Speelronde 1

Rentree TTCV met zware nederlaag
Wat we mochten verwachten van TTCV met een terugkeer in de landelijke competitie was heel ongewis. Met het nog niet eerder ervaren competitieformat (4 tegen 4 spelers op twee tafels tegelijkertijd), een nieuwe puntentelling (totaal 13 punten) en een tegenstander met zeer hoge rating in het vooruitzicht, reisde TTCV zaterdag jl. af naar Sittard. Hoewel de uitslag (11-2) doet vermoeden dat de Veghelaren vrijwel geen kans hadden tegen de Limburgers, was het wedstrijdbeeld heel anders. Na de verloren openingspartij van Alexandra Cano trok Daan Hamstra in een zinderende wedstrijd met het maximale aantal (5) games de stand weer gelijk. Wat daarna volgde was niet voor te stellen. In maar liefst zeven opeenvolgende enkelspelen werd verloren met het kleinst mogelijk verschil. Alle wedstrijden kantelden in Limburgs voordeel. Van een 1-1 naar een 1-8 achterstand. De weerstand was gebroken en wel zodanig dat Maarten van Grinsven en Gerald van Berkel hun resterende punten moesten inleveren. Het pleit voor de veerkracht van het duo Hamstra/van Berkel om met een goede winstpartij in het dubbelspel een teleurstellende middag af te sluiten. Het team zal zich in komende week moeten herpakken om deze zware nederlaag te verwerken. De beste remedie is een positief resultaat tegen de tegenstander van zaterdag a.s. The Back Hands uit Sint Willebrord. Aanvang: 14.30 uur in het Tafeltennis- centrum op het PWA-sportpark.

TTCV 2 (verslag van Han)

Het 2e achtereenvolgende seizoen in de hoofdklasse begon voor Ronald, Marcel en Erwin met een teleurstelling. De uitwedstrijd tegen Megacles in Weert werd een dikke nederlaag. Met TTCV's voormalige 1e teamspeler Erwin Andriessen in de gelederen was er hoop op een goede uitslag tegen de Limburgers. Maar niets bleek minder waar. Na het dubbelspel stond er al een 4-0 voorsprong voor Megacles op het scorebord. Ronald kwam niet in zijn spel, Erwin moest in 5 games het hoofd buigen en Marcel kwam net te kort. Het dubbel van Ronald en Erwin ging daarna ook nog in 5 games verloren. Nadat zowel Ronald als Marcel zijn tweede wedstrijd verloor was het Erwin die voor het 1e Veghelse punt zorgde: 6-1. In Marcel zijn laatste partij speelde wederom uitstekend en kon hij deze wedstrijd wel in winst omzetten. Ronald en Erwin gingen daarna beiden de bietenbrug op, Ronald had zijn dag niet en Erwin moest het wederom in 5 games af leggen. Een teleurstellend resultaat in deze eerste speelronde. Komende vrijdag tegen kampioenskandidaat Westa uit Wessem zou het fijn zijn als er een beter resultaat behaald wordt.

TTCV 3 (verslag van Ton)

Wedstrijdverslag Geenhoven 1 – TTCV 3. Eindstand 3 – 7.
In de eerste wedstrijd van het seizoen in de 2e klasse had TTCV een mooie start met een 7-3 uitoverwinning. In een bepaald niet sfeervolle omgeving wisten Zoltán, René en Ton een mooi resultaat te boeken. Na een flitsende start 3 – 0 voorsprong moesten Zoltán en René helaas het dubbel inleveren met 14-12 in de vijfde (na met 2-0 achter te hebben gestaan). Zoltán en Ton wisten daarna de score weer uit te breiden naar een 5-1 tussenstand. René verloor van Hans Cox maar net in vijven (11-9 in de vijfde). Dezelfde Hans bleek ook een maatje te groot voor Zoltán. De overige partijen waren voor TTCV. (Zoltán 2x, René 2x en Ton 3x).

