promotie verder uit zicht voor TTCV

Iedereen wist dat het geen gemakkelijke klus zou worden voor TTCV.
Om nog enige kans te houden om mee te doen om de hoofdprijs, nl. terugkeer naar de landelijke competitie, was een flink aantal punten tegen koploper TTC uit Tegelen (L) nodig. Echter, wanneer 2 basis-spelers niet beschikbaar zijn, wordt dat een moeilijke, zo niet
onmogelijke opgave. Aan strijdlust ontbrak het zeker niet, maar het zijn de details en finesse die ontbreken om de winst over de streep te trekken. Zo begon Gerald van Berkel niet bijster gelukkig met verlies
met een minimaal verschil. Voor Daan Hamstra was het aanvankelijk een zelfde vooruitzicht, maar draaide op tijd de boel om. Invaller Mark van Kessel knokte daarna voor wat hij waard was, maar met zijn verde- digende spelwijze kon hij zijn tegenstanders niet verrassen. Na verlies in het dubbelspel, wederom met minimaal verschil, veerde TTCV weer op.
Van Berkel herstelde zich prima in zijn tweede partij en Hamstra liet duidelijk zien dat hij dit seizoen de beste man van TTCV is. Bij een 4-5 stand had van Berkel de zware taak om te proberen er een gelijkspel uit te slepen. Hij vond echter geen oplossing voor het degelijke spel van zijn Limburgse tegenstander. Met dit kleine verlies zakt TTCV terug naar de middenmoot, maar gelukkig blijft het ver genoeg weg van de laatste twee degradatieplaatsen. Over twee weken wordt de competitie vervolgd met de uitwedstrijd tegen TTV Stiphout in Helmond.

TTCV/van Herwaarden 2:

Jef, Omar en invaller Zoltán deden wederom goede zaken richting het aanstaande kampioenschap. Zoltán verloor de openingspartij van de avond tegen Never Despair nog wel in 3 games, maar dat was ook de enige nederlaag van de avond. De nummer 2 van de competitie kon geen vuist maken tegen de sterk spelende Jef en Omar. Ook Zoltán speelde sterk en herstelde zich uitstekend na zijn eerste nederlaag. De voorsprong van 12 punten én nog een wedstrijd tegoed lijkt nu al een voorbode op het kampioenschap en dus promotie naar de hoofdklasse. Komende vrijdag volgt de thuiswedstrijd tegen Kruiskamp uit Den Bosch.

TTCV/van Herwaarden 3:

De verzette uitwedstrijd tegen koploper MTTV werd een lastige partij voor Zoltán, Wouter en Mark. De Mierlose kopman, volgend seizoen uitkomend voor het 1e team van Bergeijk, liet zich niet verrassen en won zijn 3 wedstrijden in het minimale aantal games. Mark won knap zijn eerste enkelspel, helaas kon Wouter dit goede voorbeeld niet volgen. Zoltán daarentegen speelde sterk en pakte 2 wedstrijdpunten. Wouter kon niet overtuigen en moest de punten aan de tegenstander laten. Ook het dubbelspel van Mark en Wouter ging verloren. Deze 7-3 nederlaag was ingecalculeerd maar was achteraf gezien toch wel een beetje een teleurstelling. Met 5 teams heel kort bij elkaar(team 3 heeft één wedstrijd meer gespeeld) is het nog een verrassing wie in deze 1e klasse het kampioenschap gaat binnenhalen.

 

Tegen de nummer 2 van de ranglijst werd een prima uitslag behaald. Veldhoven kwam op bezoek met de sterke Paul van Daal in de gelederen. Hij liet in de openingspartij geen spaan heel van Mark, die geen antwoord had op zijn spel. Wouter deed wat terug en pakte het eerste Veghelse punt. Henny verloor aansluitend in 3 nipte games. Het sterke duo Mark/Wouter sloeg toe in het dubbelspel en trokken de stand weer gelijk. Nadat ook Wouter zijn meerdere moest erkennen in Paul, waren het Henny en Mark die zorgden voor een minimale voorsprong. Nadat ook Wouter in zijn laatste wedstrijd toesloeg was de marge opgelopen naar 2 punten. Vervolgens werden de laatste 2 punten verdeeld: Henny verloor van de Veldhovense kopman en Wouter zorgde in de slotpartij voor de kleine 6-4 overwinning.

TTCV/van Herwaarden 4:

De start was prima tegen het 5e van Taverbo uit Boxtel. Thijs en Maarten pakten vrij eenvoudig hun eerst punt, Berry kwam nog behoorlijk tekort(misschien stond hij nog in de '"vakantiestand""). Het dubbel ging verloren in 3 games met het minst mogelijke verschil. Opnieuw waren het wederom Thijs en Maarten die hun klasse lieten zien met degelijke overwinningen. Dat van de overige 4 wedstrijden maar één punt werd gepakt was een bittere pil in de strijd om het kampioenschap. Berry(2x) en Thijs gingen de bietenbrug op, Maarten overtuigde ook in zijn laatste partij. Door dit gelijke spel is de achterstand op koploper PJS nu 2 punten.

TTCV/van Herwaarden 5:

Een pak voor de broek voor Chris, Gerard en Gerard in de uitwedstrijd bij Een en Twintig in Beek en Donk. Gerard Ketelaars was de enige aan Veghelse kant die een punt wist binnen te slepen en deed dat met zijn 1e overwinning in de competitie. Chris en Gerard H. kwamen niet in hun spel en gingen vrij kansloos ten onder. Zo ook bij het dubbelspel. Met 21 uit 6 is de 5e plaats nu een feit, Die plaats zorgt aan het einde van het seizoen voor extra spanning i.v.m. de dan te spelen P/D-wedstrijden.

TTCV/van Herwaarden 6:

Michiel, Robert en Roland deden betere zaken dan de heren van team 5. Middels het gelijke spel tegen Never Despair hebben ze nu de 4e(veilige) plaats in de stand te pakken. Michiel en Robert wisten elk 2 wedstrijden te winnen, Roland voegde daar met zijn enige overwinning nog een punt aan toe. Over een week de onderlinge confrontatie met ons 5e team. De eerste wedstrijd werd een puntendeling, nu ook weer?