Fifty Fit

FIFTY FIT, tafeltennis voor ouderen

Steeds vaker dringt de vraag zich op in hoeverre er mogelijkheden  zijn voor de 50-plussers,  die bij veel (veld)sporten aan de zijlijn staan of in de sportschool  teveel op zichzelf zijn aangewezen,  maar wel een manier zoeken om aan hun basisconditie te werken.
Binnen TTCV is al jaren een groep van ruim 25 ‘senioren’ wekelijks actief. Plezier in tafeltennis, gezond bewegen en gezelligheid zijn de belangrijkste kenmerken. Landelijke cijfers tonen aan dat tafeltennis een zeer laagdrempelige sport is die je op eigen niveau tot op hoge leeftijd kunt beoefenen.

Belangstelling of meer weten en zien? Kijk dan op onze website: www.ttcv.nl of mail naar: pr@ttcv.nl . Wij nemen dan altijd contact met u op. Bellen kan natuurlijk ook: 06-51548195.
Voor het meest complete beeld is het echter aan te raden om gewoon even te komen kijken (en indien mogelijk/gewenst meteen mee te doen) op vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur in het Tafeltenniscentrum op het PWA-sportpark Adres: TTCV/van Herwaarden, PWA Sportpark 9, 5461 XL  Veghel.

Klik hier voor een filmpje over Fifty Fit

Tafeltennis is een heel laagdrempelige sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden. In tegenstelling tot veldsporten, zoals bijv. voetbal of hockey,  en zaalsporten zoals hand- of basketbal, is tafeltennis geen ‘contactsport’. De belasting van het lichaam is relatief laag net als de kans op blessures. Wat veel mensen niet weten is dat tafeltennis ook nog veel andere voordelen op het gebied van gezondheid en welzijn.
Door het spelen van tafeltennis werk je zelf aan verbetering van de hand-oog coördinatie. Je reactiesnelheid wordt beter, je ziet, denkt en handelt sneller op de actie van de andere speler. Dat gaat met kleine stapjes, maar je merkt dat je ‘scherper’ reageert op de dingen die je waarneemt. Je verbetert je evenwicht, je conditie én de sport is, net als overige sporten, gezond voor hart, bloedvaten en spieren. 

Training van je geheugen

Wetenschappers hebben in diverse onderzoeken gezien dat tafeltennis de hersenen sterk activeert. Tijdens het spel moeten de hersenen voortdurend snel ‘schakelen’. Je ziet, denkt en handelt binnen de seconde. Tafeltenniscoryfee Bettine Vriesekoop noemde tafeltennis ooit: “schaken op de 100 meter sprint”.

Gezelligheid

Tafeltennis is naast ‘plezierig werken aan lichaam en geest’ ook een manier om andere mensen te ontmoeten. Wijk- en dorpsgenoten die sportief door het leven gaan, staan ook open voor contacten met anderen. Gezelligheid hoort er ook bij.

Kortom: tafeltennis is goed voor je GEZONDHEID en WELZIJN!