TTCV's Darttoernooi

Eindelijk!


Eindelijk was het weer zover, HET darttoernooi bij TTCV. Laatste editie was alweer in 2019. Grote winnaar was toen Stefan Kerk, een “eigen” speler van de woensdagavond groep en een vaste speler in de nacompetitie.
Deze editie stond in het teken van een nieuwe opzet. De kantine is in corona periode verbouwd wat ten goede zou moeten komen aan o.a. dit welbekende darttoernooi. 5 dartbanen opgezet op donderdagavond (dank aan Erik ter Heide en Martijn Smulders). Op vrijdagvond om 19:00 ging de deur open en al snel kwamen de eerste werpers naar binnen. Om 20:00 was de start van het toernooi met exact 32 spelers. In 5 poules werd er gestreden om de beste plekken tijdens de Knock-Out fase. Het bier vloeide al rijkelijk en halverwege de avond gingen de gesponsorde snacks (met dank aan van Rijsingen diepvries) gewillig in de hongerige dartmagen. Al snel werd duidelijk dat tijd de grootste vijand zou worden voor deze avond. Hierdoor is besloten om nog 1 baan op te zetten om wat meer snelheid te krijgen in de voorrondes. De poulewedstrijden waren omstreeks 23:00 uur klaar, waarna er gestreden ging worden om de finaleplekken. Uiteindelijk was om 01:00 uur de finale met de spelers Luuk Ewijk en Stefan Kerk. Uiteindelijk had Stefan (weer) het beste spel in de finale en mag dus de bokaal mee naar huis nemen. Nu maar hopen dat de kat het niet weer als speelobject ziet. Wil je het hele verhaal horen spreek daarvoor gerust Stefan aan!
Ik wil mijn dank uitspreken aan alle deelnemers en natuurlijk ook aan Erik ter Heide, hij was wederom de barman/gastheer voor deze avond. Tevens een dankwoord aan Han van Gemert. Han heeft Carlo meegeholpen om de kantine weer in originele staat terug te krijgen (lees afbreken dartbanen en opruimen).
PS: tijdens de dartavond is wel gebleken dat hoofdrekenen voor velen een obstakel is. Sterker nog, er zijn zelfs personen die hierom niet meedoen met dit toernooi. Op aangeven van o.a. Rob van Os, Ronald Rooijakkers en Twan Sigmans worden er elektronische telborden aangeschaft. Zij zullen dit bedrag sponsoren!

Groeten,

Carlo Beem