TTCV van start met dik verlies

Zaterdag speelde TTCV haar eerste wedstrijd in de nieuwe competitie van Zuid-Nederland. In Tegelen (L) wachtte een oude bekende tegenstander waarmee in voorbije jaren meermaals een stevige pot werd gespeeld.
Na een lange winterstop van twee maanden is het altijd afwachten met welk vormpeil de eerste wedstrijden worden opgepakt.
Maarten van Grinsven ging in de openingspartij aardig gelijk op met zijn tegenstander, maar moest in de beslissende vijfde game met het kleinst mogelijk verschil, toch buigen. 
Alexandra Cano kon in haar eerste partij ook redelijk volgen, maar verloor toch. Daan Hamstra werd de man van de dag aan Veghelse zijde. Hij zette zijn eerste tegenstander direct opzij en pakte, na een tweede verlies van van Grinsven, opnieuw een
goede overwinning. Gaandeweg de wedstrijd werd duidelijk dat TTCV nog lang niet op zijn beste niveau is, uitgezonderd Daan Hamstra die als kersverse clubkampioen ook zijn derde opponent met duidelijke cijfers terugwees. Maar de 7-3 nederlaag maakt duidelijk dat er nog veel trainingsarbeid te verrichten is. Volgende week zaterdag wacht alweer de volgende tegenstander, TTV Stiphout uit Helmond.
Aanvang 14.30 uur in het Tafeltenniscentrum op het PWA sportpark.

TTCV/van Herwaarden 2:

Na de degradatie vanuit de hoofdklasse is dit seizoen natuurlijk als doel gesteld om kampioen te worden. Het team van Ronald, Marcel, Omar en Han is aangevuld met een 5e teamlid, namelijk Jef van Doorn. De openingswedstrijd uit bij Never Despair zou sowieso geen gemakkelijke worden. Na de eerste 2 wedstrijden leek een gemakkelijke overwinning in de maak, maar niets was minder waar. De gebroeders van Grootel pakten beiden hun eerste overwinning. Omar verloor een 5-gamer en ook het dubbel werd door Ronald en Marcel in 5 games verloren. Toen ook Ronald aansluitend verloor stond er plots een achterstand op het scorebord. Vier opeenvolgende overwinningen zorgden voor een omslag en een 3-6 voorsprong. De uiteindelijke 4-6 overwinning kwam op het scorebord nadat ook Marcel één nederlaag moest slikken.


TTCV/van Herwaarden 3:

Het debuut in de 1e klasse werd een lastige, uit tegen het 1e van Veldhoven. Zoltan en Wouter kwamen nog te kort tegen deze misschien wel kampioenskandidaat. Henny speelde sterk en pakte 2 overwinningen, waarvan eentje tegen de Veldhovense kopman. Het sterke dubbel Zoltan/Henny pakte ook overtuigend het dubbelpunt. Hier bleef het jammer genoeg bij. Komende vrijdag zullen er de nodige punten gepakt moeten worden thuis tegen dè kampioenskandidaat MTTV'72 uit Mierlo.

TTCV/van Herwaarden 4:

Een prima 1e wedstrijd van Hassan, Thijs en Maarten uit bij Taverbo. Na promotie via p/d-wedstrijden weer terug in de 3e klasse. Thijs had nog wat opstartproblemen in de openingswedstrijd en verloor vrij kansloos in 3 games. De 7 daarop volgende wedstrijden werden allemaal gewonnen (Hassan 3x, Thijs 1x, Maarten 2x en het dubbel(Hassan/Maarten). Jammer genoeg voor Thijs moest hij ook in zijn laatste wedstrijd buigen voor zijn tegenstander. Maarten sloot de avond af met een overwinning en de 2-8 eindstand.

TTCV/van Herwaarden 5:

Een en Twintig kwam als topfavoriet naar Veghel en ze maakten de verwachtingen helaas behoorlijk waar. Gerard Ketelaars en Gerard Hendriks waren dicht bij een overwinning maar konden deze net niet over de streep trekken. Alleen kersvers teamgenoot Pieter Versteegen kon met zijn uitstekende spel twee overwinningen binnen halen. Het dubbel van Gerard ketelaars en Pieter ging kansloos verloren. Een 2-8 nederlaag was het gevolg tegen deze ijzersterke tegenstander.

TTCV/van Herwaarden 6:

De voorjaarscompetitie werd afgetrapt uit tegen Never Despair. Na een 1-0 achterstand(verlies van Henk) wisten Robert, Christian en Henk snel het tij te keren door 4 overwinningen (dubbel door Henk/Robert) waardoor er halverwege een 1-4 tussenstand werd bereikt. Van de resterende 5 wedstrijden kon er slechts nog maar eentje gewonnen worden. Het was Robert die sterk speelde en daarmee het gelijkspel veilig stelde. Komende week staat de onderlinge wedstrijd met ons eigen team 5 op het programma!