TTCV’s nacompetitie 2022

 

Verslag nacompetitie

 

Op dinsdag 17 mei begonnen de eerste voorronden voor TTCV’s nacompetitie. En dit alweer voor, het magische tafeltennis getal, 11e keer.

In totaal hadden er 14 teams ingeschreven. Over een periode van 7 dinsdagen speelden elk team 2 wedstrijden per avond om uiteindelijk een algemene ranking te verkrijgen voor de finaledag. Deze finaledag werd gespeeld op 16 juli 2022.

Doordat er helaas 2 teams zich moesten terugtrekken, werden er 3 poules gemaakt van 4 teams gemaakt. De nummer 1 t/m 4 speelden in poule A; zij gingen strijden voor de eervolle vermelding op de nacompetitie schaal. Nummers 5 t/m 8 speelden in poule B en 9 t/m 12 in poule C. Ook poule B en C hadden zeker iets om voor te spelen! De winnaars van deze poule gingen namelijk niet met lege handen naar huis.

 

Om klokslag 14:00 werd gestart met de eerste finale ronde, waarbij er kruisfinales werden gespeeld.

Waarbij in Poule A, de volgende teams stonden te popelen om te beginnen:

 • 't kos koijer (58 punten)
 • CampingPong (55 punten)
 • Op goed gelul (46 punten)
 • De creatieve simpele backhand van Alexandra (41 punten)

Poule B bestond uit:

 • the Legends (36 punten)
 • Lentelenta (28 punten)
 • De dikke en de dunne (24 punten)
 • ’t Kwartet (24 punten

En in de laatste poule (C) werd er gestreden door:

 • de Aanvallers (22 punten)
 • TZN (21 punten)
 • Onbekend! (14 punten)
 • De 3 Pinters (14 punten)

Alle teams kenden de klappen van de zweep en er kon dan ook zeer snel begonnen worden met de eerste kruisfinales. Vooral in Poule A was het spannend tussen ‘’t kos Koijer’ en ‘de creatieve simpele backhand van Alexander’ (de organisatie heeft zich trouwens voorgenomen om team namen langer dan 20 karakters niet meer toe te staan!). Vooral omdat Erik al dacht dat ze verloren hadden, toen Henny bij een 1-1 gelijkstand even naar de kantine kwam om wat te drinken… Uiteindelijk wist Henny toch de wedstrijd te winnen, waardoor ‘’t kos koijer’ door ging naar de finale. Zij mochten aantreden tegen ‘CampingPong’ (Omar & Zoltan). Na een overtuigende finale kon ‘’t kos koijer’ zich de kampioen van de nacompetitie 2022 noemen. Hun teamnaam zal voor eeuwig op de schaal prijken.

 

Menig deelnemer heeft zich bij de organisatie beklaagd over de puntenhandicap van Erik (wellicht kan dit nog een mooi opvolging krijgen in de komende Intergames (yep, meervoud)!). Een grote troost: Volgens jaar heeft hij sowieso een puntje extra 😉.

 

In Poule B wist ‘Lentelenta’ (de broers Berry & Ton) de winst binnen te halen en mochten zij een lekker bierpakket uitkiezen. In de laatste Poule deden ‘de aanvallers’ (Joost & Stefan) hun naam eer aan, door een goed winstreak neer te zetten en uiteindelijk winnaar te worden in Poule C.

Een eervolle vermelding was er voor ‘de 3 pinters’ (Erwin & Maarten), zij wisten in volle overtuiging de Rode lantaarn prijs binnen te halen.

Na een zeer sportieve en gezellig nacompetitie kon de dag afgesloten worden met een overheerlijke barbecue en een goed muziekje op de achtergrond. Speciaal voor deze avond was er namelijk een DJ ingehuurd.

 

De organisatie wil het barpersoneel bedanken voor hun inzet tijdens alle voorronden en finaledag. In het bijzonder willen we ook Carlo Beem bedanken voor het bakken van al het vlees (damn, wat wordt die kerel daar nog sexyer van!).

 

Verder hopen we dat iedereen er weer net zo veel van genoten heeft als wij en wellicht kun je nu al beginnen met het samenstellen van een nieuw team voor volgend jaar. Kan maar vast geregeld zijn!

 

Namens de Evenementen Commissie een hele fijne vakantie!

 

Hans van Zoggel

Erik ter Heide

Joey Chen

Maarten van Dijk