Speelronde 1

Kranig verweer TTCV tegen koploper Sittard
Met de grote nederlaag in de uitwedstrijd nog in het achterhoofd trad TTCV zaterdag jl. in de return de aankomend kampioen tegemoet. Als extra wapen stond oud-international Frank Boute opgesteld en dat betaalde zich uit. Hoewel conditioneel nog op achterstand, beschikt hij nog altijd over veel techniek en spelinzicht om het spel naar zijn hand te zetten. Boute was dan ook degene die met zijn eerste winstpartij een signaal gaf dat deze thuiswedstrijd wel eens een andere afloop zou kunnen krijgen. Daan Hamstra volgde direct met winst in een zeer spannende partij. Jammer genoeg hadden Alexandra Cano en Gerald van Berkel geen antwoord op het fabuleuze spel van de twee importspelers uit Duitsland. Echter Frank Boute ging daarna weer voorop in de strijd om de punten. Hij moest er wel diep voor gaan, maar zette uiteindelijk TTCV weer op voorsprong. Ondanks de steun van de toeschouwers moesten zijn teamgenoten de punten toch inleveren waardoor er een 3-5 ruststand op het scorebord stond. In het laatste blok was het weer Boute die met zijn derde winstpartij niet alleen zijn ongeslagen status behield maar ook TTCV weer dichterbij bracht. Op de andere tafel vocht Cano voor wat ze waard was, maar moest het punt toch aan de Limburgse tegenstander laten. Daarna was het de laatste beurt voor Hamstra en van Berkel. Eerstgenoemde werd goed gecoacht naar winst gebracht, terwijl van Berkel het beetje geluk ontbeerde om zijn beste partij in winst om te zetten. Het afsluitend dubbelspel was voor het gelegenheidsduo Boute-Hamstra te hoog gegrepen. Eindstand: 5-8. Met de zeer verdienstelijke 5 punten tegen de vrijwel zekere kampioen handhaaft TTCV zich voorlopig in het linker rijtje. Over twee weken kunnen de Veghelaren deze positie verstevigen wanneer in Sint Willebrord tegen rode lantaarndrager The Back Hands een flink aantal punten wordt behaald.

TTCV 2 (verslag van Han):

De weg naar boven is ingezet door ons 2e team. Eerder dit seizoen werd er in Weert tegen Megacles nog een forse 8-2 nederlaag geleden, vrijdag was het een heel ander verhaal. Voor de verandering was het deze keer Han die de avond opende, met een gemakkelijke overwinning op Wouter. Nu was het de beurt aan Erwin om zijn gewilde revanche te nemen op Jibbe na de eerder dit seizoen verloren partij tegen hem. Dat lukte, in 3 games, maar gemakkelijk ging het zeker niet. Ronald zorgde voor de 3-0 voorsprong door simpel Luc opzij te zetten. Het dubbel van Erwin en Han was solide en dat tijdens hun 1e gezamenlijke dubbel. Erwin startte in zijn tweede partij met verlies in de 1e game tegen de op dat moment sterk spelende Wouter. De drie daaropvolgende games gingen naar Erwin, al moest hij daar wel even een tandje bijzetten. Han had het erg lastig tegen de jonge Luc, kwam met 2-1 in games achter maar trok uiteindelijk, na een sterke 5e game, alsnog aan het langste eind: 6-0. Ronald moest aan de bak tegen kopman Jibbe, kwam in 2 van de 3 games op voorsprong maar was net niet bij machte om een game over de streep te trekken. Erwin had geen kind aan Luc en zorgde voor de comfortabele 7-1 voorsprong. Ronald speelde sterk, verloor weliswaar de 1e game maar wist zich te herpakken en won uiteindelijk in 4 games. Na de openingspartij was ook de afsluiting van de avond voor Han. Tegen kopman Jibbe speelde hij goed, kon in de 1e game nog niet imponeren maar deed dat in de volgende games zeker wel. Met veel vertrouwen trok hij de wedstrijd naar zich toe. In de 3e game wist hij een 10-6 achterstand om te buigen en pakte knap een 2-1 voorsprong in games. In de 4e game leek het precies andersom te gaan bij een 10-6 voorsprong, ware het niet dat hij bij 10-9 een harde spin hard terug blokte en daarmee Jibbe kansloos liet. Deze 9-1 overwinning zorgt voor een 3e plaats in de stand. Over 2 weken tegen koploper Westa uit Wessem zullen alle zeilen bijgezet moeten worden om de nodige punten te blijven pakken.

