Clubkampioenschappen

Op zaterdag 20-01-2024 (aanvang 11:00u) worden de Clubkampioenschappen gehouden.

Deze is voor alle leden vanaf 15 jaar.

 

We gaan dit jaar eens iets anders proberen in plaats van de gebruikelijke A & B poule.

Namelijk het: Zwitsers systeem

Na het toernooi is er ook de mogelijkheid om te blijven eten. Dit jaar laten we weer een frietkar komen! Voor 8,- euro per persoon (Kinderen tot 15 jaar 4,- euro p.p) kun je 1,5 uur ongegeneerd bunkeren. Dus doe mee of kom kijken en eet gezellig mee!

 

Je kunt je inschrijven via onderstaand formulier:

Korte uitleg Zwitsers systeem:

In elke ronde worden zo veel mogelijk spelers met hetzelfde aantal punten (winstpartij) tegen elkaar ingedeeld, maar dezelfde spelers spelen nooit tweemaal tegen elkaar. Hierdoor worden dus in het verloop van het toernooi de sterkere spelers tegen elkaar ingedeeld, evenals de zwakkere.

Spelers zijn op voorhand ingedeeld in een A, B of zelfs C categorie (afhankelijk van NTTB ranking en competitie niveau). Deze categorie wordt bepaald door de organisatie! Na een x aantal ronden (afhankelijk van de inschrijving), gaan de beste 4 per categorie naar de kruisfinales . Ongeacht tegen wie je speelt, je dient dus punten (winstpartijen) te halen om in je eigen kruisfinales te komen.

Het voordeel van het Zwitsers systeem is dat iedere speler in het verloop van het toernooi tegen tegenstanders van gelijke sterkte speelt. Een tweede voordeel is dat bij een groot aantal spelers ook met een beperkt aantal speelrondes de einduitslag een redelijk goed beeld geeft van de onderlinge krachtsverhouding.