 – Taverbo 7

Het is vrijdagavond 19 april 2024. Een memorabele dag vol spanning, stress en andere zaken. We konden de vierde plak veiligstellen en daardoor de p/d-wedstrijd ontlopen. We moesten tegen de ijzersterke en topfitte spelers van Taverbo. De zon scheen en er was veel dol enthousiast publiek. In eerste instantie waren zij er niet voor ons, maar dat zou kunnen veranderen als het publiek de veldslag in de gaten zou krijgen die zich afspeelde op tafel 3. Wij Maarten, Thijs , Hugo, Hassan en Berry (de meest afgetrainde) willen spektakel bieden. Wij waren er klaar voor: afgetraind, gezonde voeding, een week lang geen seks en toch vroeg naar bed. Wat kon er nog mis gaan? Niks !! 10-0 voor ons. Het had zo mooi kunnen zijn voor het publiek.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TTCV 4 nam het in de laatste wedstrijd op tegen de nr laatst Taverbo 7 uit Boxtel. Met twee punten voorspong op de nr 5 was het zaak om een goede uitslag neer te zetten, om zodoende het degradatiespook voorgoed weg te jagen. Taverbo was niet in hun sterkste opstelling gekomen en daarvan wisten Hugo, Maarten en Thijs optimaal te profiteren. Nadat de 1e drie enkelspelen gewonnen werden, traden Maarten en Hugo aan voor het dubbelspel. Ze wonnen de partij, maar Maarten liep hierbij wel een kleine blessure op waar hij de rest van de avond last van hield. Toch wist hij ook zijn 2e en 3e partij in 4 en 5 games binnen te slepen. Hugo en Thijs wisten hun wedstrijden allemaal in drie of vier games te winnen. Zodoende kwam er een klinkende 10-0 zege op het bord te staan en is handhaving in de derde klasse verzekerd. Een mooie afsluiting van een sterke 2e competitie helft van TTCV 4.

Team 5 (geen verslag ontvangen):
TTCV 5 - Never Despair 11
Uitslag       6  -  4

Team 6 (verslag van Christian):

JCV 6 – TTCV 6

Na vorige week al het kampioenschap binnen te slepen en JCV definitief gedegradeerd te zijn is deze wedstrijd slechts een formaliteit. Jan beet het spits af en won met 0-3 wat een beetje vertekend was want het zat dicht bij elkaar daarna mocht Ruud maar na 5 games was Marcel toch een maatje te groot voor Ruud. Christian mocht daarna en won in 5 games. Dubbel ging niet zoals gehoopt en na 3 games nam JCV het 2e punt binnen. Jan kon wel een vuist maken tegen het snelle spel van Marcel en won in 5 sets. Christian moest even wennen aan het spel van Frits maar won in 1-3 in sets. Ruud verloor in 4 sets van Johan. Christian had geen antwoord op het spel van Marcel ondanks dat na 2-0 in sets terug komen met 2-2 moest Christian het net afleggen tegen Marcel. Jan ging als laatste nog tegen Frits en won met 3-1 in sets waardoor de eindstand toch in het voordeel voor TTCV was met 4-6 overwinning.

Team 7 (verslag van Han):

Rechtstreekse degradatie werd voorkomen door de 4-6 nederlaag tegen Maashorst. Eerder dit seizoen werd er in Uden nog met 9-1 verloren. Aangezien concurrent Never Despair een flinke nederlaag te verwerken kreeg is de 5e plaats een feit. Een onderlinge wedstrijd tegen een nummer 2 uit de 7e klasse moet nu gaan bepalen of Nick, Wouter, Kevin en Luca volgend seizoen weer in de sterke 6e klasse mogen blijven.