TTCV 4 (verslag van Maarten):

De eerste uitwedstrijd naar Kruiskamp (Den Bosch) is er één om altijd snel te vergeten.
De vloer is zo traag, dat we meer last hebben van de zaal dan de tegenstanders. In principe staan we al met 1-0 achter voordat de wedstrijd begonnen is. Ook deze keer was het weer niet anders. Daarnaast was de vloer ook nog eens heel glad...
Maarten begon zijn eerste wedstrijd tegen Dion van Slooten (jeugdspeler). En helaas verloor hij in 5 games. Moet gezegd worden dat Dion heel goed stond te spelen, maar Maarten had zichtbaar last van de vloer. Ook Hassan en Hugo verloren hun eerste wedstrijd en waren beide ook zoekende naar een manier om in hun spel te komen (pik op tafel!). We stonden al snel met 3-0 achter. Echter het gouden dubbel bestaande uit Hugo en Maarten zorgde voor het eerste TTCV punt. Het begin was gemaakt! Echter kon Maarten in de 5e wedstrijd tegen Michel deze lijn niet doortrekken. Michel Kraan was echt een klasse te sterk. Hugo kon helaas geen vuist maken tegen Dion en Hassan had geen antwoord op het noppenspel van Alexander Heil. In een rap tempo wist Kruiskamp de overwinning al binnen te halen met een tussenstand van 6-1. Met nog 3 wedstrijden te gaan, moest er een andere aanpak gehanteerd worden. Hugo wist in zijn laatste wedstrijd sterk te spelen, maar kwam net te kort tegen Michel. Maarten gooide het over een totaal andere boeg en wist met een doordacht plan (alles op de noppen!) van Alexander te winnen. Het spel leek helemaal nergens op, maar elk punt is belangrijk! Ook Hassan speelden zijn laatste wedstrijd een stuk beter (we wenden steeds meer aan de vloer), maar kwam helaas niet als winnaar uit de bus tegen Dion. Helaas hebben we maar 2 punten gepakt, maar we zijn in ieder geval wel blij dat we deze vervelende zaal al gehad hadden. Gelukkig waren de tegenstanders wel gezellig en sportief en dat maakt een hoop goed!

 

TTCV 5 (verslag van Han)

De terugkeer in de 5e klasse bleek een lastige. Uit tegen het 3e van Kruiskamp in Den Bosch was het Roland die sterk speelde en 2 winstpunten binnenhaalde. Het dubbel van Henke en Robert was niet opgewassen tegen de Sterk spelende Bosschenaren. Resultaat was een 5-1 achterstand. Daarna volgden er 2 degelijke overwinningen van Henk en Roland waarna een goed resultaat toch weer haalbaar leek. Maar dat bleek niet het geval. De laatste 2 partijen gingen jammerlijk verloren en dus keerden Roland, Robert en Henk met slechts 3 punten teleurgesteld terug naar Veghel.

TTCV 6 (verslag van Christian):

TTCV 6 – Never Despair 14

Eerste wedstrijd in de 6 klasse.
Christian beet het spits af tegen Tim Smets. Met een 3-1 overwinning was het eerste punt binnen.
Jan volgde en sleepte een 2de overwinning binnen met een 3-1 overwinning.
Ruud was daarna aan de beurt, maar na een spannende pot verloor hij nipt met 3-1 waarvan 2 games diep in de 10 getallen.
Bij de dubbel moesten Jan en Christian weer even wennen aan elkaar maar na de vierde set waren ze weer aan elkaar gewend en wonnen ze de dubbel ook. Christian mocht gelijk door en sleepte eenvoudig punt 4 binnen.
Ruud won zijn eerste punt ook tegen Tim en Jan won ook zijn 2e wedstrijd.
Na een spannende 5 setter trok Ruud net aan het kortste eind waar door de stand op 2-6 stond
Christian en Jan sleepte de laatste 2 punten binnen waardoor de eindstand op 2-8 kwam. Een goed begin van het seizoen dus!

 

TTCV 7 (verslag van Han)

Een promotie naar een hogere klasse klasse is altijd mooi, maar zeker niet altijd gemakkelijk. Dat bleek ook voor ons jongste team waar Kevin, Nick en Luca de taak hadden om zo veel mogelijk punten binnen te slepen uit bij ATTC '71 in Aarle-Rixtel. Luca was kansloos in de openingspartij, waarna Nick eenvoudig de stand weer gelijk trok. Ook Kevin had weinig in te brengen en in het dubbelspel konden Nick en Luca geen vuist maken. Na het dubbelspel zette verkleinde Luca het verschil naar één punt. Dat bleek het laatste wapenfeit, aangezien in de 5 daarop volgenden partijen slechts één game gewonnen kon worden. Een hard gelag voor de jonge jongens die zeer zeker keihard hun best hadden gedaan. Het zal flink aanpoten worden maar we houden vertrouwen dat lijfsbehoud mogelijk moet kunnen zijn in de 6e klasse.