TTCV 3 (verslag van Mark):

TTCV 3 – Geenhoven 1 

Vrijdag 15 maart mochten we aantreden tegen de nummer laatst, dus op papier een tegenstander om punten tegen te verzamelen. Maar goed wens en werkelijkheid zijn soms andere zaken. René startte prima met een zwaar bevochten overwinning tegen mede materiaal speler Mark. Zoltán zijn eerste partij was er ook een, waarbij hij volle bak moest gaan. Ondanks dat hij 3 sets won met 11-4 moest hij toch ook 2 sets afstaan aan Bas. Mark mocht tegen de kopman Hans zijn eerste partij spelen en ook deze pot ging in 5 sets. Mark speelde verdienstelijk maar trok aan het kortste eind. Na tactisch overleg over wie de dubbel gingen spelen, werd er gekozen voor frot en frot (Mark en René) 😊. Helaas bleek dat niet de juiste keuze, en dus stond er 2-2 op het bord. Zoltán speelde een superpartij tegen Mark en René had helaas geen kans tegen Hans (3-3). Er moest nu dus gas gegeven worden ! Mark had wederom niet zijn avond, en komt waarschijnlijk de nodige trainingsuurtjes tekort, en had tegen Bas veel moeite, maar sleepte er gelukkig wel een overwinning uit. Zoltán speelde zijn beste partij tegen kopman Hans en pakte zodoende ook zijn derde overwinning !! (5-3). Mark tegen Mark was weer een pot voor het publiek, 2 materiaal spelers, en veel stijve nekken dus. Helaas had zelfs de slagroom taart van de jarige Adrie Gloudemans niet geholpen. René moest zodoende de overwinning veilig stellen. Hij had gelukkig geen kind aan Bas, en was met 3 sets klaar.
Eindstand 6-4.

TTCV 4 (verslag van Thijs):

Team 4 mocht het vrijdag opnemen tegen kruiskamp 81 uit Den Bosch.
In deze thuiswedstrijd waren Hugo Hassan en Thijs deze keer van de partij.
Kruiskamp was en is medekoploper en kwam in de sterkste opstelling opdagen. Thijs begon kwam 2-1 voor maar verloor in 5 games. Hierna was het de beurt aan Hugo, hij had weinig in te brengen tegen de Bossche kopman.
Ook Hassan verloor in 3 games. Den Bosch had speciaal een 4e speler opgeroepen voor het dubbelspel, Hassan en Thijs moesten hier even aan wennen, maar wisten het tij te keren en het 1e punt op het scorebord te zetten. Bij Hugo gingen hierna de games met het kleinste verschil verloren
Thijs verloor hierna zijn 2e pot in een 5 gamer. Hassan had hierna geen kans tegen de sterk spelende Bossche kopman. Hugo was op dreef zijn 3e wedstrijd en won in 3 games. Hassan en Thijs wisten hierna geen punten meer te pakken. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-8 nederlaag.
Hetzelfde resultaat als in de 1e uitwedstrijd.

TTCV 5 (verslag van Han):

Een stroeve start lag ten grondslag aan de kleine nederlaag tegen Kruiskamp. Het 1e punt werd pas behaald nadat Robert, Michiel en Roland hun eerste nederlaag hadden geleden. Dit gebeurde door Robert en Michiel in het dubbel. Zij konden wél imponeren tijdens het dubbelspel, helaas niet in hun enkelspelen die daarop volgden: 1-5. Toen kwam het besef dat er een tandje bijgeschakeld moest worden. En dat gebeurde. Roland(2x) en Michiel pakten met goed spel achtereenvolgend 3 belangrijke punten. Een gelijkspel leek binnen handbereik maar het was Robert niet gegund om dat voor elkaar te krijgen, hij verloor in 4 games. De volgende speelronde is dit team vrij, op vrijdag 5 april wacht de thuiswedstrijd tegen nummer 2 op de ranglijst ASIO.

TTCV 6 (verslag van Christian):

TTCV 6 – Never Despair 14

Christian beet het spits af en meteen een punt voor het thuis team met een 3-0 zege was de toon gezet. Daarna was Gerard aan de beurt met een spannend duel in 5 games kwam hij als winnende partij. Ruud volgde met een overwinning tegen  een tegenstander met een Chinese bat greep, na 2 spannende games trok hij aan het langste eind. Dubbel werd gespeeld door Ruud en Christian die hun goede dubbel vorm door zetten met een ruime zegen en de stand op 4-0 kwam te staan. Vervolgens Gerard met zijn 5-0 overwinning was er al geen kans op verliezen die avond. Christian won zijn 2e wedstrijd ook gemakkelijk met 3-0. Ruud moest het doen tegen de sterk verbeterde Tim waardoor hij een nederlaag moest accepteren. Gerard won zijn laatste partij in 3-1 in sets waardoor de einduitslag al op 7-1 stond. Ruud won zijn laatste vrij gemakkelijk waardoor de zege zeer ruim ging worden. Christian liet een set liggen in zijn laatste game maar wist deze toch binnen de te slepen in vier sets. Nu staan ze boven aan met 8 punten verschil, zo zou het kampioenschap al in het vizier zijn.

TTCV 7 (verslag van Han):

Het blijkt toch een behoorlijk stap te zijn geweest door, na het 1e jaar in de seniorencompetitie meteen te promoveren naar de 6e klasse. Een mooie uitdaging, dat zeker wel. Aan de strijd ligt het zeker niet, maar misschien was de promotie nog net te vroeg? Daar lijkt het wel op, al is het zeker nog niet beslist. In de thuiswedstrijd tegen ATTC '77 uit Aarle-Rixtel werd een fikse nederlaag geleden. Alleen Wouter wist 2 punten te pakken, Nick en Kevin bleven zonder overwinning. Nick was er eenmaal dicht bij maar kon net niet overtuigen. Na de 2-8 nederlaag staat dit team op een gedeelde laatste plaats. Alle puntjes zijn nu welkom zodat een 5e plaats in zicht kan en moet blijven.